SALASSA OLEVA SYDÄMEN IHMINEN

1PIET3:3-4

Älköön teidän kaunistuksenne olko ulkonaista, ei hiusten palmikoimista eikä kultien ympärillenne ripustamista eikä koreihin vaatteisiin pukeutumista,
4 vaan se olkoon salassa oleva sydämen ihminen, hiljaisen ja rauhaisan hengen katoamattomuudessa; tämä on Jumalan silmissä kallis.

ON OLEMASSA SALASSA OLEVA SYDÄMEN IHMINEN…TÄMÄ ON JUMALAN SILMISSÄ KALLIS…TUNTUU ETTÄ VARSINKIN NYKYAIKANA ON PALJON SELLAISTA JOKA HALUTAAN JULKISEKSI…JOS JOTKUT TEKEVÄT HYVÄÄ, HE HALUAVAT ETTÄ MUUTKIN SAISIVAT SEN TIETÄÄ JNE..TÄMÄ ON MAAILMAN TAPA…MUTTA ME HUOMAAMME ETTÄ SE ON PAHASTI TARTTUNUT IKÄÄNKUIN HENGELLISELLE RINTAMALLA MYÖS..IHMISET SAATTAVAT PALJON LAITTAA ESIM NETTIIN VIDEOITA JOISSA AJETAAN ULOS RIIVAAJIA, PARANNETAAN SAIRAITA , TEHDÄÄN HYVÄÄ TOISILLE JNE…SIIS EI IKÄÄNKUIN OLLA TYYDYTTYNEITÄ SIITÄ ETTÄ SAATIIN TEHDÄ JUMALAN TAHTO! VAAN HALUTAAN TUODA SE IHMISILLE JULKI! HEI KATTOKAA, ME TEHDÄÄN VAIKKA MITÄ! SANA SANOO:

2KOR5:12

 Emme nyt taas suosittele itseämme teille, vaan tahdomme antaa teille aihetta kerskata meistä, että teillä olisi mitä vastata niille, jotka kerskaavat siitä, mikä silmään näkyy, eikä siitä, mikä sydämessä on.

JOTKA KERSKAAVAT SIITÄ MIKÄ SILMÄÄN NÄKYY, EIKÄ SIITÄ MIKÄ SYDÄMESSÄ ON..

LUUK8:15

 Mutta mikä hyvään maahan putosi, ne ovat ne, jotka sanan kuultuansa säilyttävät sen vilpittömässä ja hyvässä sydämessä ja tuottavat hedelmän kärsivällisyydessä.

SÄILYTTÄVÄT SEN VILPITTÖMÄSSÄ JA HYVÄSSÄ SYDÄMESSÄ JA TUOTTAVAT HEDELMÄN KÄRSIVÄLLISYYDESSÄ! MIKÄ TÄMÄN AJAN IHMISILTÄ PUUTTUU? KÄRSIVÄLLISYYS! EI JAKSETA ODOTTAA KÄRSIVÄLLISESTI HERRAN AIKAA! PITÄÄ PÄÄSTÄ TEKEMÄÄN SITÄ JA TÄTÄ JA VIELÄPÄ NÄYTTÄÄ TOISILLE IHMISILLE ETTÄ KATSOKAA MITEN PALJON ME TEHDÄÄN! ASENNE ON TOTAALISEN PIELESSÄ! MIKSI?

PS147:10-11

 Ei kelpaa hänelle hevosen voima, ei hän mielisty miehen jalkojen nopeuteen:
11 Herra mielistyy niihin, jotka häntä pelkäävät, jotka panevat toivonsa hänen armoonsa.

PS12:2-9

 Auta, Herra, sillä hurskaat ovat hävinneet, uskolliset ovat kadonneet ihmislasten joukosta.
3 He puhuvat valhetta toinen toisellensa, puhuvat liukkain huulin, kaksimielisin sydämin.
4 Hävittäköön Herra kaikki liukkaat huulet, kielen, joka kerskuen puhuu,
5 ne, jotka sanovat: ”Kielemme voimalla me olemme väkevät; huulemme ovat meidän tukemme; kuka on meille herra?”
6 ”Kurjien sorron tähden, köyhien huokausten tähden minä nyt nousen”, sanoo Herra, ”tuon pelastuksen sille, joka sitä huoaten ikävöitsee”.
7 Herran sanat ovat selkeitä sanoja, hopeata, joka kirkkaana valuu sulattimesta maahan, seitsenkertaisesti puhdistettua.
8 Sinä, Herra, varjelet heitä, suojelet hänet iäti tältä sukukunnalta.
9 Yltympäri jumalattomat rehentelevät, kun kataluus pääsee valtaan ihmislasten seassa.

EI KELPAA HÄNELLE HEVOSEN VOIMA, EI HÄN MIELISTY MIEHEN JALKOJEN NOPEUTEEN..KIELEMME VOIMALLA ME OLEMME VÄKEVÄT, HUULEMME OVAT MEIDÄN TUKEMME, KUKA ON MEILLE HERRA? NYKYAIKANA ON PALJON USKOVIKSI MIELLETTYJEN KESKELLÄ OMAVOIMAISUUTTA..MENNÄÄN OMALLA VOIMALLA, TEHDÄÄN SITÄ JA TÄTÄ..JA NS MENESTYSTEOLOGIASSA ON NS PUHUTUN SANAN VOIMA..JULISTETAAN SUULLA ERILLAISIA ASIOITA JA USKOTAAN ETTÄ NE TÄMÄN TAKIA TOTEUTUU! KÄSITTÄMÄTÖNTÄ HUMPUUKIA! IKÄÄNKUIN JUMALA OLISI KUOLLUT JUMALA…ETTÄ IKÄÄNKUIN IHMISEN TÄYTYY ITSE TEHDÄ JA ITSE PUHUA ASIOITA ETTÄ NE TAPAHTUISI! POIS SE! JOS HERRA ANTAA SANAN, SE TAPAHTUU! JOS IHMINEN PUHUU ASIOITA IRTI HERRASTA, MITÄÄN EI TAPAHDU! TULEE VAAN PETTYMYKSIÄ KUN JUMALA EI MUKAMAS VASTANNUT..KUN TEHTIIN OMASSA VOIMASSA ASIOITA…JA PAHIMMOILLAAN VIHOLLISEN VOIMALLA TOIMITTIIN..

1TIM4:1-8

 Mutta Henki sanoo selvästi, että tulevina aikoina moniaat luopuvat uskosta ja noudattavat villitseviä henkiä ja riivaajien oppeja
2 valheenpuhujain ulkokultaisuuden vaikutuksesta, joiden omatunto on poltinraudalla merkitty
3 ja jotka kieltävät menemästä naimisiin ja nauttimasta ruokia, mitkä Jumala on luonut niiden nautittavaksi kiitoksella, jotka uskovat ja ovat tulleet totuuden tuntemaan.
4 Sillä kaikki, minkä Jumala on luonut, on hyvää, eikä mikään ole hyljättävää, kun se kiitoksella vastaanotetaan;
5 sillä se pyhitetään Jumalan sanalla ja rukouksella.
6 Kun tätä veljille opetat, niin olet hyvä Kristuksen Jeesuksen palvelija, joka ravitset itseäsi uskon ja sen hyvän opin sanoilla, jota olet noudattanut.
7 Mutta epäpyhiä ämmäin taruja karta ja harjoita itseäsi jumalisuuteen.
8 Sillä ruumiillisesta harjoituksesta on hyötyä vain vähään; mutta jumalisuudesta on hyötyä kaikkeen, koska sillä on elämän lupaus, sekä nykyisen että tulevaisen.

NIMENOMAAN TÄSSÄ IHAN LOPPUVAIHEESSA IHMISET LUOPUVAT USKOSTA! MIKSI? HE VAIHTAVAT RIIVAAJIEN OPPEIHIN JA VILLITSEVIIN HENKIIN! MIKSI? HE EIVÄT EHKEN JAKSA ODOTTAA JUMALAN AIKAA JA JUMALAN VOIMAA..HEILLÄ ON EHKEN VÄÄRÄT VAIKUTTIMET..HALUAVAT OLLA VÄÄRÄSSÄ MIELESSÄ SUURIA USKONSANKAREITA..HALUAVAT ETTÄ IHMISET HEIOTÄ IHASTELISIVAT JA SUITSUTTAISIVAT..

MATT6:1-18

 ”Kavahtakaa, ettette harjoita vanhurskauttanne ihmisten nähden, että he teitä katselisivat; muutoin ette saa palkkaa Isältänne, joka on taivaissa.
2 Sentähden, kun annat almuja, älä soitata torvea edelläsi, niinkuin ulkokullatut tekevät synagoogissa ja kaduilla saadakseen ylistystä ihmisiltä. Totisesti minä sanon teille: he ovat saaneet palkkansa.
3 Vaan kun sinä almua annat, älköön vasen kätesi tietäkö, mitä oikea kätesi tekee,
4 että almusi olisi salassa; ja sinun Isäsi, joka salassa näkee, maksaa sinulle.
5 Ja kun rukoilette, älkää olko niinkuin ulkokullatut; sillä he mielellään seisovat ja rukoilevat synagoogissa ja katujen kulmissa, että ihmiset heidät näkisivät. Totisesti minä sanon teille: he ovat saaneet palkkansa.
6 Vaan sinä, kun rukoilet, mene kammioosi ja sulje ovesi ja rukoile Isääsi, joka on salassa; ja sinun Isäsi, joka salassa näkee, maksaa sinulle.
7 Ja kun rukoilette, niin älkää tyhjiä hokeko niinkuin pakanat, jotka luulevat, että heitä heidän monisanaisuutensa tähden kuullaan.
8 Älkää siis olko heidän kaltaisiaan; sillä teidän Isänne kyllä tietää, mitä te tarvitsette, ennenkuin häneltä anottekaan.
9 Rukoilkaa siis te näin: Isä meidän, joka olet taivaissa! Pyhitetty olkoon sinun nimesi;
10 tulkoon sinun valtakuntasi; tapahtukoon sinun tahtosi myös maan päällä niinkuin taivaassa;
11 anna meille tänä päivänä meidän jokapäiväinen leipämme;
12 ja anna meille meidän velkamme anteeksi, niinkuin mekin annamme anteeksi meidän velallisillemme;
13 Äläkä saata meitä kiusaukseen; vaan päästä meidät pahasta, sillä sinun on valtakunta ja voima ja kunnia iankaikkisesti. Amen.
14 Sillä jos te annatte anteeksi ihmisille heidän rikkomuksensa, niin teidän taivaallinen Isänne myös antaa teille anteeksi;
15 mutta jos te ette anna ihmisille anteeksi, niin ei myöskään teidän Isänne anna anteeksi teidän rikkomuksianne.
16 Ja kun paastoatte, älkää olko synkännäköisiä niinkuin ulkokullatut; sillä he tekevät kasvonsa surkeiksi, että ihmiset näkisivät heidän paastoavan. Totisesti minä sanon teille: he ovat saaneet palkkansa.
17 Vaan kun sinä paastoat, niin voitele pääsi ja pese kasvosi,
18 etteivät paastoamistasi näkisi ihmiset, vaan sinun Isäsi, joka on salassa; ja sinun Isäsi, joka salassa näkee, maksaa sinulle.

RAAMATTU ON TÄSSÄ ASIASSA TODELLA TARKKA..ASIAT PITÄÄ TEHDÄ ENNENKAIKKEA OIKEISTA VAIKUTTIMISTA..ETTÄ JUMALAN RAKKAUS OLISI VAIKUTTIMENA..EI SE ETTÄ IHMISET KATSELISIVAT ETTÄ ONPAS SIINÄ SUURI JUMALAN MIES TAIKKA NAINEN! POIS SE!

2KOR11:1-21

 Jospa kärsisitte minulta hiukan mielettömyyttäkin! Ja kyllähän te minua kärsittekin.
2 Sillä minä kiivailen teidän puolestanne Jumalan kiivaudella; minähän olen kihlannut teidät miehelle, yhdelle ainoalle, asettaakseni Kristuksen eteen puhtaan neitsyen.
3 Mutta minä pelkään, että niinkuin käärme kavaluudellaan petti Eevan, niin teidän mielenne ehkä turmeltuu pois vilpittömyydestä ja puhtaudesta, joka teissä on Kristusta kohtaan.
4 Sillä jos joku tulee ja saarnaa jotakin toista Jeesusta kuin sitä, jota me olemme saarnanneet, tai jos te saatte toisen hengen, kuin minkä olette saaneet, tai toisen evankeliumin, kuin minkä olette vastaanottaneet, niin sen te hyvin kärsitte.
5 Mutta minä en katso itseäni missään suhteessa noita isoisia apostoleja huonommaksi.
6 Jos olenkin oppimaton puheessa, en kuitenkaan tiedossa; olemmehan tuoneet sen teille kaikin tavoin ilmi kaikissa asioissa.
7 Vai olenko tehnyt syntiä siinä, että-alentaessani itseni, jotta te ylenisitte-olen ilmaiseksi julistanut teille Jumalan evankeliumia?
8 Muita seurakuntia minä riistin, ottaessani heiltä palkkaa palvellakseni teitä. Kun olin teidän luonanne ja kärsin puutetta, en rasittanut ketään.
9 Sillä mitä minulta puuttui, sen täyttivät veljet, jotka tulivat Makedoniasta; ja kaikessa minä varoin olemasta teille rasitukseksi, ja olen vastakin varova.
10 Niin totta kuin Kristuksen totuus on minussa, ei tätä kerskausta minulta riistetä Akaian maanäärissä.
11 Minkätähden? Senkötähden, etten muka rakasta teitä? Jumala tietää sen.
12 Mutta mitä minä teen, sen olen vastakin tekevä, riistääkseni aiheen niiltä, jotka aihetta etsivät, että heidät siinä, missä kerskaavat, havaittaisiin samankaltaisiksi kuin mekin.
13 Sillä semmoiset ovat valheapostoleja, petollisia työntekijöitä, jotka tekeytyvät Kristuksen apostoleiksi.
14 Eikä ihme; sillä itse saatana tekeytyy valkeuden enkeliksi.
15 Ei ole siis paljon, jos hänen palvelijansakin tekeytyvät vanhurskauden palvelijoiksi, mutta heidän loppunsa on oleva heidän tekojensa mukainen.
16 Vielä minä sanon: älköön kukaan luulko minua mielettömäksi; mutta vaikka olisinkin, ottakaa minut mieletönnäkin vastaan, että minäkin saisin hiukan kerskata.
17 Mitä nyt puhun, kun näin suurella luottamuksella kerskaan, sitä en puhu Herran mielen mukaan, vaan niinkuin mieletön.
18 Koska niin monet kerskaavat lihan mukaan, niin kerskaan minäkin.
19 Tehän hyvin suvaitsette mielettömiä, kun itse olette niin mieleviä.
20 Tehän suvaitsette, että joku teidät orjuuttaa, että joku teidät syö puhtaaksi, että joku teidät saa saaliiksensa, että joku itsensä korottaa, että joku lyö teitä kasvoihin.
21 Häpeäkseni sanon: tähän me kyllä olemme olleet liian heikkoja. Mutta minkä joku toinen uskaltaa-puhun kuin mieletön-sen uskallan minäkin.

TEHÄN SUVAITSETTE ETTÄ JOKU ITSENSÄ KOROTTAA! EI VOI KUN HÄMMÄSTELLÄ MITEN NYKYAIKANA HENGELLISISSÄ PIIREISSÄ SUVAITAAN NIITÄ JOTKA ITSEÄNSÄ KOROTTAVAT! HE SAATTAVAT KUTSUA ITSEÄNSÄ JOPA APOSTELEIKSI YMS..KÄSITTÄMÄTÖNTÄ PÖYHKEYTTÄ KAIKEN KAIKKIAAAN..HÄPEÄKSENI SANON: TÄHÄN ME KYLLÄ OLEMME OLLEET LIIAN HEIKKOJA..TÄSSÄ AJASSA VARSINKIN SAAMME HUOMATA MITEN PALJON ON ITSEKOROSTUSTA JA ITSEKEHUA YMS…KAVAHDETAAN ME SELLAISIA IHMISIÄ JOTKA ITSE ITSEÄÄN SUOSITTELEVAT JA KOROTTAVAT JA OVAT PÖYHKEITÄ..MUISTETAAN ETTÄ SELLAISET USKOVAT OVAT SUURIA JOTKA OVAT PIENIÄ..SIIS JOS RISTI ON SAANUT TEHDÄ MEISSÄ TYÖTÄÄN, ME TULEMME OIKEALLA TAVALLA PIENEKSI, JA KRISTUS TULEE MEISSÄ SUUREKSI…ELI ON AIVAN PÄINVASTOIN MITÄ ME NÄEMME TÄNÄ AIKANA OLEVAN..

JOH3:26-30

 Ja he tulivat Johanneksen luo ja sanoivat hänelle: ”Rabbi, se, joka oli sinun kanssasi Jordanin tuolla puolella ja josta sinä olet todistanut, katso, hän kastaa, ja kaikki menevät hänen tykönsä”.
27 Johannes vastasi ja sanoi: ”Ei ihminen voi ottaa mitään, ellei hänelle anneta taivaasta.
28 Te olette itse minun todistajani, että minä sanoin: en minä ole Kristus, vaan minä olen hänen edellänsä lähetetty.
29 Jolla on morsian, se on ylkä; mutta yljän ystävä, joka seisoo ja kuuntelee häntä, iloitsee suuresti yljän äänestä. Tämä minun iloni on nyt tullut täydelliseksi.
30 Hänen tulee kasvaa, mutta minun vähetä.

KUN PIENEMME NS VANHAN LUONTOMME PUOLESTA, OLEMME OIKEALLA KASVULLA..SILLOIN HERRA PÄÄSEE MEISSÄ KASVAMAAN, SE ON: OTTAMAAN MEISSÄ ENEMMÄN MUOTOANSA..SILLOIN ME EI OLLA MITÄÄN! ARMAHDETTUJA SYNTISIÄ! JA SILTI ME SAAMME OLLA HERRAN KÄYTÖSSÄ! JA VASTA SILLOIN ME OLLAAN AIDOSTI HERRAN KÄYTÖSSÄ..MUISTETAAN AINA ETTÄ HERRAN KÄYTÖSSÄ OLEMINEN EI OLE IKINÄ IHMISTEN MITTAREILLA MITATTAVISSA! MIKSI? KOSKA ON SALASSA OLEVA SYDÄMEN IHMINEN! SIIS SALASSA!

MATT7:15-23

 Kavahtakaa vääriä profeettoja, jotka tulevat teidän luoksenne lammastenvaatteissa, mutta sisältä ovat raatelevaisia susia.
16 Heidän hedelmistään te tunnette heidät. Eihän orjantappuroista koota viinirypäleitä eikä ohdakkeista viikunoita?
17 Näin jokainen hyvä puu tekee hyviä hedelmiä, mutta huono puu tekee pahoja hedelmiä.
18 Ei saata hyvä puu kasvaa pahoja hedelmiä eikä huono puu kasvaa hyviä hedelmiä.
19 Jokainen puu, joka ei tee hyvää hedelmää, hakataan pois ja heitetään tuleen.
20 Niin te siis tunnette heidät heidän hedelmistään.
21 Ei jokainen, joka sanoo minulle: ’Herra, Herra!’, pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon.
22 Moni sanoo minulle sinä päivänä: ’Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?’
23 Ja silloin minä lausun heille julki: ’Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät’.

MATT25:34-40

 Silloin Kuningas sanoo oikealla puolellaan oleville: ’Tulkaa, minun Isäni siunatut, ja omistakaa se valtakunta, joka on ollut teille valmistettuna maailman perustamisesta asti.
35 Sillä minun oli nälkä, ja te annoitte minulle syödä; minun oli jano, ja te annoitte minulle juoda; minä olin outo, ja te otitte minut huoneeseenne;
36 minä olin alaston, ja te vaatetitte minut; minä sairastin, ja te kävitte minua katsomassa; minä olin vankeudessa, ja te tulitte minun tyköni.’
37 Silloin vanhurskaat vastaavat hänelle sanoen: ’Herra, milloin me näimme sinut nälkäisenä ja ruokimme sinua, tai janoisena ja annoimme sinulle juoda?
38 Ja milloin me näimme sinut outona ja otimme sinut huoneeseemme, tai alastonna ja vaatetimme sinut?
39 Ja milloin me näimme sinun sairastavan tai olevan vankeudessa ja tulimme sinun tykösi?’
40 Niin Kuningas vastaa ja sanoo heille: ’Totisesti minä sanon teille: kaikki, mitä olette tehneet yhdelle näistä minun vähimmistä veljistäni, sen te olette tehneet minulle’.

EMMEKÖ ME SINUN NIMESI KAUTTA?! MILLOIN ME NÄIMME SINUT JNE? SIIS KAKSI TYYSTIN ERILLAISTA RYHMÄÄ..TOISET TIESIVÄT TEHNEENSÄ VAIKKA MITÄ SUURTA JA MAHTAVAA..TOISET TAASSEN EIVÄT EDES HOKSANNEET PAKOSTI ETTÄ TULIPAS TÄSSÄ JOTAIN TEHTYÄ! MITEN TÄMÄ ON MAHDOLLISTA? TOISET MENIVÄT OMASSA VOIMASSA JA NOUDATTIVAT TODENNÄKÖISESTI VILLITSEVIÄ HENKIÄ YMS..HE TIESIVÄT TEHNEENSÄ VAIKKA JA MITÄ MUTTA TAIVAASSA TÄTÄ EI NOTEERATTU LAINKAAN…TOISET TUNSIVAT ITSENSÄ IHAN MITÄTTÖMIKSI..MILLOIN MUKA TEHTIIN SITÄ TAIKKA TÄTÄ…TÄMÄ ON MONASTI JUMALAN HENGEN TYÖN TUNTOMERKKI..

MATT6:3-4

 Vaan kun sinä almua annat, älköön vasen kätesi tietäkö, mitä oikea kätesi tekee,
4 että almusi olisi salassa; ja sinun Isäsi, joka salassa näkee, maksaa sinulle.

ETTÄ MUISTETAAN AINA ETTÄ SALASSA OLEVA SYDÄMEN IHMINEN ON JUMALAN SILMISSÄ KALLIS..KUN SYDÄMEN TASOLLA ON ASIAT KUNNOSSA HERRAN KANSSA, HERRA ITSE VALMISTAA MEILLE TEOT JOISSA SAADAAN VAELTAA..SIIS KAIKKI ON ARMOA ARMON PÄÄLLE..MALTETAAN ODOTTAA HERRAN AIKAA KAIKESSA..ARMOSTA, AAMEN..

PS100

 Kiitosuhri-virsi. Kohottakaa riemuhuuto Herralle, kaikki maa.
2 Palvelkaa Herraa ilolla, tulkaa hänen kasvojensa eteen riemulla.
3 Tietäkää, että Herra on Jumala. Hän on meidät tehnyt, ja hänen me olemme, hänen kansansa ja hänen laitumensa lampaat.
4 Käykää hänen portteihinsa kiittäen, hänen esikartanoihinsa ylistystä veisaten. Ylistäkää häntä, kiittäkää hänen nimeänsä.
5 Sillä Herra on hyvä; hänen armonsa pysyy iankaikkisesti ja hänen uskollisuutensa polvesta polveen.