Ajan merkeistä

1.11.2018 Lisäsin tekstiin kolme uutta havaintoa tai tutkimustulosta.

30.7.2020 Lisäsin uutisen maailman vaelluskalakantojen hupenemisesta neljäsosaan, 1970 lukuun verrattuna

Monet ihmiset eivät usko Raamattuun Jumalan sanana vaan pitävät sitä enemmän historiallisena uskomuskirjojen kokoelmana jonka ovat eri ihmiset kirjoittaneet aikojen saatossa ilman minkäänlaista yliluonnollista vaikutusta. Saarnamies David Pawson kertoi eräässä internetistä löytyvässä puheessaan että Raamatussa on yli 700 tulevaisuuden ennustusta joista yli 500 on jo tapahtunut tarkalleen ennustetun mukaisesti. Noin viidesosa Raamatun ennustuksista olisi siis vielä toteutumatta (tai noin paljon oli vielä toteutumatta silloin kun Pawson saarnansa piti, ja tästä nyt on jo joitakin vuosia aikaa). Jos Raamattu on totta, nämä loputkin ennustukset tulevat tapahtumaan juuri kuten Raamattu kertoo.

Alla on listattu muutama Raamatun ennustus joita uskosta osattomankin on helppo arvioida jos ne kirjaimellisesti tulkitaan. Osan Raamatun ennustuksista voi kirjaimellisesti nähdä annetun vain Israelin kansalle ja toki kaikkea Raamatun tekstiä pitää tutkia tarkkaan tekstin alkukielen sanojen merkityksien kautta mutta kuten huomaamme, nämä ennustetut tapahtumat koskevat ainakin jossain määrin aivan koko planeettaamme.

Jesajan kirjan 24 luvussa sanotaan näin (huom jos tämä ennustus koski vain Israelia, silloin se on jo toteutunut sillä Israel oli pitkään lähes autiota erämaaseutua. Rukouksen kera tutki koskeeko tämä myös koko planeettaa eli onko mahdollisesti ns kaksitahoinen profetia):

Jesaja 24:
24:5 Maa on saastunut asukkaittensa alla, sillä he ovat rikkoneet lait, muuttaneet käskyt, hyljänneet iankaikkisen liiton.
24:6 Sentähden kirous kalvaa maata, ja sen asukkaat syystänsä kärsivät; sentähden maan asukkaat kuumuudesta korventuvat, ja vähän jää ihmisiä jäljelle.

Kova kuumuus piinaa yhä Portugalia ja Espanjaa

https://www.msn.com/fi-fi/uutiset/ulkomaat/kova-kuumuus-piinaa-yh%C3%A4-portugalia-ja-espanjaa/ar-BBLwzLq

Japanin katastrofihelteissä kuollut viikossa jo yli 60 ihmistä

http://www.msn.com/fi-fi/uutiset/ulkomaat/japanin-katastrofihelteiss%c3%a4-kuollut-viikossa-jo-yli-60-ihmist%c3%a4/ar-AAAkUtm?ocid=UE07DHP

Japanissa kaikkien aikojen lämpöennätys – helleaalto vienyt tuhansia sairaalaan

https://yle.fi/uutiset/3-10318887

Helle on alkanut vaatia kuolonuhreja Suomessa – ”Mitä pidempään jatkuu, sitä raskaammaksi käy”

https://yle.fi/uutiset/3-10317856

Paahtava helle kietoo maapalloa – ympäri pohjoista pallonpuoliskoa rikottu kaikkien aikojen lämpöennätyksiä

https://yle.fi/uutiset/3-10290583

Nyt se on vahvistettu – 2016 oli historian lämpimin vuosi

https://yle.fi/uutiset/3-9400644

Lisäys 1.11. Uusi tutkimus paljastaa: Valtameriin on kertynyt paljon enemmän lämpöä kuin aiemmin on tiedetty – Maapallon lämpeneminen on selvästi luultua pidemmällä

https://yle.fi/uutiset/3-10486677

Kriittistä teoreettista pohdintaa ilmaston lämpenemisestä, havaintoihinkin perustuen vuodelta 2013

https://blogi.foreca.fi/2013/04/mita-ilmastonmuutokselle-oikein-on-tapahtunut/

Isossa Britanniassa oli samankaltainen hellejakso vuonna 1976 kuin vuonna 2018

https://www.bbc.com/news/uk-44943672

Niin kauan kuin ilman lämpötilaa on mitattu ja tilastoitu on ilmastomme ollut keskilämpötilaltaan välillä kylmempi ja välillä lämpimämpi. Jos Raamattu on totta, viimeisinä aikoina ennen Jeesuksen paluuta tulee maapallon ilmasto muuttumaan niin lämpimäksi että ihmiset ”kuumuudesta korventuvat ja vain vähän jää ihmisiä jäljelle”. Toki ihmiset voivat kuumuudesta korventua esimerkiksi atomisodassakin mutta käsitän tuon sanan kohdan tarkoittavan ilmaston lämpenemistä.

Hoosea 4

3. Sentähden maa murehtii, ja kaikki siinä asuvaiset nääntyvät, metsän eläimet ja taivaan linnut; myöskin kalat merestä katoavat.

Jeremia 12

4. Kuinka kauan täytyy maan surra ja kaiken kedon ruohon kuivettua? Eläimet ja linnut hukkuvat siinä asuvaisten pahuuden tähden; sillä nämä sanovat: Ei tule hän näkemään meidän loppuamme.

Sefanja 1

3. Minä otan pois ihmiset ja eläimet, otan pois taivaan linnut ja meren kalat, viettelykset ja jumalattomat. Minä hävitän ihmiset maan pinnalta, sanoo Herra.

Matts Dumellin dokumentti on karuton kertomus nykypäivän suomalaiskalastajien ahdingosta

https://seura.fi/tv/poiminnat/matts-dumellin-dokumentti-on-karuton-kertomus-nykypaivan-suomalaiskalastajien-ahdingosta/

Lainaus tuosta tekstistä: ”Kalan määrä on vähentynyt kalastajien arvion mukaan viidennekseen 1980-luvun huippuvuosista. Heiltä ei irtoa parempaa analyysia kuin että kalat vain loppuivat. Samaan aikaan kalat ovat kadonneet kaikista maailman meristä.

Maailman vaelluskalakannat huvenneet kolme neljäsosaa 1970-luvulta

https://yle.fi/uutiset/3-11467795

Ransom A. Myers, 54; warned that overfishing posed sweeping threat

http://articles.latimes.com/2007/mar/29/local/me-myers29

Miljoonat pikkulinnut kadonneet Suomesta – taustalla ehkä ilmastonmuutos

https://yle.fi/uutiset/3-7468485

Keski-Euroopan lintukanta on romahtamassa – ensin lähtivät hyönteiset, sitten loppui linnuilta ruoka

https://yle.fi/uutiset/3-10126428

Tervapääskyt hyppivät pesistään hengenhädässä – helle nostanut pesien lämpötilan jopa 70 asteeseen

https://yle.fi/uutiset/3-10332768

Lisäys 1.11.2018 Australian kuivuus näännyttää kenguruita ja sokeuttaa vallabeja

https://yle.fi/uutiset/3-10488205

Lisäys 1.11.2018 WWF varoittaa: Eläinten määrä on romahtanut hälyttävästi – tällä vauhdilla monista lajeista kohta enää rippeet jäljellä

https://yle.fi/uutiset/3-10479160

Ystäväni on purjehtinut purjeveneellä muutaman kerran Euroopasta väliamerikkaan. Hän kertoi hieman karrikoiden että viime vuosina purjeveneestä ei ole Atlanttia ylitettäessä pitkällä siimalla saanut enää saaliiksi kuin muovijätettä mutta vielä noin parikymmentä vuotta sitten kalaa tuli runsaastikkin.

Jos Raamattu pitää paikkansa, luonnossa tulee näkymään selkeitä muutoksia eli populaation koon pienenemisiä monissa luonnovaraisissa eläinkunnan lajeissa. Tämä tulee Raamatun mukaan olemaan niin voimakasta että se ei ole yksittäinen eikä paikallinen ilmiö vaan jopa maailmanlaajuinen.

Johanneksen ilmestys 6

5. Ja kun Karitsa avasi kolmannen sinetin, kuulin minä kolmannen olennon sanovan: ”Tule!” Ja minä näin, ja katso: musta hevonen; ja sen selässä istuvalla oli kädessään vaaka.
6. Ja minä kuulin ikäänkuin äänen niiden neljän olennon keskeltä sanovan: ”Koiniks-mitta nisuja yhden denarin, ja kolme koiniksia ohria yhden denarin! Mutta älä turmele öljyä äläkä viiniä.”
7. Ja kun Karitsa avasi neljännen sinetin, kuulin minä neljännen olennon äänen sanovan: ”Tule!”
8. Ja minä näin, ja katso: hallava hevonen; ja sen selässä istuvan nimi oli Kuolema, ja Tuonela seurasi hänen mukanaan, ja heidän valtaansa annettiin neljäs osa maata, annettiin valta tappaa miekalla ja nälällä ja rutolla ja maan petojen kautta.

Loppuuko ruis ensi talvena? Ruokaturvan asiantuntija on huolissaan Pohjoismaiden viljavarannoista

https://yle.fi/uutiset/3-10316738

Lainaus tuosta artikkelista: ”Ruotsissa kuivuus on ajanut karjatilallisia teurastamaan esimerkiksi lehmiä ja hevosia, jotta rehuheinä riittäisi jäljelle jääville eläimille talven yli.”

Pelkästään Yleisradion internetsivuilta löytyy useita uutisia viime vuosilta joissa kerrotaan satojen menetyksistä Euroopassa, Etelä-Amerikassa, Afrikassa, Aasiassa jne.

Jos Raamattu on totta, viljasta (tai ruuasta yleisemminkin) tulee vielä niin kova pula että sen hinta kohoaa huimiin lukemiin. Denarin sanotaan vastanneen ilmestyskirjan kirjoittamisen aikoihin työmiehen yhden päivän ansiotuloa. (Vaihtoehtoisesti ruuan suhteellinen hinta kohoaa myös jos ihmisten työstä saama palkka laskee samaan aikaan katovuosien kanssa. Sanomattakin on selvää että jo tällä hetkelläkin maailmassa on monia maita missä ”työmiehen palkka” on roposia jos verrataan vaikkapa suomalaiseen keskiansioon, joten joissakin maissa tuo Raamatun ennustus toteutuu jo nyt).

Erityisesti jos Raamattu on totta, nämä kaikki Raamatun ennustukset käyvät toteen ennen kuin Jeesus palaa takaisin. Aika lupaavalta näyttää Raamatun totuuden puolesta! On helppo laskea yhteen näitä asioita ja todeta se minkä jotkut tutkijat ovat jo havainneet eli ihmisen ahneus saastuttaa maat ja meret sekä tuhoaa sadot ja eläinkunnan (hyvä esimerkki on liikakalastus). Ahneudesta johtuvan vesi ja ruokapulan takia tulee syntymään jatkossakin sotia ja ihmisiä kuolee. Ruoan hinta tulee kohoamaan pilviin. Oletko ajatellut: Mistä useat toistensa kanssa eri aikoina eläneet Raamatun kirjoittajat kykenivät arvaamaan että näin tulisi tapahtumaan kaukaisessa tulevaisuudessa?

Nämä kaikki tapaukset voivat erillisinä tapahtumina olla yksittäisiä paikallisia ”luonnon oikkuja” ja tilanne voi palautua normaaliksi kuten esim on käynyt lämpötilan kohdalla aiemminkin. Kuitenkin on äärimmäisen epätodennäköistä (ja käytännössä mahdotonta) että kukaan kykenisi 2-3 tuhatta vuotta etukäteen ennustamaan että nämä kaikki tulevat käymään toteen suurinpiirtein samaan aikaan. Myös Israelin valtion perustaminen on yksi ennustus jonka Raamattu sanoi tapahtuvan aikojen lopulla, juuri ennen kuin Jeesus palaa takaisin. Parisataa vuotta sitten kovin harva uskovakaan taisi enää kuvitella että Israelin valtiota koskaan tultaisiin uudelleen perustamaan sillä se näytti aivan mahdottomalta. Ja kuitenkin Raamattu ennusti niin käyvän. Tuskin kukaan parisataa vuotta sitten tosissaan arveli että siitä hetkestä parin sadan vuoden päästä Raamatun ennustama kalojen katoaminen on jo totisinta totta eikä vain ”Raamatun satuja” kuten jotkut asian esittävät. Ja kuitenkin, Raamatussa ennustetaan näin käyvän ja me voimme nähdä sen tapahtuvan omin silmin.

Kaikista näistä äärimmäisen tarkoista ennustuksista huolimatta, Raamattu sanoo että suuri osa ihmisistä ei tee parannusta synneistään ja käänny katuen Jumalan puoleen anoakseen armoa ja päästäkseen osaksi pelastuksesta. Sen sijaan Raamattu ennustaa että ennen Jeesuksen paluuta tapahtuu aivan päinvastoin:

Toinen kirje tessalonikalaisille 2

1. Mutta mitä tulee meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen tulemukseen ja meidän kokoontumiseemme hänen tykönsä, niin me pyydämme teitä, veljet,
2. ettette anna minkään hengen ettekä sanan ettekä minkään muka meidän lähettämämme kirjeen heti järkyttää itseänne, niin että menetätte mielenne maltin, ettekä anna niiden itseänne peljästyttää, ikäänkuin Herran päivä jo olisi käsissä.
3. Älkää antako kenenkään vietellä itseänne millään tavalla. Sillä se päivä ei tule, ennenkuin luopumus ensin tapahtuu ja laittomuuden ihminen ilmestyy, kadotuksen lapsi,
4. tuo vastustaja, joka korottaa itsensä yli kaiken, mitä jumalaksi tai jumaloitavaksi kutsutaan, niin että hän asettuu Jumalan temppeliin ja julistaa olevansa Jumala.

13. Mutta me olemme velvolliset aina kiittämään Jumalaa teidän tähtenne, veljet, te Herran rakastetut, sentähden että Jumala alusta alkaen valitsi teidät pelastukseen Hengen pyhityksessä ja uskossa totuuteen.
14. Siihen hän on myös kutsunut teidät meidän evankeliumimme kautta, omistamaan meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen kirkkauden.
15. Niin seisokaa siis, veljet, lujina ja pitäkää kiinni niistä opetuksista, joita olette oppineet joko meidän puheestamme tai kirjeestämme.
16. Ja meidän Herramme Jeesus Kristus itse ja Jumala, meidän Isämme, joka on rakastanut meitä ja armossa antanut meille iankaikkisen lohdutuksen ja hyvän toivon,
17. lohduttakoon teidän sydämiänne ja vahvistakoon teitä kaikessa hyvässä työssä ja puheessa.

Näin Raamattu siis ennustaa että koko kristikunnassa tulee tapahtumaan suuri luopumus uskosta Jeesukseen, ennen kuin Hän palaa takaisin. Miten näet, onko tämäkin ennustus jo käynyt tai käymässä toteen tällä hetkellä?

Eräs uskova mies esitti oivallisen kysymyksen liittyen edelliseen Raamatun kohtaan: Mistä ko kirjoituksen kirjoittaja kykeni tietämään että kristinusko tulee säilymään elinvoimaisena hyvin pitkään hänen elinaikansa jälkeen?

Jeesuksen nimessä ja sovintoveressä,

Antti

Ps. Raamatun rinnalle ei saa nostaa muita tekstejä enkä niin tee minäkään. Kuitenkin Jumala on Pyhän Henkensä kautta antanut profetian hengen lahjana myös nykyiselle seurakunnalle. Mielenkiintoisen ennustuksen tästä ajastamme antaa ns Norjalaisnaisen profetia, liitän sen tähän alle. Lue se rukouksessa ja koetellen; vaikka osa siitä on jo toteutunut, meillä ei ole takeita että loputkin siitä tapahtuisivat. Yksin Jumala ja sanansa (eli Raamattu) on erehtymätön, ihmiset erehtyväisiä (”pofetoimisemme on vajavaista”).

Norjalaisnaisen profetia vuodelta 1968:

”Minä sain nähdä maailman karttana. Minä näin Euroopan – maasta maahan. Näin Skandinavian ja Norjan. Minä näin asioita, joita tulee tapahtumaan juuri ennen Jeesuksen paluuta, juuri ennen kuin suuri onnettomuus purkautuu ihmisten päälle. Onnettomuus, jonka vertaista emme koskaan ole kokeneet ja nähneet. Aivan ennen Jeesuksen paluuta ja koettelemusten alkua koemme liennytyksen ajan, jollaista ei koskaan ennen ole ollut. Tulee rauha ja tämä rauha kestää pitkään. Tänä rauhanaikana tapahtuu sotavarustusten supistamista monissa maissa, myös Norjassa. Kolmas maailmansota syttyy tavalla, jota kukaan ei ole odottanut ja odottamattomalta suunnalta, ja me olemme yhtä valmistautumattomia kuin olimme 9. huhtikuuta 1940.

Minä näin kristittyjen keskuuteen tulevan vertaansa vailla olevan välinpitämättömyyden, lankeemuksen tosi ja elävästä kristillisyydestä. Aikana ennen Jeesuksen paluuta kristityt eivät tule olemaan avoimia tutkistelevalle julistukselle. He eivät tule kuuntelemaan synnistä ja armosta, laista ja evankeliumista, katumuksesta ja parannuksesta. Tilalle tulee toista laatua oleva julistus, jonkinlainen onnellisuutta tavoitteleva kristillisyys. Pitää menestyä ja päästä eteenpäin. Kyseessä ovat aineelliset asiat tavalla, mitä Jumala ei koskaan ole luvannut. Kirkot, vapaakirkot ja rukoushuoneet tyhjenevät yhä enemmän. Ristin ottamisen ja Jeesuksen seuraamisen julistuksen sijalle tulee viihde, taide ja kulttuuri sinne, missä pitäisi olla herätys, hätä ja parannuskokouksia. Tämä tulee tapahtumaan suuressa määrin juuri ennen Jeesuksen toista tulemista ja onnettomuus murtautuu päällemme.

Norjaa kohtaa vertaansa vailla oleva moraalin hajoaminen. Ihmiset tulevat elämään niin kuin naimisissa olevat olematta naimisissa. Yhteen muuttaminen ennen avioliittoa lisääntyy suuressa määrin. Tämä tapa tulee hiipimään kristillisiin seurakuntiin ja tätä ei vastusteta aktiivisesti. Myös synti luontoa vastaan suvaitaan. Aivan ennen Jeesuksen paluuta näytetään TV-ohjelmia, joita emme ole koskaan ennen nähneet. TV tulee täyttymään niin hirvittävästä väkivallasta, että se opettaa kansaa murhaamaan ja tekemään lopun toisistaan. Kaduilla kävelemisestä tulee turvatonta. Kansa tulee omaksumaan sen, mitä he näkevät, eikä silloin tule olemaan vain yhtä vaihtoehtoa televisiossa, vaan tarjonta tulee olemaan laaja. Televisio tulee toimimaan juuri niin kuin radio. Voimme ruuvata ohjelmasta ohjelmaan, jotka tulevat olemaan täynnä väkivaltaa, ja kansa pitää tätä viihteenään. Pahimmat ajateltavat murha- ja väkivaltakäsikirjoitukset lavastetaan näytettäväksi ja tämä leviää yhteiskuntaan.

Sukupuoliyhdyntäkohtauksia tullaan näyttämään. Kaikista intiimimmät asiat, jotka kuuluvat avioliittoon, näytetään ruudussa. Tämä tulee tapahtumaan ja sinä tulet näkemään sen toteutumisen. Ne lait, jotka meillä nyt on, tullaan rikkomaan ja kaikista epäsiveellisintä tullaan näyttämään silmiemme edessä.

Kansaa köyhistä maista virtaa Eurooppaan. He tulevat myös Skandinaviaan ja Norjaan. Kansa ei pidä siitä, että he ovat täällä ja tulevat olemaan kovia heitä kohtaan. Heitä tullaan kohtelemaan yhä enemmän kuin juutalaisia ennen sotaa. Silloin meidän syntimme mitta on täyttynyt. Tämä tapahtuu aivan ennen Jeesuksen paluuta – ja ennen kuin kolmas maailmansota syttyy.

Siitä tulee lyhyt sota. Kaikki, mitä olen sodasta kokenut, on vain lastenleikkiä verrattuna tähän. Se alkaa tavallisena sotana, mutta se tulee leviämään ja se päättyy atomipommeihin. Ilma tulee saastumaan niin, ettei sitä voi hengittää, ja tämä kohtaa monta maanosaa. Amerikka, Japani, Australia – rikkaat maat. Vesi tulee pilaantumaan. Emme voi viljellä maata siellä. He, jotka ovat jäljellä rikkaissa maissa yrittävät paeta köyhimpiin maihin, jotka eivät ole vahingoittuneet. Siellä heitä kohdellaan niin kuin me kohtelemme heitä täällä, eivätkä ole halukkaita ottamaan meitä vastaan.

Minä olen iloinen siitä, etten tarvitse kokea tätä, mutta kun aika lähestyy, sinun on rohkaistava itsesi ja matkustettava ympäri ja varoitettava ja kerrottava kansalle mitä minä olen nähnyt.”