Särjetty sydän – Ihmisen identiteetti

Näinä päivinä näkyy paljon esitettävän väitteitä ihmisen biologisen ja siihen liittyvän seksuaalisen identiteetin monimuotoisuudesta. Etenkin tällaisen monimuotoisuuden olemassaolon oikeutusta perustellaan lehdissä massiivisella kampanjalla jolle ei näyttäisi olevan loppua.

Tähän kampanjaan kuuluu mm. väite että on olemassa useita sukupuolia. Väitetään myös että on olemassa useita luonnollisia sukupuolisia suuntauksia heteroseksuaalisuuden rinnalla. Väitetään että ihmisen halu määrittelee sen mikä on oikeaa ja väärää. Lisäksi väitetään että tämä kaikki on rakkautta.

Katsoin televisiosta Ulkolinja: Katolisen kirkon suojissa. Ohjelma käsitteli joitakin katolisen kirkon piirissä ilmenneitä pedofiilitapauksia. Eräänä esimerkkinä kerrottiin papista joka oli mennyt työhön kuurojen lasten kouluun (sisäoppilaitos). Hän oli alkanut käyttämään koulun lapsia seksuaalisesti hyväkseen. Ohjelmassa haastateltu henkilö kertoi että tämän katolisen papin alettua hyväksikäyttää lapsia, lapset oppivat toimimaan samoin ja alkoivat hyväksikäyttää toisiaan seksuaalisesti.
https://areena.yle.fi/1-3813245

Ainakin joistakin näistä hyväksikäytetyistä lapsista tuli siis myös itse hyväksikäyttäjiä ja lapset alkoivat hyväksikäytön seurauksena käyttäytyä homoseksuaalisesti toisiaan kohtaan. On aivan selvää että nämä lapset olivat sisäisesti menneet rikki hyväksikäytön seurauksena. Heidän käytöksensä ei ollut luonnollista.

Luin YLE:ltä artikkelin joka kertoi transvestisuudesta (=ristiinpukeutumisesta) ja eräästä transvestisesta suomalaisesta Tiittinen nimisestä miehestä  mm näin:
Vuonna 2012 Tiittinen tuli lopulta kaapista ulos. Perheenjäsenten kuolemat ja talousongelmat saivat Tiittisen hakemaan jälleen apua naiseksi pukeutumisesta.

Tiittinen arvelee syyn transvestisuuteensa löytyvän omasta lapsuudestaan, mutta täysin varma hän ei ole asiasta itsekkään.
– Omassa lapsuudessani 60-luvulla kasvatus oli aika ankaraa. Niin sanotusti koivuniemen herraa tuli ja paljon. Se on ehkä saattanut traumatisoida niin, että olen hakenut jonkinlaista turvaa muualta.
SETAn asiantuntija kommentoi että – Transvestisuus on ihmisen ominaisuus, vähän kuin vaikkapa vasenkätisyys.
https://yle.fi/uutiset/3-10314990

Wikipedia kertoo aiheesta näin: ”Transvestisuuden syntysyytä ei tiedetä. Lapsuusiän kokemusten rinnalle mahdolliseksi selittäjäksi ovat tutkimuksessa nousseet geenit ja hormonit.”

Tiedeyhteisö ei siis ole kyennyt yksiselitteisesti (tai ainakaan yksimielisesti) saamaan selville mistä transvestisuus johtuu. Silti SETAn edustaja sanoi sen olevan luonnollinen ominaisuus. SETAn edustajan käsitys ei siis ole tieteellinen totuus vaan vain hänen ja ehkäpä SETAn virallisempikin arvaus asiasta.
Mitäs jos se arvaus onkin väärin ja tällaisen ilmiön aiheuttaja olisikin lapsuuden traumaattiset kokemukset ja rikkinäinen psyyke? Siinä tapauksessa SETA jonka pitäisi ajaa tuon miehenkin etua, toimiikin miehen edun vastaisesti koska se johtaa miestä harhaan eikä kohti oikeaa suuntaa. Oikea suunta on se joka on miehen kannalta parhain vaihtoehto eli se suunta joka johtaa onnellisimpaan lopputulemaan.

Se kumpikätinen ihminen on, ei johdu ihmisen henkisestä rikkinäisyydestä milloinkaan. Liian kovaa kuritusta saanut lapsi ei vaihda kurituksen seurauksena kirjoituskättä. Liian kovaa kuritusta saanut lapsi sen sijaan voi mennä sisimmältään niin rikki että hän pakenee todellisuutta esim omaksumalla vastakkaisen sukupuolen roolin pukeutumisen kautta.

Joiltain osin vastaavasta ilmiöstä kertoo eräs lastenlääkäri Rukouspaikankin etusivun linkistä löytyvällä videoilla (ei suomenkielistä tekstitystä): Videon tapauksessa nuori Andy poika oli alkanut 3-5 vuoden iässä leikkiä enenevässä määrin leluilla jotka useimmiten mielletään tyttöjen leluiksi. Andy oli myös alkanut sanoa itseään tytöksi. Lastenlääkäri oli ohjannut Andyn ja vanhempansa perheterapeutin puheille. Eräässä tapaamisessa terapeutin kanssa Andy oli laskenut kädestään lelurekan ja ottanut käteensä barbie nuken ja sanonut: ”Äiti ja isä, te ette rakasta minua kun olen poika”. Terapeutti sai selville että Andylle oli syntynyt erityishuomiota vaativa pikkusisko tämän ollessa kolme vuotias. Videolla ei sanota mitä erityishuomiota pikkusisko vaati mutta näytetään kuvaa kehityshäiriöisestä tytöstä. Pikkusisko siis vaati huomattavan paljon vanhempiensa aikaa. Andy tulkitsi tilanteen niin että ”Äiti ja isä rakastavat tyttöjä. Jos haluan että he rakastavat minua taas, minun täytyy ruveta tytöksi”. Perheterapian avulla Andy pääsi eroon tuosta väärästä käsityksestä ja parani identiteettihäiriöstään.

Videolla lastenlääkäri sanoo että jos lasta jolla on identiteettihäiriö sukupuolestaan, tuetaan biologista sukupuoltaan kohden, merkittävä enemmistö heistä selviää identiteettihäiriöstä ja kasvaa ehjiksi miehiksi tai naisiksi biologisen sukupuolensa mukaan.

Miksei kaikki identiteettihäiriöt parane terapiassa? Samaa kait voisi kysyä esim. mielenterveyspotilaiden kohdalla yleisemminkin. Miksei kaikki mielenterveysongelmat parane edes oikealla lääkityksellä ja vuosikausien terapialla? Vastaavalla logiikalla voisi kysyä, miksei kaikki haavatkaan parane vaikka ihmiskunta on oppinut hoitamaan vaikeitakin haavoja varsin taitavasti. Siltikin löytyy tietyntyyppisiä vaikeita haavoja/haavaumia joihin ei ole keksitty hoitoa. Emme kuitenkaan väitä että kyseiset haavat/haavaumat ovat osa normaalia ihmisyyttä kunhan yhteiskunta vain hyväksyisi ne. Sen sijaan yritämme hoitaa niitä ja toivomme niiden paranevan.

Törmäsin internetissä Minna Lappalaisen tekemään opinnäytetyöhön Diakonia-ammattikorkeakoululle vuodelta 2009:
https://docplayer.fi/7024345-Seksuaalisen-eheytymisen-kokemuksia.html

Minna Lappalainen haastatteli opinnäytetyöhönsä muutamaa seksuaalisen eheytymisen terapiaan osallistunutta ihmistä. Kannattaa lukea tuo opinnäytetyö.

Tässä pari lainausta opinnäytetyön haastatteluista joissa puhuu homoseksuaalisia tuntemuksia tunteneita ihmisiä jotka kuitenkin halusivat muutosta elämäänsä seksuaalisten halujensa osalta (tiivistin hieman lainauksia alkuperäisestä):

Haastateltavien omia kokemuksia homoseksuaalisesta kulttuurista Suomessa:

”Sit toisaalta niin kun sen homokulttuurin sisältä näkeminen oli paljastavaa suhteessa siihen mitä niin kun Seta ja monikin uskottelee ulos et se julkisuuskuva on täysin toinen mitä se elämä sitten niin kun sen sisällä. Ja hyväuskoisia heteroita johdetaan harhaan tällä niin kun sillä julkisuuskuvalla kun todellisuus on toista sisällä.” (Mies 30-40-vuotias)

”.. niin siitä se lähti parin vuoden aikainen kierre, jossa oli sitten monia suhteita ja viimeisenä seurustelu suhde. Mutta samaan aikaan mää tajusin että se mitä enemmin mää näin sitä sisäpiiriä niin mä totesin että niin kun ihmiset oli hirveen hukassa. Alkoholiongelmat, uskottomuus oli hirveen yleistä …. Suhteet oli lyhyitä ja sitten niissä nimenomaan aktivoitu semmonen lapsellinen käytös jossa näkyi se et ihmiset … oli hajalla …ne suhteet ei toiminu. Tavallaan se seksi ja bailaaminen antoi niin paljon mielihyvää että se se oli oma koukkunsa ja näki sen tyhjyyden ja totes et tää ei oo elämää tää ei voi olla tätä.” (Mies 30-40-vuotias)

Ja vielä yksi kokemus eheytymisterapian vaikutuksesta:

”…oma mielenterveys on niin kun voinu enemmin ja enemmin paremmin ja kun sanotaan että tämmöinen hoito voi tuoda huonoja tuloksia ja ihmiset ahdistuu ja tekee itsemurhia. Mulla on päinvastainen kokemus. Pikemminkin tää on parantanu mun itsemurha ajatukseni. Mulla ei enää oo itsemurha-ajatuksia eikä itsetuho ajatuksia. Mää välitän enemmän itsestäni mää saan enemmän tästä päivästä ja mun kokemukseni oli aikaisemmin se että vei hirveästi energiaa niin kun tämmöiset kamppailu niin kun myös ne tunteet ja tuli semmoinen olo että ikään kuin sen menneisyyden takia, lapsuuden takia ja tunteiden takia niin mun energia menee johonkin muualle et mun luovuus ei vapaudu… ja nyt kokee että nyt nimenomaan voi elää sitä elämää … johon mut on tarkoitettu ” (Mies 30-40-vuotias)

Rukouspaikan etusivulle linkitetyllä homoseksuaalisuutta käsittelevällä videolla eräs mies kertoo kuinka häntä kiusattiin ja haukuttiin nuorena homoksi ulkonäkönsä vuoksi. Haukkuminen ja kiusaaminen satutti häntä niin paljon että lopulta hän päätti ryhtyä harjoittamaan homoseksuaalisuutta kiusaamisen/haukkumisen seurauksena. Hän siis päätti tietoisesti toimia niin, sellaiset halut eivät olleet luontainen synnynnäinen ominaisuus hänessä. Samalla videolla myös eräs nainen kertoo miten hän aivan tietoisesti teki valinnan ryhtyä lesbosuhteeseen.

Ihan samalla lailla heteroseksuaaliset ihmiset tietoisesti lähtevät irtosuhteisiin, baariin iskemään naisia/miehiä, kännäämään, sekoilemaan ja rikkomaan omaa ja toisen sydäntä. Kun tarpeeksi pitkään harrastaa tuollaista, on yhä vaikeampi enää ehyesti sitoutua parisuhteeseen ja kyetä elämään tervettä onnellista parisuhde elämää.

Näin meillä on siis muutama tapaus:

1) Lapsia jotka alkoivat harjoittamaan toistensa hyväksikäyttöä ja homoseksuaalisuutta keskenään koska heitä oli hyväksikäyttänyt heille auktoriteettiasemassa oleva aikuinen. Jos lapset eivät suostuneet miehen vaatimuksiin, heitä rangaistiin väkivalloin. Syy-seuraus: Rikotut ihmiset käyttäytyvät rikkinäisesti.

2) Transvestinen mies joka on saanut lapsena liian kovaa kuritusta ja joka kovan paineen alla pakeni todellisuutta naiseksi pukeutumalla. Syy-seuraus: Rikottu ihminen käyttäytyy rikkinäisesti.

3) Poika oli haukkumisen/kiusaamisen seurauksena ryhtynyt harjoittamaan homoseksuaalisuutta. Syy-seuraus: Rikottu ihminen käyttäytyy rikkinäisesti. Lisäksi kokemus Jeesuksen parantavasta voimasta oli parantanut rikkinäisyyttä ja tarve harjoittaa homoseksuaalisuutta oli vähentynyt tai poistunut kokonaan.

4)  Nuori Andy poika joka sai kehityshäiriöisen pikkusiskon. Koska vanhempien huomiota ei sisaren syntymän jälkeen enää riittänyt tarpeeksi Andylle, hän päätti ruveta tytöksi. Andy koki että vanhempansa eivät enää rakastaneet häntä poikana ja sen sijaan rakastivat kovastikin pikkusiskoa koska antoivat tälle niin paljon enemmän aikaansa. Syy-seuraus: Rakkauden puutetta vanhemmiltaan kokenut lapsi alkaa käyttäytymään rikkinäisesti.

5) Eheytymisterapiaan osallistuneita entisiä homoseksuaalisuuden harjoittajia jotka kokivat homokulttuurissa elämisen tyhjäksi ja valheelliseksi sekä sanoivat että SETA antaa julkisuuteen vääristyneen kuvan homoseksuaalisuudesta ja homokulttuurista. Heidän kertomuksissaan toistui myös teema että olivat jääneet vajaaksi ainakin toisen vanhempansa rakkaudesta. He myös sanoivat että heidän kokemuksensa mukaan heidän elämänlaatunsa on parantunut eheytymisterapian ansiosta vaikka olivat kuulleet siitä päinvastaisia kertomuksia.  Syy-seuraus: Rakkauden puutetta vanhemmiltaan/toiselta vanhemmaltaan kokenut lapsi alkaa käyttäytymään rikkinäisesti. Lisäksi raitis ja terve hengellinen terapia oli tuonut parantavan vaikutuksen ja heidän tarpeensa rikkinäiseen käytökseen oli vaimentunut tai jopa poistunut kokonaan.

Kuitenkaan kaikki kovaa kuritusta saaneet lapset eivät pakene ongelmiaan transvestisuuteen. Kaikki hyväksikäytetyt lapset eivät ryhdy hyväksikäyttäjiksi eikä harjoittamaan homoseksuaalisuutta. Kaikki vanhempiensa rakkautta vaille jääneet lapset eivät ala oireilemaan käyttäytymällä homoseksuaalisesti. Kaikki homoksi haukutut ja kiusatut eivät ala käyttäytymään homoseksuaalisesti.

Miksi sitten jotkut kuitenkin alkavat käyttäytymään homoseksuaalisesti? Siinäpä olisi tutkimuksen aihetta kerrakseen. Selvää on että näin tapahtuu. Selvää on myös se että kaikki edellä mainittuja kauheuksia kokeneet lapset menevät jollakin tavalla rikki. Lapset ovat kuitenkin erilaisia, toiset herkempiä kuin toiset. Toiset menevät rikki helpommin kuin toiset. Kaikki lapset menevät rikki kun tarpeeksi kaltoin kohdellaan. Jos lapsi menee rikki, vastuullinen aikuinen ei iloitse siitä ja sano että ole ylpeä siitä että olet rikki; pysy vain rikkinäisenä! Vastuullinen aikuinen hankkii lapselleen apua että lapsesta tulisi ehjä. Rakasta lähimmäistä niinkuin itseäsi! Vastuullinen aikuinen kertoo rikkinäiselle lähimmäiselleen totuuden ja ohjaa hänet oikealle tielle kohti parantumista. Eri asia on että kaikki eivät halua tulla ehjiksi.

Työkaverini vaimo kertoi heidän poikansa tulleen koulusta ”kauhistuneena” ja sanoneen ettei hän halua olla tyttö. Ilmeni että heidän koulussa oli käynyt SETAn edustaja kertomassa näkemyksiään seksuaalisuudesta. Siis näkemyksiä jotka eivät ole mitenkään tieteellisesti todennettuja ja näkemyksiä joita ei voi moraalisesti mitenkään puolustella lapsen edun nimissä.

Transvestisuuden vertaaminen vasenkätisyyteen tai sen kategorioiminen ihmisen ominaisuudeksi on yhtä onnistunut kuin kaksisuuntaisen mielialahäiriön kategorisoiminen ihmisen ominaisuudeksi. Kaksisuuntainen mielialahäiriö on psyykkinen häiriö, ei luonnollinen terve ominaisuus.

Ihmettelen miksei tiedeyhteisö kykene näkemään yksinkertaista selkeää totuutta näissä asioissa. Toisaalta tiedämme myös että kaikkea tutkimustahan ohjaa myös tutkijoiden oma ideologia, joten siinä lienee syy miksi tiedeyhteisö ei löydä yksimielistä yleisesti hyväksyttyä kantaa näihin asioihin. Kuitenkin kuka tahansa pystyy päättelemään nämä asiat maalaisjärjelläkin jos vain hieman viitsii pohtia asiaa ja lukea ihmisten kertomuksia ja todistuksia.

Selvää on että me ihmiset olemme erilaisia toisiimme verrattuna. Toinen on herkempi kuin toinen.
Selvää on myös se että kun hyväksikäytetty lapsi alkaa pakottamaan toisia lapsia homoseksuaaliseen aktiin, sellainen käytös ei ole tämän lapsen luontaista käytöstä vaan hän toimii niin koska on mennyt rikki hyväksikäytön seurauksena.

Pelkästään lukemalla vaikkapa kotimaisesta mediasta aiheeseen liittyviä artikkeleita, katsomalla tuon yllä mainitun dokumentin pedofiliasta, katsomalla rukouspaikan sivuilla olevan videon jossa haastatellaan uskoon tulleita entisiä homoseksuaalisuuden harjoittajia sekä lukemalla tuon yllä mainitun opinnäytetyön saa karkean kuvan siitä että usein (mahdollisesti aina) homoseksuaalisuuden tai transvestisuuden ja kaikkien muidenkin poikkeavien seksuaali-identiteettiin liittyvien käytösmallien taustalla on tavalla tai toisella lapsen särkynyt sydän. Tämä kaikki on ilmeistä vaikka mediassa Suomessakin lehtimiehet ja naiset kilvan yrittävät manipuloida kansaa uskomaan omiin täysin arkielämän havaintojen vastaisiin näkemyksiinsä. Surullista on myös että SETAa tuetaan esim Veikkauksen varoilla. Siis Veikkauksen varoilla yhteiskunnassamme levitetään tuollaista propagandaa ja kouluihin kutsutaan SETAn ”asiantuntijoita” kertomaan lapsille näitä tarkoitushakuisia näkemyksiään! Eipä siis ihme jos yhteiskuntamme tulevaisuus ei ole vain uhattu, se saattaa olla nyt jo tuhottu. Ennustan ihan inhimillisen järjen havaintojen valossa että tämä yhteiskuntamme tulee kokemaan ennennäkemättömän moraalisen rappion. Kuten eräs työkaverini tapasi sanoa ”voi meitä Sortavalan poikia”.

Vaikka SETA tai kuka muu tahansa väittäisi sinulle että sinun on parempi olla: Yhden illan suhteita harrastavana heterona, transvestisena, transvestiittina, sadomasokistina, eläimiin sekaantujana, pedofiilina tai homoseksuaalina, he valehtelevat vastoin parempaa tietoaan. Tuollaiset suuntaukset eivät ole sinulle parhaaksi vaikka sinusta itsestäsi tuntuisi että sinä haluat olla tuollainen! Ihmisen omat halut eivät ole hyvä mittari oikealle ja väärälle. Yksinkertainen esimerkki todistaa tämän: Hyväksikäyttäjän halut eivät voi määritellä oikeaa ja väärää! Raiskaajan halut eivät voi määritellä oikeaa ja väärää! Kaikkein parasta sinulle on että särkynyt sydämesi saa parantua ehjäksi jolloin tarve näille rikkinäisyydestä johtuville käytöstavoille vähenee ja jopa katoaa täysin. Tämä tulee mahdolliseksi vain jos haluat sydämesi paranevan!

Jos haluat mieluummin elää rikkinäisellä sydämellä ja täyttää sisintäsi niillä nautinnoilla joita luetellut käytösmallit ja/tai huumeiden tai alkoholin sumentama vapaa seksi tuo tullessaan, en voi sitä estää se on sinun oma valintasi. Jos haluat mieluummin elää ilman Jeesusta, sekin on sinun valintasi enkä sitäkään voi estää. Se tie vie kuitenkin iankaikkiseen kadotukseen, joten pyydän että harkitset vielä.

Jos kuitenkin haluat että sydämesi tulee jälleen terveeksi ja olet tosissasi asian suhteen, Jeesus lupaa että hän ei hylkää sinua! Jeesus ei myöskään Raamatun mukaan katso ketään ylen. Jeesus on tullut syntisiä pelastamaan. Katso Rukouspaikan sivuilta se video. Lue tuo opinnäytetyö. Muutos on mahdollista ja niin monet todistavat että se askel kannatti ottaa!

Kuten voit nähdä, raitis ja terve Jeesuksen nimessä tehty hengellinen terapia voi saada ihmeitä aikaan. On myös todistuksia ihmisiltä jotka eivät käyneet terapiaa vaan rukouksen kautta Jeesus suoraan paransi heidän sydämensä. Särkyneiden sydänten käsittely vaatii suurta taidollisuutta eikä siihen suurikaan into auta jos taito puuttuu. Into ilman taitoa tässäkin asiassa aiheuttaa enemmän hallaa kuin hyvää.

Synnin tekemisessä se mikä pätee homoseksuaaliin pätee heteroseksuaaliinkin. Nimittäin siinä tapauksessa kun heteroseksuaalit elävät samanlaista tyhjää baarikulttuuria jossa etsitään rakkautta mutta tarjotaan ja saadaan vain yhden illan suhteita. Viinanhuuruinen tai huumeiden alainen seksisekoilu ei vie pelastukseen edes heteroseksuaalia. Jos pelastua tahtoo, se tie kulkee vain Jeesuksen kautta. Pelastuksen tielle ei mahdu mukaan maailman rikkaus, ei korska eikä ahneus, ei irtosuhteet eikä pinnallisuus, ei itsekkyys eikä välinpitämättömyys. Ja silti jos luovut kaikesta omastasi Jeesuksen tähden, Hän antaa sinulle vastineeksi enemmän kuin osaat kuvitella. Jos päästät Jeesuksen sydämeesi, elämäsi muuttuu sellaiseksi kuin Jumala sen on tarkoittanut ja se on sinulle parasta!

Jeesuksen avulla kenenkään ei tarvitse irtosuhteilla yrittää turruttaa rakkauden kaipuutaan, oli hän hetero tai homo.
Jeesuksen avulla kenenkään ei tarvitse turruttaa sydäntään alkoholilla tai muilla huumeilla.
Jeesuksen avulla transvestisen ei tarvitse paeta todellisuutta ja piiloutua vastakkaisen sukupuolen asuun.
Jeesuksen avulla kenenkään ei tarvitse harjoittaa homoseksuaalisuutta.
Jeesuksen avulla kenenkään ei tarvitse olla hyväksikäyttäjä.
Jeesuksen avulla sinä tule vapaaksi kaikesta rikkinäisyydestä, kaikesta vääryydestä ja kaikesta katkeruudesta joka sinua sitoo.

Ota Jeesus sydämeesi tänään ja sinä tulet uudeksi luomukseksi! Hän parantaa sinun sisäiset haavasi kokonaan! Vanha on pois ja sitä ei enää ole! Se on mahdollista sinunkin kohdallasi, niin kuin niin monen muunkin kohdalla ennen sinua!

Jos sinä tunnet vihaa minua kohtaan luettuasi tämän, toivon että kysyt itseltäsi kysymyksen: Miksi tunnet vihaa? Miksi asiat jotka ovat aivan kiistatta totta ja kenen tahansa ymmärrettävissä herättävät sinussa vihaa? Ja loppujen lopuksi, kenelle sinä olet vihainen? Jos tunnet ylpeyttä siitä että olet homoseksuaali tai että olet sadomasokisti tai että olet transvestiitti jne, silloin sinä tunnet ylpeyttä siitä että sydämesi on rikki! Silloin sinä sanot että ”onpa hyvä että sydämeni rikottiin että voin ylpeästi olla rikkinäinen”. Älä jää rikkinäiseksi, tavoittele mieluummin ehyttä sydäntä! Jumalan rakkaus parantaa kaiken rikkinäisyyden, Hänen rakkautensa on meitä ihmisiä kohtaan niin suuri. Hän antoi oman poikansa Golgatan ristillä 2000 vuotta sitten että me voisimme pelastua myös toisten ihmisten aiheuttaman rikkinäisyydenkin alta.

Jumalan armoa ja rauhaa sinulle ja perheellesi
Antti

 

Ps. Raamattu puhuu ihmisistä jotka Jumala on jättänyt omien himojensa vietäväksi se tähden että nämä eivät ole Jumalaa kunnoittaneet eivätkä kiittäneet vaikka Jumala on heillekin itsensä ilmoittanut. Nämä ihmiset ova halunneet seurata omia himojaan mieluummin kuin tehdä sitä mikä on Jumalan silmissä oikein ja hyvää (Paavalin kirje Roomalaisille 1. luku jakeet 18-32). Jos haluamme ja suostumme valitsemaan oikean tien seuraamisen, Jumalalla on valta vapauttaa meidät kaikki väärien himojen orjuudesta, olivat ne himot millaisia tahansa.