Tietoa toiminnasta

Rukouspaikka on osa Jumalan seurakuntaa ja koko maailman kattavaa kristusruumista.

Olet tervetullut Rukouspaikkaan: Laulamaan, rukoilemaan, lukemaan sanaa, todistamaan, rakentamaan ja rakentumaan, osallistumaan Jumalan valtakunnan työhön!

Rukouspaikassa kävijöitä yhdistää halu seurata Jeesusta Kristusta ja halu oppia tuntemaan totuus. Olemme kukin omalla kohdallamme hengellisessä kasvussa ja samalla yhteisellä tiellä toinen toistamme tukien.

Rukouspaikka ei edusta erityistä kirkkokuntaa tai lahkoa, muttei sellaiseen kuuluminen ole este Rukouspaikkaan tulemisellesi.

Rukouspaikassa jokainen toivottavasti saa kokea olevansa yhtä arvokas Jumalalle. Jeesus sanoi: ”Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä” (Joh 3:16). Kokouksissamme jokaisella on oikeus puhua ja tuoda esiin ajatuksiaan. Raamattu kehottaa sinua aktiivisuuteen seurakunnan rakentumiseksi, tule mukaan osallistumaan! Paavali opettaa seurakuntaelämästä mm. näin: ”Kun tulette yhteen, on jokaisella jotakin annettavaa: millä on virsi, millä opetus, millä ilmestys, mikä puhuu kielillä, mikä selittää; kaikki tapahtukoon rakennukseksi. ” (1. kor 14)

Totuus tekee vapaaksi mutta omista kahleista irtautuminen voi itse kullekkin olla enemmän tai vähemmän kivulias prosessi. Totuus tekee vapaaksi vasta kun olemme valmiita hyväksymään sen. Jeesus sanoi ”Minä olen tie ja totuus ja elämä; ei kukaan tule Isän tykö muutoin kuin minun kauttani” (Joh 14:6). Jeesus antoi myös mahtavan lupauksen: ”Totisesti, totisesti minä sanon teille: jokainen, joka tekee syntiä, on synnin orja. Mutta orja ei pysy talossa iäti; Poika pysyy iäti. Jos siis Poika tekee teidät vapaiksi, niin te tulette todellisesti vapaiksi. ” (Joh 8:34-36)

Jeesus kehotti uskovaa myös ottamaan kasteen: ”Joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu; mutta joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen” (Mark 16:16). 

Raamatusta voimme lukea hyvin käytännönläheisen esimerkin kastamisesta: ”Ja kulkiessaan tietä he tulivat veden ääreen; ja hoviherra sanoi: ”Katso, tässä on vettä. Mikä estää kastamasta minua?” Ja hän käski pysäyttää vaunut, ja he astuivat kumpikin veteen, sekä Filippus että hoviherra, ja Filippus kastoi hänet.” (Apt 8:36-38)

Järjestämme kastetilaisuuden tarvittaessa, ilman ehtoja liittymisestä tiettyyn yhdistykseen tai ryhmittymään. Uskoon tullessasi sinä olet jo liittynyt Jumalan maailmanlaajuiseen seurakuntaan. Käsityksemme mukaan kenenkään ei pitäisi asettaa mainitunlaisia ehtoja uskovan kastamiselle, kehottaahan itse Herra Jeesus kasteen ottamaan.

Jeesus antoi valitsemilleen apostoleille lupauksen Pyhästä Hengestä ensimmäisenä: ”kun Pyhä Henki tulee teihin, niin te saatte voiman, ja te tulette olemaan minun todistajani sekä Jerusalemissa että koko Juudeassa ja Samariassa ja aina maan ääriin saakka”. (Apt 1:8)

Ja kun helluntaipäivä oli tullut, olivat he kaikki yhdessä koolla. Ja tuli yhtäkkiä humaus taivaasta, niinkuin olisi käynyt väkevä tuulispää, ja täytti koko huoneen, jossa he istuivat. Ja he näkivät ikäänkuin tulisia kieliä, jotka jakaantuivat ja asettuivat heidän itsekunkin päälle. (Apt 2:1-3)

Pyhän Hengen voimassa Pietari julisti rohkeasti evankeliumia Jeesuksesta jonka seurauksena kuulijat joutuivat hämilleen: ”Miehet, veljet, mitä meidän pitää tekemän?” Niin Pietari sanoi heille: ”Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksisaamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan.” (Apt 2:37-38)

Paavalista ja eräiden opetuslasten kohtaamisesta kerrotaan näin: ”Sen kuultuaan he ottivat kasteen Herran Jeesuksen nimeen. Ja kun Paavali pani kätensä heidän päälleen, tuli heidän päällensä Pyhä Henki, ja he puhuivat kielillä ja ennustivat. ” (Apt 19:5-6)

Jeesus kehotti meitä uskovia parannukseen eli katumaan synnin tekemistä niin paljon ettemme enää halua sitä tehdä: ”tehkää parannus ja uskokaa evankeliumi” (Mark 1:15)

Jeesus ei kuitenkaan tuominnut aviorikoksesta kiinni jäänyttä naista kivitettäväksi kuolemaan vaan kielsi naista enää tekemästä syntiä uudestaan: ”Ja kun Jeesus ojensi itsensä eikä nähnyt ketään muuta kuin naisen, sanoi hän hänelle: ”Nainen, missä ne ovat, sinun syyttäjäsi? Eikö kukaan ole sinua tuominnut?” Hän vastasi: ”Herra, ei kukaan”. Niin Jeesus sanoi hänelle: ”En minäkään sinua tuomitse; mene, äläkä tästedes enää syntiä tee”. (Joh 8:10-11)

Jeesus Kristus on sen yhden ainoan oikean Jumalan poika, ristiin naulittu kuoliaaksi, ylösnoussut. Hän on se kertakaikkinen uhri meidän syntiemme sovitukseksi. Me voimme pelastua iankaikkiseen elämään vain uskomalla Jeesukseen Kristukseen. Uskokin on Jumalan armoa ja jos tunnet sisälläsi että elämästäsi puuttuu merkitys, voit luottaa Jumalan armoon: Jeesus sanoi heille: ”Minä olen elämän leipä; joka tulee minun tyköni, se ei koskaan isoa, ja joka uskoo minuun, se ei koskaan janoa.” (Joh 6:35) ja hän jatkoi: ”ja sitä, joka minun tyköni tulee, minä en heitä ulos. ” (Joh 6:37)