Halut, himot ja minuus

kirjoitus Rukouspaikan sivuille joulukuu 2017

Päivitys 27.1.2018 Lisätty tämän kirjoituksen loppuun joitakin internetistä lukemiani kirjoituksia ja katsomiani videoita joihin tekstissä viittaan. Lisäksi lisätty linkki lesboudesta eheytyneen naisen todistukseen Jumalan ihmeellisestä yliluonnollisesta muuttavasta voimasta ja ylenpalttisesta armosta (Room 5:20).

Tuttavan pieni (alle kouluikäinen) poika ilmaisi että häntä pitäisi yhtäkkiä alkaa kutsua tytön nimellä ja hän halusi myös pukeutua mekkoon. Lapsi (poika) siis halusikin yhtäkkiä olla tyttö.

Tuttava (pojan äiti) oli sitä mieltä että poikansa toiveita pitää noudattaa, eikä pojan isäkään ilmeisesti vastustanut ajatusta (en ole tästä ihan varma sillä pojan vanhemmat erosivat hieman sen jälkeen kun poika sai ajatuksen että häntä pitääkin kutsua tytöksi). Tuttavan mielestä se oli jotenkin hienoa että poika käyttäytyi näin ja hän kannusti poikaansa tässä käyttäytymisessä, sen sijaan että olisi yrittänyt toppuutella lastaan, saatika ohittaa tämän asian vain lapsen päähänpistona.

(sanomattakin selvää on että tuttava on uskosta osaton).

Meilläkin on saman ikäinen lapsi. Meidän lapsemme ei kykene edes päättäämään omista ruokailuistaan. Hän ei esim toisinaan millään haluaisi syödä terveellistä ruokaa mutta karkki maistuisi melkeinpä milloinka tahansa. Hän välillä itkee eteisessä ettei haluakaan lähteä ulos vaikka juuri 5 minuuttia aiemmin on ollut innolla lähdössä pihalle leikkimään kavereiden seuraan; perusteluna saattaa olla se että jotkin ulkoilupuvun alle laitettavat housut ovat tyhmät hänen mielestään tai välillä ei ole mitään selkeää perustetta tällaiselle käytökselle. Viimeaikoina hän on alkanut käyttää sanontoja ”en ikinä koskaan halua enää leikkiä sillä lelulla” jne. Vaikka hän sitten jopa jo samana päivänä mielellään leikkii ao lelulla. Jne jne.

Meidän aikuisten (lapsemme vanhemmat) vastuulla on ruokkia lapsi terveellisesti vaikkei hän itse sitä aina haluaisikaan. Meidän vastuulla on opettaa lapsi käymään potalla ja pesemään hampaansa, vaikkei häntä itseään huvittaisi. Meidän vastuulla on pukea hänet lämpimästi, vaikkei hän itse sitä haluaisi. Meidän täytyy ymmärtää että hän on lapsi eikä hän vielä kykene päättämään omista asioistaan. Meidän vastuulla on myös opettaa lapsellemme onko hän on tyttö tai poika, sillä ei hän sitä itse vielä millään kykene käsittämään niin että voisi kyseenalaistaa sen jotenkin perustellusti. Me olemme opettaneet lapsellemme että tytöillä on pimpsa ja pojilla pippeli. Meidän vastuulla on siis opettaa lapselle asioita hänestä itsestään ja myös ympäröivästä maailmasta. Sitä kaiketi kutsutaan kasvattamiseksi. Lapset jos saisivat olla ja kasvaa omien päähänpistojensa mukaan, ilman kasvattamista… enpä usko että tällainen ihmiskokeilu tuottaisi kovin hyviä tuloksia (jos edes osa lapsista säilyisi hengissä aikuisuuteen asti). Kuitenkin seksuaalisuuteen liittyen tällaista ihmiskokeilua nyt yhteiskuntamme kannustaa toteuttamaan ja itseasiassa toimittajia ja koululaitosta myöden tällaiseen meitä aivopestään hyvin voimakkaasti. Koululaitos on valtion päätäntävallan alla joten itseasiassa tämä kaikki tapahtuu eduskunnan siunauksella.

Toisella tuttavalla on kaksi alle kouluikäistä poikaa. Pari vuotta sitten kaikki naapuruston vajaa kymmenkunta tyttöä halusivat erään tunnetun animaatioelokuvan nähtyään pukeutua prinsessapukuihin. Nämä kaksi poikaa halusivat myös pukeutua näihin asuihin (kun kaikki tytötkin halusivat). Vanhempansa eivät ostaneet heille prinsessapukuja mutta meillä käydessään äitinsä ei heitä estänyt niihin pukeutumasta sillä meillä niitä on ylimääräisiäkin. Tämä vaihe meni näiltä pojilta ohi. Viimeksi meillä käydessään heillä ei ollut halua enää pukeutua prinsessapukuihin. Heidän halunsa pukeutua prinsessapukuihin ei johtunut siitä että he olisivat luulleet olevansa tyttöjä, vaan siitä että kaikki muutkin paikalla olleet lapset (tyttöjä) niihin pukeutuivat. Kyseessä oli siis vain lasten leikki.

Murrosikään kasvanut nuori kokee mielessään ja kehossaan hormonien aikaansaaman myrskyn eikä hänen ajattelunsa ole useinkaan kovin rationaalista ainakaan itseensä liittyen. Toki olemme kaikki erilaisia, joten eroavaisuuksia on toistemme välillä ilman muuta. Murrosikäinen on kuitenkin vielä lapsi monessa suhteessa eikä kykene aina arvioimaan mikä on itselleen parasta. Meillä murrosikäinen poika ei esim kyennyt arvioimaan että hänen ruokavalintansa eivät olleet hyviä takaamaan vitamiinien ja hivenaineiden saannin, vaikka hän toki oli koulussa oppinut tällaisiakin asioita. Tieysti on paljon aikuisiakin jotka eivät kykene tämänkään kaltaisia arvioita omassa elämässään tekemään.

Ihminen tuntee erilaisia haluja ja himoja läpi koko elämänsä. Kaikki ihmisen tuntemat halut, himot ja käsitykset itsestään eivät ole hänen parhaaksensa tai edes totta. Kaikkia haluja ja himoja ei tarvitse noudattaa ja joitakin ei lain silmissä edes saa noudattaa. Miksei?

Jos lapsi kokee perheessään/elämässään voimakkaan kriisitilanteen, tämä saattaa jättää lapsen sisimpään syvät arvet tai jopa aiheuttaa vinoutunutta käyttäytymistä. Esimerkiksi hyväksikäytön uhriksi joutunut lapsi saattaa traumatisoitua hyvin vaikeasti ja usein siitä seuraa epänormaalin voimakasta seksuaalista käyttäytymistä: Esim tytöt saattavat alkaa meikata voimakkaasti ja pukeutumaan naiseutta seksuaalisella alueella ylikorostavasti jo alle murrosikäisinä. Voimakkaan kriisin/traumaattisia asioita kokeneen lapsen käytös saattaa myös muuttua agressiiviseksi. Tavalla tai toisella kriisin aiheuttama paha olo pyrkii purkautumaan lapsen sisästä pois. Ja jos niitä lapsen sisässä olevia haavoja ei koskaan hoideta, tällainen käytös saattaa aiheuttaa ympäristön kanssa konflikteja jotka saattavat voimistaa entisestään sitä lapsen sisällä olevaa pahaa oloa. Joskushan lapsi saattaa piilottaa kaiken pahan olon sisäänsä ja olla kuin mitään ei olisikaan vialla, kunnes eräänä päivänä se alkaa purkautua ulos, voimallisestikin.

Kun seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi joutunut lapsi oireilee esim erilaisilla yliseksuaalisilla tavoilla, hän tarvitsee apua. Jos 10v tyttö tai poika alkaa muistuttamaan puheiltaan, käytökseltään ja olemukseltaan enemmän prostituoitua kuin ikätovereitaan, emme me aikuiset totea että kyllä tytön/pojan täytyy saada olla tuollainen kun hänestä tuntuu siltä, ja jätä lasta oman onnensa nojaan. Samoin jos nuoresta/aikuisesta tuntuu siltä että hän on lihava, vaikka hän tosiasiassa sairastaa syömishäiriötä ja on langanlaiha, emme sano hänelle että hänen täytyy saada laihduttaa kun hänestä kerran tuntuu siltä että hän on lihava. Samoin jos olemme vastuullisia, emme sano pienelle pojalle että jos sinusta tuntuu että olet tyttö niin sitten sinä olet tyttö. Vaikka valitettavasti nyt SETAn ja toimittajien valheellisen viestinnän ansiosta jotkut aikuiset ovat hairahtuneet uskomaan heitä ja määrittelevät lapsen/aikuisenkin hänen omien uskomustensa ja halujensa perusteella eikä fyysisen todellisuuden.

Toimittajat ja SETA ovat tässä suhteessa tekemässä oikein karhunpalvelusta tällekin yhteiskunnalle sillä hehän loppujen lopuksi ovat saaneet poliitikkojenkin päät kääntymään tässä asiassa. Ja jokainen esim peruuttamattoman sukupuolen ”korjausleikkauksen” läpikäynyt mutta sitä jälkiäteen katuva, on toimittajien ja SETAn uhri!

Laitan tähän liittyen linkin tämän tekstin loppuun, jossa eräs asiantuntija aika voimakkaasti mutta hyvin argumentein ottaa kantaa näihin asioihin.

Ihmisellä on syntymästään sukupuoli: Tyttö tai poika. (ja joillakin äärettömän harvoilla lapsilla/aikuisilla on mutaation aiheuttama kehitysvamma/häiriö jonka johdosta he ovat fyysisesti jotain tältä väliltä eli intersukupuolisia).

Elämänsä aikana ihmisen identiteetti myös kasvaa ja kehittyy. Jos lapsella on lähellään yksi tai molemmat vanhemmat (muista sukulaisista ja tuttavista puhumattakaan) jotka rakastavat häntä, pitävät hänestä huolen, opettavat häntä ja asettavat hänelle rajat, siis kasvattavat häntä; lapsesta voi kasvaa terveellä itsetunnolla varustettu aikuinen joka mm. ymmärtää ja hyväksyy oman sukupuolensa jo fyysisten eroavaisuuksien perusteella. Mutta aina näin ei toki käy kaikesta lapsen ulkopuolelta tulevasta hyvästä huolimatta. Tämä luomakunta kun on alistettu katoavaisuuden alle ja on monella tavalla vajavainen. Olemme kukin puutteellisia ja vajavaisia, monilla eri tavoilla.

Joku aika sitten oli uutinen jossa todettiin että merkittävä osa suomalaisista nuorista syö mielenterveyslääkkeitä. Tämä siis Suomessa jossa elintaso on korkea ja jossa köyhyys on vasta viimeisen kymmen vuoden aikana alkanut tulla sellaiseksi ongelmaksi että siitä jo lehdissäkin laajemmin kirjoitetaan. Mikä tämän voisi aiheuttaa? Syitä on varmaan monia. Oman käsitykseni mukaan älypuhelimet ovat yksi ongelman aiheuttaja sillä ne aiheuttavat voimakasta riippuvuutta erilaisine aplikaatioineen eli ohjelmineen jotka on varta vasten rakennettu niin että nuoret olisivat puhelimensa kimpussa yötä päivää ja aina jos mahdollista. Älypyhelimeen koukuttunut nuori ei kykene useinkaan itse irtautumaan puhelimesta vaan jonkun aikuisen on häntä autettava (jos mahdollista). Toinen syy on uskoakseni se että mielialalääkkeitä määrätään nykyään paljon enemmän ja helpommin kuin ennen, vaikka aina ei ehkä olisi aihettakaan. (Minulle esimerkiksi terveyskeskuslääkäri tarjosi joitakin vuosia sitten masennuslääkkeitä mutta onneksi työpaikkalääkäri neuvoi olemaan ottamatta niitä sillä hän ymmärsi että oireeni eivät johtuneet masennuksesta vaan vain ahdistuksesta jonka sai aikaan työpaikan useat peräkkäiset YT neuvottelut. Työpaikkalääkäri varoitti että jos alan popsimaan masennuslääkkeitä, en niistä ihan helposti pääse eroon. Terveyskeskuslääkäri ei varoittanut). Eräs syy nuorten pahaan oloon on median ja mainosten luoma valheellinen illuusio joka saa nuoret ihannoimaan kuvan muokkauksella luotuja valheellisia ihmisen kuvia. Näin nuori luulee että hänen pitäisi olla samanlainen ollakseen kaunis/komea, ja hän saattaa jopa sairastua syömishäiriöön yrittäessään päästä tavoitteeseensa. Syömishäiriö toki voi johtua muistakin syistä enkä väitä olevani asiantuntija tällä saralla. Näitä asioita on kuitenkin helppo tunnistaa vain seuraamalla lehtien kirjoittelua ja katsomalla ajankohtaisohjelmia televisiosta tai kuuntelemalla radiota joissa kaikissa erilaiset asiantuntijat jakavat aiheesta viisauksiaan (osa tietysti voi olla väärässäkin).

Vaikka anorektinen nuori/aikuinen uskoo että hän on liian lihava, hän ei sitä todellisuudessa ole. Vaikka murrosikäinen nuori kokee joskus jopa vihaa vanhempiaan tai jotain toista auktoriteettia kohtaan, kaikki tietävät että se on vain väliakaista vaikka ne tunteet nuoresta tuntuvatkin aivan tosilta ja vakavilta tuntemuksilta. Rakkausasioissa hylkäämisen kohteeksi joutunut nuori/aikuinen saattaa jopa vakavissaan harkita itsemurhaa, vaikka kaikki ulkopuolelta asiaa tutkailevat ymmärtävät että nämä tuntemukset kyllä menevät ohi ajan myötä, vaikka ne kuinka olisivat tosia ja voimakkaita tuntemuksia.

Katsoin televisiosta taannoin erään dokumentin ihmisistä jotka halusivat olla ihailemiaan eläimiä. He ottivat ihoonsa tatuointeja ja viilasivat hampaitaan jne näyttääkseen näiltä eläimiltä. Katsoin jokunen vuosi sitten toisen dokumentin jossa mies rakastui hevoseen ja halusi tämän kanssa naimisiin (muistaakseni USA:ssa), en muista salliko tuomari todella virallisen naimisiinmenon mutta ainakin tämä mies oli kovasti rakastunut siihen heppaan ja halusi naimisiin sen kanssa ja muistelen että häähuntukin hepan ympärille ohjelmassa laitettiin.

Näissäkin tapauksissa ihmisten tuntemukset ovat todellisia, he tuntevat todelliselta tuntuvaa rakkauden tunnetta ja halua kohdettaan kohtaan tai he todella haluavat olla joku/jokin muu kuin ovat. Maailmassa on lukemattomia ihmisiä jotka uskovat olevansa joku muu henkilö kuin todellisuudessa ovat. Näiden ihmisten halut ja uskomukset eivät kuitenkaan ole hyväksi näille ihmisille. Ja jotkut uskomukset/halut ovat jopa täysin fyysisen totuuden vastaisia. Samoin kuin tämä tuttavan poika ei ole tyttö vaikka hän haluaisi olla tyttö. Lepoardiksi haluava mies ei muutu leopardiksi vaikka hänen ihoonsa tatuoidaan leopardin kuvioita ja vaikka miten hän muuttaisi kehoaan leopardia muistuttavaksi. Naiseksi haluava mies ei muutu naiseksi vaikka hänen sukuelimiään leikataan pois ja tilalle muotoillaan naisen sukuelimiä muistuttavat tuotokset ja vaikka häneen ruiskutettaisiin millaisia hormoneja ja vaikka hänestä tuntuisi miltä.

Mielenterveys on tärkeä asia ihan kuin muukin terveys. Masentunut ihminen kokee että hän on masentunut ihan todella. Ei siinä auta että toinen vakuuttelee että kyllä se ohi menee. Mutta masentuneisuutta ei hyväksytä pysyväksi olotilaksi vaan se halutaan parantaa. Lääketehtaat suoltavat ties minkälaista pilleriä jotta tämä parantuminen tapahtuisi (ja jotkut näistä lääkkeistä televisiossa taannoin näytetyn dokumentinkin mukaan eivät välttämättä ole pelkästään hyväksi). Yhteiskuntamme toimii siis varsin ristiriitaisesti näissä mielenalueen asoissa.

Eräässä televisio-ohjelmassa tannoin (toisenlaiset äidit) nainen kertoi että saatuaan aivotärähdyksen hänen mielihalunsa oli muuttunut lesbosta heteroksi. Vaikka kissa saisi millaisen tällin päähänsä, tämä ei silti muutu koiraksi. Samoin ihmisestä ei tule pantteria edes aivotäräyksellä. Mutta koska lesbosta voi tulla hetero, tämä osaltaan todistaa että homoseksuaalisuus on vain mielen häiriö.

Luin muutama vuosi sitten eräästä miehestä (Amadeus Oilinki) joka oli elänyt koko nuoruutensa homoseksuaalisia haluja toteuttaen ja sellaista elämäntapaa seuraten. Hän eli tällä tavalla aina kaksikymppiseksi asti kunnes Jumala antoi hänelle uskon ja siitä alkoi Jumalan työ joka muutti hänen halunsa lihan himojen seuraamisesta Jumalan tahdon mukaiseen elämään, pikkuhiljaa. Hän itse kertoi sisarensa aina tunnistaneen hänen poikkeavan käytöksensä, eli siis sisar oli arvannut että pojan käytöksen perusteella tässä olisi homoseksuaalisia taipumuksia. Hän itse ei voinut mielessään kuvitellakaan että voisi olla mitään muuta kuin homo. Kertomansa mukaan silloin kun hän tarpeeksi syvällä rypi, hän oli vihdoin sellaisessa mielentilassa jossa pystyi hyväksymään sen tosiasian että hänen elämänsä ei ollut hänelle hyväksi. Silloin Jumala häntä lähestyi ja hänen elämässään alkoi muutos kohti parempaa. Amadeuksen esimerkki on yksi osoitus siitä että homoseksuaalisuus on mielenalueen tila, joka voi muuttua. Amadeus kuitenkin haastattelussa tuo esille tärkeän asian, häntä ei ”eheytetty” homosta heteroksi terapialla vaan Jumala korjasi hänet Jeesuksen uskon kautta. Samoin se aivotärähdyksen saanut nainen joka muuttui ajattelultaan homosta heteroksi ei käynyt eheytysterapiassa vaan sai aivotärähdyksen ja silloin hänen ajattelunsa muuttui. Uskon Raamatun sanan perustella ja ihmisten todistusten perusteella että Jumala voi parantaa homouden ja transsukupuolisuuden kuten hän voi parantaa pornoriippuvuuden tai huumeriippuvuuden tai minkä muun tahansa aivojen toiminnallisen virhetilan. Ihan niinkuin Jumala suuruudessaan ja armossaan paransi aikoinaan 2 vuotiaan tyttäreni voimakkaan ruoka-aine allergian rukouksen kautta. Kiitos ja kunnia siitäkin yksin Herralle Jeesukselle Kristukselle.

Raamatussa Jumala kertoo meille miten asia on:

Titus 3

3. Olimmehan mekin ennen ymmärtämättömiä, tottelemattomia, eksyksissä, moninaisten himojen ja hekumain orjia, elimme pahuudessa ja kateudessa, olimme inhottavia ja vihasimme toisiamme.
4. Mutta kun Jumalan, meidän vapahtajamme, hyvyys ja ihmisrakkaus ilmestyi,
5. pelasti hän meidät, ei vanhurskaudessa tekemiemme tekojen ansiosta, vaan laupeutensa mukaan uudestisyntymisen peson ja Pyhän Hengen uudistuksen kautta,

Nykyään on terveysviranoimaisilla kuten suurien mediatalojen toimituksissakin vallalla ajatus että ihmisen omat himot ja halut ovat se tavoiteltava totuus jota tulee seurata ja toteuttaa, kunhan ei satuteta toista (tai ainakin jos satutetaan niin sitten vain toisen luvalla), tai rikota lakia. Tätä viestiä viranomaiset ja nämä toimitukset rummuttavat vuodesta toiseen. Useinkaan ei mene montaakaan viikkoa kun taas jonkun lehden palstoilla kerrotaan vaikkapa sukupuolen ”korjausleikkauksessa” käyneestä tai sellaiseen menossa olevasta ihmisestä. Yhteiskuntamme myös kustantaa tällaisia operaatioita. Yhteiskuntamme siis kustantaa harhaisen minäkuvan vallassa olevan ihmisen oikun! Vaikka tiedetään että jotkut trans vääristymästä kärsivät ihmiset ovat muuttaneet mieltään asiassa myöhemmin! Siis tiedetään että kyseessä on vain mielentila joka voi muuttua! Joillakin ihmisillä tämä mielentila ei muutu vuosienkaan jälkeen, muttei se poista sitä tosiasiaa että kysessä on harhainen minäkuva. Mieleltään sairas ihminen on sairas kuten minkä tahansa muun sairauden omaava ihminen. Hän tarvitsee apua, eikä häntä auta se että yhteiskunta lähtee tukemaan valheellista minäkuvaa.

Raamatussa Jumala kertoo meille tämän saman asian että homoseksuaalisuuskin on häiriö ihmisen mielessä ja se voi korjaantua! Ihminen ei eläessään ikinä pääse haluistaan ja himoistaan eroon, vaikka ne olisivat Jumalan tahdon vastaisia ja vaikka ihminen olisi uudestisyntynyt uskova. Tästä Raamattu meille kertoo niin monessa kohden. Raamattu kuitenkin lupaa että Jumala auttaa pääsemään näiden kiustausten yli.  Ja kun Jeesus saa parantaa haavamme, monet häiriökäyttäymiset vaimenevat ja jopa häviävät kokonaan.

Room 1

22. Kehuessaan viisaita olevansa he ovat tyhmiksi tulleet
23. ja ovat katoamattoman Jumalan kirkkauden muuttaneet katoavaisen ihmisen ja lintujen ja nelijalkaisten ja matelevaisten kuvan kaltaiseksi.
24. Sentähden Jumala on heidät, heidän sydämensä himoissa, hyljännyt saastaisuuteen, häpäisemään itse omat ruumiinsa,
25. nuo, jotka ovat vaihtaneet Jumalan totuuden valheeseen ja kunnioittaneet ja palvelleet luotua enemmän kuin Luojaa, joka on ylistetty iankaikkisesti, amen.
26. Sentähden Jumala on hyljännyt heidät häpeällisiin himoihin; sillä heidän naispuolensa ovat vaihtaneet luonnollisen yhteyden luonnonvastaiseen;
27. samoin miespuoletkin, luopuen luonnollisesta yhteydestä naispuolen kanssa, ovat kiimoissaan syttyneet toisiinsa ja harjoittaneet, miespuolet miespuolten kanssa, riettautta ja villiintymisestään saaneet itseensä sen palkan, mikä saada piti.

28. Ja niinkuin heille ei kelvannut pitää kiinni Jumalan tuntemisesta, niin Jumala hylkäsi heidät heidän kelvottoman mielensä valtaan, tekemään sopimattomia.
29. He ovat täynnänsä kaikkea vääryyttä, pahuutta, ahneutta, häijyyttä, täynnä kateutta, murhaa, riitaa, petosta, pahanilkisyyttä;
30. ovat korvaankuiskuttelijoita, panettelijoita, Jumalaa vihaavaisia, väkivaltaisia, ylpeitä, kerskailijoita, pahankeksijöitä, vanhemmilleen tottelemattomia,
31. vailla ymmärrystä, luotettavuutta, rakkautta ja laupeutta;
32. jotka, vaikka tuntevat Jumalan vanhurskaan säädöksen, että ne, jotka senkaltaisia tekevät, ovat kuoleman ansainneet, eivät ainoastaan itse niitä tee, vaan vieläpä osoittavat hyväksymistä niille, jotka niitä tekevät.

Medissa rummutetaan että jos meissä on syntyjämme jokin seksuaalinen halu, se määrittää keitä me olemme ja miten meidän tulee saada olla ja elää. Jumala on erimieltä tästäkin asiasta toimittajien ja ”asiantuntijoiden” kanssa.

Me elämme maan päällä kehossa joissa synti vallitsee, siis kaikenmaailman himot ja halut vievät meitä milloin mihinkin päin. Meidän kehoamme on myös mahdollista opettaa himoitsemaan uusia asioita, sellaisia mitä kehomme ei lapsuudessa vielä tuntenut. Esim tupakointi ja alkoholi ovat oivia esimerkkejä. Muita esimerkkejä löytyy vaikka millä mitalla: Huumeet, älypuhelimet, uhkapelit, seksi, porno, sokeri, ruoka, jne. Kaikkiin näihin ihminen voi oppia tuntemaan himoa (riippuvaisuuttakin), vaikkei syntyjään tällaisia himoja kokenut. Miedot huumeet saattavat johtaa voimakkaampien huumausaineiden käyttöön sitten kun miedoista ei välttämättä saa enää samoja tuntemuksia. Ihminen kaipaa yhä voimakkaampia tuntemuksia jos himojaan lähtee seuraamaan. Samoin on asianlaita seksin tai pornon saralla. Se mikä aluksi tuntuu kiihottavalta ei joistakin enää kohta tunnukaan miltään ja tarvitaan voimakkaampia kiihotuksen kohteita ja yks kaks ollaankin perversioiden alueella. Ei kukaan mediassakaan taida väittää että se on hienoa jos narkomaani haluaa voimakkaampia huumeita, eikä kukaan taida väittää että se on hienoa jos pornoriippuvainen haluaa yhä perverssimpää materiaalia nähtäväkseen. Miksei sitten tunnusteta rehellisesti että periksi antaminen halulle katsella pornoa voi joillakin hyvin helposti johtaa pornoriippuvuuteen tai periksi antaminen halulle käyttää huumeita voi joillakin johtaa hyvin helposti huumausaineriippuvuuteen? Onhan esim useita todistuksia mediassakin kuultu jossa ex-narkomaanit kertovat että ”se lähti siitä yhdestä kerrasta”.  Ja vaikkei riippuvaiseksi tulisikaan, pornon maailma vääristää esimerkiksi nuoren käsitykset terveestä seksuaalisuudesta. Sen sijaan saatetaan neuvoa että pornon katseleminen on kiva lisä parisuhteeseen! Pornon katseleminen tuhoaa ihmistä aina ja altistaa vaaralliselle riippuvuudelle! Pornon maailma on valhetta ja perustuu pelkästään ihmisen lihan himojen tyydyttämiseen tavalla joka ei ole Jumalan mieleen. Joillakin ihmisillä halu käyttää päihteitä on voimakkaampi kuin toisilla, jotkut jäävät koukkuun helpommin kuin toiset. Kaikista tulee alkoholisteja jos tarpeeksi juo, eikä kukaan ole immuuni riippuvuuksille mutta toiset ovat sellaisille alttiimpia ja toki kiinnostuksen kohteemme/halumme poikkeavat toisistamme.

Lehdet kilvan kirjoittavat parisuhdevinkkejä miten saada pariskuntien lemmen liekki pidettyä kirkkaana kun lapset ja ruuhkavuodet tulevat ja vanhetaan. Samojen lehtien muissa artikkeleissa ihannoidaan seksuaalisia haluja ja mainostetaan seksuaalisuuden monimuotoisuutta eli omien himojen lähes estotonta seuraamista. Tämä on ristiriitaista. Miksi tarvitsee nähdä vaivaa parisuhteessa jos kerran kaikki voivat mennä sinne minne omat himot vievät ja hakea sieltä aina sitä uutta virikettä ja innostuksen kohdetta ja olla oikein monimuotoisia?

Mutta jos ihminen ei usko Jeesukseen, siis usko sydämessään että ainoastaan Jeesuksen Kristuksen nasaretilaisen nimessä hän voi pelastua ja usko että hänen pitää tehdä parannus kaikesta synnistä niin eipä sellaiselle ihmiselle ole hyödyksi jankuttaa että hän joutuu helvettiin jos harjoittaa homoseksuaalisuutta. Jumalahan ei kehota meitä uskovia jankuttamaan uskosta osattomille muutoinkaan, vaan jos ei totuus kelpaa niin sitten olkoot kelpaamatta (Luuk 9:5).

Eräs uskosta osaton tuttavani kertoi minulle että hän on biseksuaali. Hän sanoi olevansa kovin tuohtunut siitä että eräs uskova oli kertonut hänen joutuvan helvettiin seksuaalisten himojensa seuraamisen takia, ellei suostu muuttamaan mieltään ja tapojaan (tekemään parannusta). Tämä tuttavani kyllä uskoo Jumalaan muttei usko Jeesukseen niinkuin Raamattu opettaa. Hän on ihmisten järkeisoppien aivopesemä (oppien jotka aina joutuvat taipumaan Raamatun totuuden edessä kun asiat selviävät lopulta jossain vaiheessa). Totuus on että vaikka hän lopettaisi biseksuaalisen käyttäytymisensä muttei usko Jeesukseen pelastajanaan niinkuin Raamattu opettaa, hän joutuu Helvettiin joka on ikuista tuskaa! Tämä on todella surullista, mutta meillä kaikilla on vapaa tahto. Ja mikä tärkeintä, tämä tuttavani joutuu helvettiin mutta vain jos hän itse haluaa mennä sinne so. hän itse valitsee mieluumin tien helvettiin kuin elämää elävän Jumalan yhteydessä!

Raamatun ilmoitus näistä asioista on päivänselvä. Jumala loi ihmisen omaksi kuvakseen: Mieheksi ja naiseksi. Miehelle ja naiselle on annettu lisääntymiskyky jotta nämä lisääntyisivät keskenään (eivätkä he voi muutoin luonnostaan lisääntyäkään!).

Miehelle ja naiselle on annettu sukupuolielimet ja hormonit jotta lisääntyminen olisi miellyttävää ja jotta nämä tuntisivat halua toisiaan kohtaan. Seksi on siis Jumalan luoma ihana asia joka kuuluu miehen ja naisen välille ja vain avioliittoon. Näin Jumala ilmoittaa asian lukuisia kertoja Raamatun kirjoissa ja kirjeissä. Raamatussa myös todetaan joidenkin olevan syntymästään saakka kykenemättömiä avioon. Raamatussa kuitenkin kerrotaan myös lapsettomuudesta (Abraham ja Saara), joten vaikka mies ja nainen ei voi saada jostain syystä lapsia keskenään, heidän avioliittonsa voi silti olla Jumalan silmissä siunattu! Jumalahan lupasi Abrahamille ja Saaralle lapsen vasta vanhalla iällä, sitä ennen heille ei vain tullut lasta jostain syystä ja silti he olivat Jumalan silmissä vanhurskaita ja siunattuja. Ja he olivat vanhurskaita ja siunattuja ennen Jumalan lupausta lapsestakin! Sanoin tämän itsestään selvyyden vain koska olen kuullut sellaisen väitteen että Raamatussa väitettäisiin että jos ei voi saada lapsia niin on avioon kelpaamaton. Ao sanan kohtaa tulkitaan väärin jos siitä vedetään tuollainen johtopäätös. Kertomus Abrahamista ja Saarasta osoittaa sen vääräksi.

Raamattu myös kertoo meille että me emme saa luottaa omiin haluihimme emmekä saa olla sydämemme halujen / tuntemusten vietävissä silloin jos ne ovat ristiriidassa Raamatun ilmoituksen kanssa. Raamattu kertoo meille että Jumala ei halua että elämme himojemme vietävinä vaan aviosuhteessammekin elämme pyhyydessä. Aikojen saatossa jotkut ovat ymmärtäneet tämän väärin ihannoimalla selibaattia. Paavalihan kehotti uskovia seuraamaan omaa esimerkkiään ja elämään ilman parisuhdetta eli selibaatissa, mutta vain sellaisia jotka siihen pystyivät. Jumala kuitenkin on antanut ihmisille käskyn lisääntyä ja täyttää maan, eikä tätä käskyä Paavalikaan kumonnut kirjeissään (1. Moos 27-28). Samoin Jeesuskin tarkoittaa vain tiettyä ajanhetkeä kun sanoi ”voi raskaana olevia ja imettäväisiä” (Luuk 21:20-24). Tästä Paavalin kirjeen väärästä tulkinnasta johtuen näemme esim katolisessa kirkossa valtavasti ongelmia pappien normaaleista sukupuolihaluista johtuvina vääristyneinä reagointeina kun terveet nuoret miehet (ja naisetkin) yrittävät väkisin elää selibaatissa vaikka Raamattu ei sellaiseen kehota. (Toki kaikki hengellinen haureus aiheuttaa usein myös fyysistä haureutta kuten homoseksuaalisuutta, kuten voimme lukea viimevuosien monista Raamatun vastaisesti julistaneista julkkissaarnaajista ja mm katolisen kirkon papeista). Raamatussa Jumala kehottaa miehiä ja naisia menemään naimisiin ja yhtymään kukin puolisoonsa ja ainoastaan pidättäytymään siitä rukouksen/pyhityksen ajaksi yhteisestä sopimuksesta ja sitten taas palaamaan normaaliin kanssakäymiseen puolisoiden välillä (1. kor 7:3-5). Mutta toki on sellaisiakin ihmisiä joilla ei oikein ole haluja mennä naimisiin (eikä ehkä erikoisemmin seksihalujakaan) ja heille mm. Paavalin esimerkki antaa oikeutuksen elämään sinkkuna.  Naimisiin meno ei siis ole mikään pakko muttei Jumala sitä missään nimessä kiellä vaan siihen nimenomaan ihmisiä pääsääntöisesti kehotetaan Raamatun lehdillä.

Raamatun ilmoitus erilaisista avioelämän ulkopuolisista seksuaalisista himoista on hyvin selvä (1. kor 6:9-11 & 1. kor 6:15-16 & Matt 5:27-32). Ihmisen lihassa oleva synti (halut ja himot jotka ovat ristiriidassa Jumalan tahdon kanssa) vetää ihmistä milloin minnekin (1. kor 10:1-13), mutta se on kaikki seurausta syntiinlankeemuksesta. Lihan himot ovat maanpäällä ollessamme kärsittävänämme meidän esi-vanhempiemme Adamin ja Evan lankeemuksen takia. Meidän tulee niitä vastustaa ja elää kuten Raamattu opettaa. Kun alistumme Jumalan tahtoon, hän kyllä auttaa meitä heikkoudessamme.

Ihmisen himot ja halut ovat siis meidän lihassamme, olivat ne millaisia tahansa. Jos mielimme pelastua iankaikkiseen elämään Jumalan yhteydessä, emme saa lihamme himoja seurata vaan meidän tulee alistua Jumalan tahtoon, olipa se aluksi kuinka vaikeaa tahansa. (Ja aluksihan se voi olla hyvin vaikeaa totuttaa kehomme pois vanhoista tottumuksista). Jumala kyllä auttaa meitä jos olemme vilpittömiä. Me emme eläessämme (lihassa ollessamme) pääse lihan himoista kuitenkaan eroon. Ihmisen elämän aikana haluja ja himoja tulee ja menee, kaikille, erilaisia ja erivahvuisia. Näinhän Raamatussa Paavalikin totesi asian olevan (Room 7 – 8). Jumala Raamatussa kuitenkin hyvin selvästi kertoo seuraukset erilaisista lihan himojen seuraamisista (siis ei yksittäisestä lankeamisesta vaan aktiivisesta himojen toteuttamisesta valinnan kautta) että niitä seuraten uskova ei tule pelastumaan vaan joutuu kadotukseen.

Room 8

1. Niin ei nyt siis ole mitään kadotustuomiota niille, jotka Kristuksessa Jeesuksessa ovat.
2. Sillä elämän hengen laki Kristuksessa Jeesuksessa on vapauttanut sinut synnin ja kuoleman laista.
3. Sillä mikä laille oli mahdotonta, koska se oli lihan kautta heikoksi tullut, sen Jumala teki, lähettämällä oman Poikansa syntisen lihan kaltaisuudessa ja synnin tähden ja tuomitsemalla synnin lihassa,
4. että lain vanhurskaus täytettäisiin meissä, jotka emme vaella lihan mukaan, vaan Hengen.
5. Sillä niillä, jotka elävät lihan mukaan, on lihan mieli, mutta niillä, jotka elävät Hengen mukaan, on Hengen mieli.
6. Sillä lihan mieli on kuolema, mutta hengen mieli on elämä ja rauha;
7. sentähden että lihan mieli on vihollisuus Jumalaa vastaan, sillä se ei alistu Jumalan lain alle, eikä se voikaan.
8. Jotka lihan vallassa ovat, ne eivät voi olla Jumalalle otolliset.
9. Mutta te ette ole lihan vallassa, vaan Hengen, jos kerran Jumalan Henki teissä asuu. Mutta jolla ei ole Kristuksen Henkeä, se ei ole hänen omansa.
10. Mutta jos Kristus on teissä, niin ruumis tosin on kuollut synnin tähden, mutta henki on elämä vanhurskauden tähden.
11. Jos nyt hänen Henkensä, hänen, joka herätti Jeesuksen kuolleista, asuu teissä, niin hän, joka herätti kuolleista Kristuksen Jeesuksen, on eläväksitekevä myös teidän kuolevaiset ruumiinne Henkensä kautta, joka teissä asuu.

Psalmi 10

3. Sillä jumalaton kerskaa omista himoistansa, ja kiskuri kiroaa, pilkkaa Herraa.

7. Hänen suunsa on täynnä kirousta, petosta, sortoa; tuho ja turmio on hänen kielensä alla.

Kirje Galatalaisille 5

24. Ja ne, jotka ovat Kristuksen Jeesuksen omat, ovat ristiinnaulinneet lihansa himoineen ja haluineen.

Matteus 10

38. ja joka ei ota ristiänsä ja seuraa minua, se ei ole minulle sovelias.

Jos nyt koet sisimmässäsi että haluat muutoksen elämääsi ja seurata Jeesusta Kristusta, käy polvillesi ja rukoile Jeesusta Kristusta nasaretilaista että hän muuttaisi sinun sydämesi, antaisi uskon ja Pyhän Hengen ja muuttaisi sinun ajattelusi (parantaisi sydämesi haavat) niin että haluat seurata Jeesusta etkä himojasi (Room 5:20). Rukoile myös että saisit raittiin seurakuntayhteyden jossa voit rakentua ja olla itsekin hengessä palavana omalla paikallasi elävänä kivenä, niinkuin Raamattu opettaa (Joh 7:37-39). Sillä elävä Kristuksen seurakunta ei ole rakennus tai rekisteröity yhdistys vaan se on kaikkien maailman Jeesuksen pyhien joukko jonka pää on Jeesus Kristus yksin. Amen.

Jumalan siunausta sinulle ja perheellesi

Antti

Ps. jos paikkakunnallasi et tiedä mikä seurakunta on raitis opetukseltaan tai et ole varma asiasta, kehotan tutustumaan Petri Paavolan sekä One Way Missionin internetsivuihin, aina kuitenkin itse pysyen rukouksessa ja Raamatun luvussa. Kokeneetkin uskovat voivat erehtyä jossakin hengellisessä asiassa.

Lisäys 10.1.2018:

YLE:llä oli vastikään artikkeli joka kertoi naisesta joka rakastaa tulenpalavasti esineitä, kuten esim giljotiinia. Hän totesi mm.

”– Tärkeintä on olla käyttämättä it-pronominia, koska en halua vihjata, että esimerkiksi Fressie (siis giljotiini) olisi eloton olento. Sitä hän nimenomaan ei ole, Erika Eiffel kertoo ja katsoo välillä hellästi giljotiinia, ikään kuin kysyen äänettömästi, että onhan kaikki nyt hyvin. ”

https://yle.fi/uutiset/3-10014044

Tässä 27.1.2018 lisätyt linkit

Todellisen Jumalan kohdanneen Emilyn elämäntapa muuttui lesboudesta heteroksi

Amerikkalainen lastenlääkäri kommentoi ja analysoi lapsien trans-sukupuolista kokemusta  (ei suomenkielistä tekstiä)

23.4.2022 Lisäys: Lehti on arkistoinut artikkelit joissa kerrottiin mainitsemistani tapauksista joissa ”Emman ajatukset muuttuivat lesbosta heteroksi aivotärähdyksen seurauksena” ja ”Amadeuksen ajatukset muuttuivat homosta heteroksi rukouksen vaikutuksesta”. Ikävä juttu sillä ne artikkelit olivat kuitenkin näiden ihmisten omia todistuksia heidän omasta elämästään.

Tässä on vuoden 2018 jälkeen näköjään pari muutakin linkkiä lakannut toimimasta joten poistin ne. Youtube näköjään oli luokitellut ne vihapuheeksi. Ilmeisesti uskoon tulleet ihmiset jotka eivät sen seurauksena enää halua harjoittaa homoseksuaalisuuttaan, ovat youtuben mielestä niin mitättömiä että heidät voidaan sensuroida. Vastapainoksi lisään tähän yhden artikkelin joka käsittelee katumapäälle tulleita trans ihmisiä: Top Doctor Reveals Many Transgenders Regret Surgery, Want Reversal (westernjournal.com)

Lisäksi toinen artikkeli jossa trans aktivistiksi kuvailtu henkilö kertoo kokemuksestaan: Hundreds of trans people regret changing their gender, says trans activist (news-medical.net)

Ja kolmas artikkeli jossa entiset LGTBQ ihmiset todistavat uskon muuttavasta voimasta Former LGBTQ Members Say Their Changed Lives Prove Homosexuality Isn’t Permanent | CBN News

Usko voi muuttaa joka ikisen ihmisen!