Pitkämielisyys ja kärsivällisyys

KOL1:9-11

 Sentähden emme mekään, siitä päivästä alkaen, jona sen kuulimme, ole lakanneet teidän edestänne rukoilemasta ja anomasta, että tulisitte täyteen hänen tahtonsa tuntemista kaikessa hengellisessä viisaudessa ja ymmärtämisessä,
10 vaeltaaksenne Herran edessä arvollisesti, hänelle kaikessa otollisesti, kaikessa hyvässä työssä hedelmää kantaen ja kasvaen Jumalan tuntemisen kautta,
11 ja hänen kirkkautensa väkevyyden mukaan kaikella voimalla vahvistettuina olemaan kaikessa kestäviä ja pitkämielisiä, ilolla

JAAK5:7-11

 Niin olkaa kärsivällisiä, veljet, Herran tulemukseen asti. Katso, peltomies odottaa maan kallista hedelmää, kärsivällisesti sitä vartoen, kunnes saa syksyisen sateen ja keväisen.
8 Olkaa tekin kärsivällisiä, vahvistakaa sydämenne, sillä Herran tulemus on lähellä.
9 Älkää huokailko, veljet, toisianne vastaan, ettei teitä tuomittaisi; katso, tuomari seisoo ovella.
10 Ottakaa, veljet, vaivankestämisen ja kärsivällisyyden esikuvaksi profeetat, jotka ovat puhuneet Herran nimessä.
11 Katso, me ylistämme autuaiksi niitä, jotka ovat kestäneet; Jobin kärsivällisyyden te olette kuulleet, ja lopun, jonka Herra antaa, te olette nähneet. Sillä Herra on laupias ja armahtavainen.

OLEMAAN KAIKESSA KESTÄVIÄ JA PITKÄMIELISIÄ…NIIN OLKAA KÄRSIVÄLLISIÄ, VELJET, HERRAN TULEMUKSEEN ASTI…KUN ME OLLAAN SAATU TULLA JEESUKSEEN USKOVIKSI, JUMALA RUPEAA MEISSÄ KASVATTAMAAN PITKÄMIELISYYTTÄ JA KÄRSIVÄLLISYYTTÄ MONISSA ERI ASIOISSA…ME OLLAAN LUONNOSTAMME MONIN ERI TAVOIN KÄRSIMÄTTÖMIÄ JA MALTTAMATTOMIA MUTTA USKOON TULTUAMME HERRA RUPEAA MEISSÄ KÄRSIVÄLLISYYTTÄ JA PITKÄMIELISYYTTÄ KASVATTAMAAN…MISSÄ KAIKESSA ME TARVITAAN PITKÄMIELISYYTTÄ JA KÄRSIVÄLLISYYTTÄ…?

MATT18:21-35

 Silloin Pietari meni hänen tykönsä ja sanoi hänelle: ”Herra, kuinka monta kertaa minun on annettava anteeksi veljelleni, joka rikkoo minua vastaan? Ihanko seitsemän kertaa?”
22 Jeesus vastasi hänelle: ”Minä sanon sinulle: ei seitsemän kertaa, vaan seitsemänkymmentä kertaa seitsemän.
23 Sentähden taivasten valtakunta on verrattava kuninkaaseen, joka vaati palvelijoiltansa tiliä.
24 Ja kun hän rupesi tilintekoon, tuotiin hänen eteensä eräs, joka oli hänelle velkaa kymmenentuhatta leiviskää.
25 Mutta kun tällä ei ollut, millä maksaa, niin hänen herransa määräsi myytäväksi hänet ja hänen vaimonsa ja lapsensa ja kaikki, mitä hänellä oli, ja velan maksettavaksi.
26 Silloin palvelija lankesi maahan ja rukoili häntä sanoen: ’Ole pitkämielinen minua kohtaan, niin minä maksan sinulle kaikki’.
27 Niin herran kävi sääliksi sitä palvelijaa, ja hän päästi hänet ja antoi hänelle velan anteeksi.
28 Mutta mentyään ulos se palvelija tapasi erään kanssapalvelijoistaan, joka oli hänelle velkaa sata denaria; ja hän tarttui häneen, kuristi häntä kurkusta ja sanoi: ’Maksa, minkä olet velkaa’.
29 Niin hänen kanssapalvelijansa lankesi maahan ja pyysi häntä sanoen: ’Ole pitkämielinen minua kohtaan, niin minä maksan sinulle’.
30 Mutta hän ei tahtonut, vaan meni ja heitti hänet vankeuteen, kunnes hän maksaisi velkansa.
31 Kun nyt hänen kanssapalvelijansa näkivät, mitä tapahtui, tulivat he kovin murheellisiksi ja menivät ja ilmoittivat herrallensa kaiken, mitä oli tapahtunut.
32 Silloin hänen herransa kutsui hänet eteensä ja sanoi hänelle: ’Sinä paha palvelija! Minä annoin sinulle anteeksi kaiken sen velan, koska sitä minulta pyysit;
33 eikö sinunkin olisi pitänyt armahtaa kanssapalvelijaasi, niinkuin minäkin sinua armahdin?’
34 Ja hänen herransa vihastui ja antoi hänet vanginvartijan käsiin, kunnes hän maksaisi kaiken, minkä oli hänelle velkaa.
35 Näin myös minun taivaallinen Isäni tekee teille, ellette anna kukin veljellenne sydämestänne anteeksi.”

OLE PITKÄMIELINEN MINUA KOHTAAN, NIIN MINÄ MAKSAN SINULLE KAIKKI…HERRA JEESUS ON ANTANUT HENKENSÄ MEIDÄN PUOLESTAMME…MEIDÄN SYNTIEN JA RIKKOMUSTEN TÄHDEN HERRA JEESUS ON MENNYT RISTILLE! HERRA ON OLLUT JA ON MEITÄ KOHTAAN TODELLA PITKÄMIELINEN…HÄN ODOTTAA MYÖS MEILTÄ PITKÄMIELISYYTTÄ LÄHIMMÄISIÄMME KOHTAAN…HÄN ODOTTAA ETTÄ ME ANNETAAN ANTEEKSI MEITÄ VASTAAN RIKKOVILLE EIKÄ KANNETTAISI ANTEEKSIANTAMATTOMUUTTA EIKÄ KANNE MIELTÄ KETÄÄN KOHTAAN…

1KOR13:4-7

 Rakkaus on pitkämielinen, rakkaus on lempeä; rakkaus ei kadehdi, ei kerskaa, ei pöyhkeile,
5 ei käyttäydy sopimattomasti, ei etsi omaansa, ei katkeroidu, ei muistele kärsimäänsä pahaa,
6 ei iloitse vääryydestä, vaan iloitsee yhdessä totuuden kanssa;
7 kaikki se peittää, kaikki se uskoo, kaikki se toivoo, kaikki se kärsii.

JUMALAN RAKKAUS ON PITKÄMIELINEN…KUN ME OLLAAN TULTU JEESUKSEN OMIKSI USKON KAUTTA, MEILLÄ ON RESURSSIT ANTAA MEITÄ VASTAAN RIKKOVILLE ANTEEKSI…MEILLÄ ON RESURSSIT OLLA PITKÄMIELISIÄ JA ARMAHTAVAISIA KANSSAMATKUSTAJILLE VAIKKA HE OLISI ERILLAISIA JA AJATTELISIVAT HIUKAN ERI TAVOIN USKONASIOISTA JNE…

KOL3:12-16

Pukeutukaa siis te, jotka olette Jumalan valituita, pyhiä ja rakkaita, sydämelliseen armahtavaisuuteen, ystävällisyyteen, nöyryyteen, sävyisyyteen, pitkämielisyyteen,
13 kärsikää toinen toistanne ja antakaa toisillenne anteeksi, jos kenellä on moitetta toista vastaan. Niinkuin Herrakin on antanut teille anteeksi, niin myös te antakaa.
14 Mutta kaiken tämän lisäksi pukeutukaa rakkauteen, mikä on täydellisyyden side.
15 Ja vallitkoon teidän sydämissänne Kristuksen rauha, johon te olette kutsututkin yhdessä ruumiissa, ja olkaa kiitolliset.
16 Runsaasti asukoon teissä Kristuksen sana; opettakaa ja neuvokaa toinen toistanne kaikessa viisaudessa, psalmeilla, kiitosvirsillä ja hengellisillä lauluilla, veisaten kiitollisesti Jumalalle sydämissänne.

KÄRSIKÄÄ TOINEN TOISTANNE JA ANTAKAA TOISILLENNE ANTEEKSI, JOS KENELLÄ ON MOITETTA TOISTA VASTAAN…NIINKUIN HERRAKIN ON ANTANUT TEILLE ANTEEKSI, NIIN MYÖS TE ANTAKAA…KUKAAN MEISTÄ EI OLISI IKINÄ PYSTYNYT MAKSAMAAN HERRALLE SYNTIEN SOVITUKSESTA…KUN HERRA ON MEITÄ ARMAHTANUT JA ANTANUT ANTEEKSI, MEIDÄNKIN TULEE ANTAA ANTEEKSI JA OLLA ARMOLLISIA MEITÄ VASTAAN RIKKOVILLE…KÄRSIKÄÄ TOINEN TOISTANNE…TÄMÄ ANTEEKSIANTAMUS JA ARMOLLISUUS LÄHIMMÄISIÄ KOHTAAN EI LÄHESKÄÄN AINA OLE HELPPOA MUTTA SITTENKIN MEILLÄ ON SIIHEN RESURSSIT KUN HERRA ON MEILLE PYHÄN HENKENSÄ ANTANUT AVUKSI…ETTÄ MUISTETAAN ETTÄ TODELLA TÄRKEÄÄ ANTEEKSIANTAMUKSESSA ON SE ETTÄ TAHTOO ANTAA ANTEEKSI…HERRA SIIHEN SITTEN VOIMANSA ANTAA…VOIDAAN SANOA HERRALLE JEESUKSELLE ETTÄ HALUAN ANTAA ANTEEKSI, ANNA SIIHEN VOIMAA! JUMALA TÄLLÄISEEN PYYNTÖÖN MIELELLÄÄN VASTAA…JA SITTEN SAATETAAN AJATELLA ETTÄ KUN MEIDÄN TULEE OLLA ARMOLLISIA JA ANTEEKSIANTAVAISIA LÄHIMMÄISIÄMME KOHTAAN, ETTÄ EI SITTEN SILLÄ PERUSTEELLA SAISI KENELLEKKÄÄN ANTAA MINKÄÄNLAISTA KEHOITUSTA TAIKKA VAROITUSTA VÄÄRÄSTÄ TOIMINNASTA JNE…ETTÄ IKÄÄNKUIN SE RAKKAUS PEITTÄISI KAIKEN SILLÄ TAVOIN ETTÄ OLLAAN HILJAA VAAN KAIKESTA VÄÄRÄSTÄ TOIMINNASTA…

HES3:16-21

 Mutta seitsemän päivän kuluttua tuli minulle tämä Herran sana:
17 ”Ihmislapsi, minä olen asettanut sinut Israelin heimolle vartijaksi. Kun kuulet sanan minun suustani, on sinun varoitettava heitä minun puolestani.
18 Jos minä sanon jumalattomalle: sinun on kuolemalla kuoltava, mutta sinä et häntä varoita etkä puhu varoittaaksesi jumalatonta hänen jumalattomasta tiestänsä, että pelastaisit hänen henkensä, niin jumalaton kuolee synnissänsä, mutta hänen verensä minä vaadin sinun kädestäsi.
19 Mutta jos sinä varoitat jumalatonta ja hän ei käänny jumalattomuudestansa eikä jumalattomalta tieltänsä, niin hän kuolee synnissänsä, mutta sinä olet sielusi pelastanut.
20 Ja jos vanhurskas kääntyy pois vanhurskaudestansa ja tekee vääryyttä ja minä panen kompastuksen hänen eteensä, niin hän kuolee-kun et sinä häntä varoittanut, niin hän synnissänsä kuolee, ja vanhurskautta, jota hän oli harjoittanut, ei muisteta-mutta hänen verensä minä vaadin sinun kädestäsi.
21 Mutta jos sinä vanhurskasta varoitat, ettei vanhurskas tekisi syntiä, ja hän ei tee syntiä, niin hän totisesti saa elää, koska otti varoituksesta vaarin, ja sinä olet sielusi pelastanut.”

HES13:22-23

 Koska olette valheella murehduttaneet vanhurskaan sydämen, vaikka minä en tahtonut häntä murehduttaa, ja olette vahvistaneet jumalattoman käsiä, ettei hän kääntyisi pahalta tieltänsä ja saisi elää,
23 sentähden ette enää saa petosnäkyjä nähdä ettekä ennustella ennustelujanne, vaan minä pelastan kansani teidän käsistänne; ja te tulette tietämään, että minä olen Herra.”

ETTÄ KYLLÄ SE YHTÄ LAILLA ON RAKKAUTTA LÄHIMMÄISTÄ KOHTAAN KUN VAROITETAAN VÄÄRÄSTÄ KUN HERRA SIIHEN KEHOITUSTA ANTAA…TUNTUU ETTÄ NYKYAIKANA VALLITSEE SELLAINEN VÄÄRÄNLAINEN SUVAITSEVAISUUS, SELLAINEN EKUMENIA RAKKAUS JOSSA IHMISIÄ SILITELLÄÄN KADOTUKSEEN KUN EI IKÄÄNKUIN HENNOTA SANOTA ASIOITA SUORAAN…HERRA SANASSAAN PUHUU TODELLA SUORAAN, JA SE JOS MIKÄ ON OIKEAA JUMALAN RAKKAUTTA…MUTTA TOTTAKAI MEIDÄN TÄYTYY OLLA KÄRSIVÄLLISIÄ LÄHIMMÄISIÄMME KOHTAAN VAIKKA HE ELÄISIVÄTKIN VÄÄRÄSSÄ SUHTEESSA JUMALAN SANAAN NÄHDEN…SILTI MEIDÄN TULEE KÄRSIVÄLLISESTI JA PITKÄMIELISESTI HEITÄ RAKASTAA JUMALAN RAKKAUDELLA VAIKKA SE EI MONASTI HELPPOA OLISIKAAN…

1PIET2:18-23

Palvelijat, olkaa kaikella pelolla isännillenne alamaiset, ei ainoastaan hyville ja lempeille, vaan nurjillekin.
19 Sillä se on armoa, että joku omantunnon tähden Jumalan edessä kestää vaivoja, syyttömästi kärsien.
20 Sillä mitä kiitettävää siinä on, jos te olette kärsivällisiä silloin, kun teitä syntienne tähden piestään? Mutta jos olette kärsivällisiä, kun hyvien tekojenne tähden saatte kärsiä, niin se on Jumalan armoa.
21 Sillä siihen te olette kutsutut, koska Kristuskin kärsi teidän puolestanne, jättäen teille esikuvan, että te noudattaisitte hänen jälkiänsä,
22 joka ”ei syntiä tehnyt ja jonka suussa ei petosta ollut”,
23 joka häntä herjattaessa ei herjannut takaisin, joka kärsiessään ei uhannut, vaan jätti asiansa sen haltuun, joka oikein tuomitsee,

KUN HERRA KASVATTAA MEITÄ TÄLLÄ TAIVASTIELLÄ, TÄLLÄ RISTIN TIELLÄ, MEIDÄN KÄRSIVÄLLISYYS JA PITKÄMIELISYYS KASVAA MYÖSKIN NIITÄ KOHTAAN JOTKA MEILLE PAHAA HANKKIVAT…

LUUK6:27-28

Mutta teille, jotka kuulette, minä sanon: rakastakaa vihollisianne, tehkää hyvää niille, jotka teitä vihaavat,
28 siunatkaa niitä, jotka teitä kiroavat, rukoilkaa niiden edestä, jotka teitä parjaavat.

MATT5:1-16

 Kun hän näki kansanjoukot, nousi hän vuorelle; ja kun hän oli istuutunut, tulivat hänen opetuslapsensa hänen tykönsä.
2 Niin hän avasi suunsa ja opetti heitä ja sanoi:
3 ”Autuaita ovat hengellisesti köyhät, sillä heidän on taivasten valtakunta.
4 Autuaita ovat murheelliset, sillä he saavat lohdutuksen.
5 Autuaita ovat hiljaiset, sillä he saavat maan periä.
6 Autuaita ovat ne, jotka isoavat ja janoavat vanhurskautta, sillä heidät ravitaan.
7 Autuaita ovat laupiaat, sillä he saavat laupeuden.
8 Autuaita ovat puhdassydämiset, sillä he saavat nähdä Jumalan.
9 Autuaita ovat rauhantekijät, sillä heidät pitää Jumalan lapsiksi kutsuttaman.
10 Autuaita ovat ne, joita vanhurskauden tähden vainotaan, sillä heidän on taivasten valtakunta.
11 Autuaita olette te, kun ihmiset minun tähteni teitä solvaavat ja vainoavat ja valhetellen puhuvat teistä kaikkinaista pahaa.
12 Iloitkaa ja riemuitkaa, sillä teidän palkkanne on suuri taivaissa. Sillä samoin he vainosivat profeettoja, jotka olivat ennen teitä.
13 Te olette maan suola; mutta jos suola käy mauttomaksi, millä se saadaan suolaiseksi? Se ei enää kelpaa mihinkään muuhun kuin pois heitettäväksi ja ihmisten tallattavaksi.
14 Te olette maailman valkeus. Ei voi ylhäällä vuorella oleva kaupunki olla kätkössä;
15 eikä lamppua sytytetä ja panna vakan alle, vaan lampunjalkaan, ja niin se loistaa kaikille huoneessa oleville.
16 Niin loistakoon teidän valonne ihmisten edessä, että he näkisivät teidän hyvät tekonne ja ylistäisivät teidän Isäänne, joka on taivaissa.

KUN ME SEURATAAN JEESUSTA KRISTUSTA KAIDALLA RISTIN TIELLÄ, ME SAADAAN MONEN MOISTA VASTUSTUSTA JA VAIKEUTTA JA KÄRSIMYSTÄ…MUTTA NÄISSÄKIN HERRA KASVATTAA MEISSÄ KÄRSIVÄLLISYYTTÄ JA PITKÄMIELISYYTTÄ JA KAIKKINAISTA HYVÄÄ HENGEN HEDELMÄÄ…ETTÄ SE ON OIKEASTAAN HYVÄ MERKKI ETTÄ MEILLE TULEE ERILLAISIA HANKALIA IHMISSUHTEITA YMS JOITTEN KAUTTA HERRA MEISSÄ KÄRSIVÄLLISYYTTÄ JA PITKÄMIELISYYTTÄ KASVATTAA…HERRA ON SE JOKA SAA MEISSÄ KASVATETTUA KÄRSIVÄLLISYYTTÄ JA PITKÄMIELISYYTTÄ…HERRA OHJAA MEIDÄN ELÄMÄN OLOSUHTEET SILLÄ TAVOIN ETTÄ MEISTÄ RUPEAA AJAN SAATOSSA TULEMAAN ENEMPI KÄRSIVÄLLISIÄ JA PITKÄMIELISIÄ…

HEBR12:1-13

 Sentähden, kun meillä on näin suuri pilvi todistajia ympärillämme, pankaamme mekin pois kaikki, mikä meitä painaa, ja synti, joka niin helposti meidät kietoo, ja juoskaamme kestävinä edessämme olevassa kilvoituksessa,
2 silmät luotuina uskon alkajaan ja täyttäjään, Jeesukseen, joka hänelle tarjona olevan ilon sijasta kärsi ristin, häpeästä välittämättä, ja istui Jumalan valtaistuimen oikealle puolelle.
3 Ajatelkaa häntä, joka syntisiltä on saanut kärsiä sellaista vastustusta itseänsä kohtaan, ettette väsyisi ja menettäisi toivoanne.
4 Ette vielä ole verille asti tehneet vastarintaa, taistellessanne syntiä vastaan,
5 ja te olette unhottaneet kehoituksen, joka puhuu teille niinkuin lapsille: ”Poikani, älä pidä halpana Herran kuritusta, äläkä menetä toivoasi, kun hän sinua nuhtelee;
6 sillä jota Herra rakastaa, sitä hän kurittaa; ja hän ruoskii jokaista lasta, jonka hän ottaa huomaansa”.
7 Kuritukseksenne te kärsitte; Jumala kohtelee teitä niinkuin lapsia. Sillä mikä on se lapsi, jota isä ei kurita?
8 Mutta jos te olette ilman kuritusta, josta kaikki ovat osallisiksi tulleet, silloinhan te olette äpäriä ettekä lapsia.
9 Ja vielä: meillä oli ruumiilliset isämme kurittajina, ja heitä me kavahdimme; emmekö paljoa ennemmin olisi alamaiset henkien Isälle, että eläisimme?
10 Sillä nuo kurittivat meitä vain muutamia päiviä varten, oman ymmärryksensä mukaan, mutta tämä kurittaa meitä tosi parhaaksemme, että me pääsisimme osallisiksi hänen pyhyydestään.
11 Mikään kuritus ei tosin sillä kertaa näytä olevan iloksi, vaan murheeksi, mutta jälkeenpäin se antaa vanhurskauden rauhanhedelmän niille, jotka sen kautta ovat harjoitetut.
12 Sentähden: ”Ojentakaa hervonneet kätenne ja rauenneet polvenne”;
13 ja: ”tehkää polut suoriksi jaloillenne”, ettei ontuvan jalka nyrjähtäisi, vaan ennemmin parantuisi.

MONET HANKALAT VAIHEET MEIDÄN ELÄMÄSSÄMME ON JUMALAN RAKKAUDEN KURITUSTA JOIDEN KAUTTA MEISSÄ MYÖSKIN KÄRSIVÄLLISYYS JA PITKÄMIELISYYS KASVAA…ETTÄ EI MENETETÄ TOIVOAMME VAIKKA OLISI MONASTI TODELLA VAIKEITA HETKIÄ MEIDÄN ELÄMÄSSÄMME…MUISTETAAN ETTÄ HERRA KAIKKIVALTIUDESSAAN SÄÄTÄÄ JA OHJAA MEIDÄN ELÄMÄN VAIHEET MEIDÄN IANKAIKKISUUS PARHAAKSI…HERRA NÄKEE IANKAIKKISUUS NÄKÖKULMASTA SEN ETTÄ MIKÄ ON MEILLE HYVÄKSI TÄSSÄ AJASSA…

ROOM5:1-5

 Koska me siis olemme uskosta vanhurskaiksi tulleet, niin meillä on rauha Jumalan kanssa meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta,
2 jonka kautta myös olemme uskossa saaneet pääsyn tähän armoon, jossa me nyt olemme, ja meidän kerskauksemme on Jumalan kirkkauden toivo.
3 Eikä ainoastaan se, vaan meidän kerskauksenamme ovat myös ahdistukset, sillä me tiedämme, että ahdistus saa aikaan kärsivällisyyttä,
4 mutta kärsivällisyys koettelemuksen kestämistä, ja koettelemuksen kestäminen toivoa;
5 mutta toivo ei saata häpeään; sillä Jumalan rakkaus on vuodatettu meidän sydämiimme Pyhän Hengen kautta, joka on meille annettu.

JAAK1:2-4

 Veljeni, pitäkää pelkkänä ilona, kun joudutte moninaisiin kiusauksiin,
3 tietäen, että teidän uskonne kestäväisyys koetuksissa saa aikaan kärsivällisyyttä.
4 Ja kärsivällisyys tuottakoon täydellisen teon, että te olisitte täydelliset ja eheät ettekä missään puuttuvaiset.

GAL5:22-23

 Mutta Hengen hedelmä on rakkaus, ilo, rauha, pitkämielisyys, ystävällisyys, hyvyys, uskollisuus, sävyisyys, itsensähillitseminen.
23 Sellaista vastaan ei ole laki.

ETTÄ EI MENETETÄ TOIVOAMME VAIKKA ME JOUDUMME TÄÄLLÄ MAAN PÄÄLLÄ VAELTAESSAMME KOKEMAAN MONINAISTA VAIKEUTTA JA AHJOA JONKA JOHDOSTA PITKÄMIELISYYS JA KÄRSIVÄLLISYYS JA KAIKKINAINEN HYVÄ HENGEN HEDELMÄ PÄÄSEE KASVAMAAN…MUISTETAAAN ETTÄ NÄMÄ VAIHEET EI IKINÄ MENE HUKKAAN VAAN MEIDÄN PÄÄMÄÄRÄ ON TAIVAALLISISSA…SIELLÄ ME KERRAN SAADAAN KIITTÄÄ JEESUSTA KAIKISTA VAIHEISTA JOIDEN KAUTTA HÄN MEIDÄT KOTIIN VIE…OLLAAN KÄRSIVÄLLISIÄ VAIKEITTENKIN TILANTEIDEN KOHDALLA…HERRA MEISSÄ NIITTEN KAUTTA KASVATTAA IANKAIKKISTA HEDELMÄÄ…

JOH15LUKU

 ”Minä olen totinen viinipuu, ja minun Isäni on viinitarhuri.
2 Jokaisen oksan minussa, joka ei kanna hedelmää, hän karsii pois; ja jokaisen, joka kantaa hedelmää, hän puhdistaa, että se kantaisi runsaamman hedelmän.
3 Te olette jo puhtaat sen sanan tähden, jonka minä olen teille puhunut.
4 Pysykää minussa, niin minä pysyn teissä. Niinkuin oksa ei voi kantaa hedelmää itsestään, ellei se pysy viinipuussa, niin ette tekään, ellette pysy minussa.
5 Minä olen viinipuu, te olette oksat. Joka pysyy minussa ja jossa minä pysyn, se kantaa paljon hedelmää; sillä ilman minua te ette voi mitään tehdä.
6 Jos joku ei pysy minussa, niin hänet heitetään pois niinkuin oksa, ja hän kuivettuu; ja ne kootaan yhteen ja heitetään tuleen, ja ne palavat.
7 Jos te pysytte minussa ja minun sanani pysyvät teissä, niin anokaa, mitä ikinä tahdotte, ja te saatte sen.
8 Siinä minun Isäni kirkastetaan, että te kannatte paljon hedelmää ja tulette minun opetuslapsikseni.
9 Niinkuin Isä on minua rakastanut, niin minäkin olen rakastanut teitä; pysykää minun rakkaudessani.
10 Jos te pidätte minun käskyni, niin te pysytte minun rakkaudessani, niinkuin minä olen pitänyt Isäni käskyt ja pysyn hänen rakkaudessaan.
11 Tämän minä olen teille puhunut, että minun iloni olisi teissä ja teidän ilonne tulisi täydelliseksi.
12 Tämä on minun käskyni, että te rakastatte toisianne, niinkuin minä olen teitä rakastanut.
13 Sen suurempaa rakkautta ei ole kenelläkään, kuin että hän antaa henkensä ystäväinsä edestä.
14 Te olette minun ystäväni, jos teette, mitä minä käsken teidän tehdä.
15 En minä enää sano teitä palvelijoiksi, sillä palvelija ei tiedä, mitä hänen herransa tekee; vaan ystäviksi minä sanon teitä, sillä minä olen ilmoittanut teille kaikki, mitä minä olen kuullut Isältäni.
16 Te ette valinneet minua, vaan minä valitsin teidät ja asetin teidät, että te menisitte ja kantaisitte hedelmää ja että teidän hedelmänne pysyisi: että mitä ikinä te anotte Isältä minun nimessäni, hän sen teille antaisi.
17 Sen käskyn minä teille annan, että rakastatte toisianne.
18 Jos maailma teitä vihaa, niin tietäkää, että se on vihannut minua ennen kuin teitä.
19 Jos te maailmasta olisitte, niin maailma omaansa rakastaisi; mutta koska te ette ole maailmasta, vaan minä olen teidät maailmasta valinnut, sentähden maailma teitä vihaa.
20 Muistakaa se sana, jonka minä teille sanoin: ’Ei ole palvelija herraansa suurempi’. Jos he ovat minua vainonneet, niin he teitäkin vainoavat; jos he ovat ottaneet vaarin minun sanastani, niin he ottavat vaarin teidänkin sanastanne.
21 Mutta kaiken tämän he tekevät teille minun nimeni tähden, koska he eivät tunne häntä, joka on minut lähettänyt.
22 Jos minä en olisi tullut ja puhunut heille, ei heillä olisi syntiä; mutta nyt heillä ei ole, millä syntiänsä puolustaisivat.
23 Joka vihaa minua, se vihaa myös minun Isääni.
24 Jos minä en olisi tehnyt heidän keskuudessaan niitä tekoja, joita ei kukaan muu ole tehnyt, ei heillä olisi syntiä; mutta nyt he ovat nähneet ja ovat vihanneet sekä minua että minun Isääni.
25 Mutta se sana oli käyvä toteen, joka on kirjoitettuna heidän laissaan: ’He ovat vihanneet minua syyttä’.
26 Mutta kun Puolustaja tulee, jonka minä lähetän teille Isän tyköä, totuuden Henki, joka lähtee Isän tyköä, niin hän on todistava minusta.
27 Ja te myös todistatte, sillä te olette alusta asti olleet minun kanssani.”

JAKSETAAN OLLA KÄRSIVÄLLISESTI JA PITKÄMIELISESTI JUMALAN TAHDOSSA VAIKEINAKIN HETKINÄ…JA JAKSETAAN KAIKESSA ODOTTAA KÄRSIVÄLLISESTI HERRAA…HÄN MEISTÄ HUOLEN PITÄÄ KUN RIIPUMME HÄNESSÄ LOPPUUN ASTI…AAMEN…

PS37:34

 Odota Herraa ja ota vaari hänen tiestänsä, niin hän korottaa sinut, ja sinä perit maan ja näet, kuinka jumalattomat hävitetään.

ILM3:10-13

 Koska sinä olet ottanut minun kärsivällisyyteni sanasta vaarin, niin minä myös otan sinusta vaarin ja pelastan sinut koetuksen hetkestä, joka on tuleva yli koko maanpiirin koettelemaan niitä, jotka maan päällä asuvat.
11 Minä tulen pian; pidä, mitä sinulla on, ettei kukaan ottaisi sinun kruunuasi.
12 Joka voittaa, sen minä teen pylvääksi Jumalani temppeliin, eikä hän koskaan enää lähde sieltä ulos, ja minä kirjoitan häneen Jumalani nimen ja Jumalani kaupungin nimen, sen uuden Jerusalemin, joka laskeutuu alas taivaasta minun Jumalani tyköä, ja oman uuden nimeni.
13 Jolla on korva, se kuulkoon, mitä Henki seurakunnille sanoo.’