SISÄLLISEN IHMISEN PUOLESTA…

ROOM7:14-25

 Sillä me tiedämme, että laki on hengellinen, mutta minä olen lihallinen, myyty synnin alaisuuteen.
15 Sillä minä en tunne omakseni sitä, mitä teen; sillä minä en toteuta sitä, mitä tahdon, vaan mitä minä vihaan, sitä minä teen.
16 Mutta jos minä teen sitä, mitä en tahdo, niin minä myönnän, että laki on hyvä.
17 Niin en nyt enää tee sitä minä, vaan synti, joka minussa asuu.
18 Sillä minä tiedän, ettei minussa, se on minun lihassani, asu mitään hyvää. Tahto minulla kyllä on, mutta voimaa hyvän toteuttamiseen ei;
19 sillä sitä hyvää, mitä minä tahdon, minä en tee, vaan sitä pahaa, mitä en tahdo, minä teen.
20 Jos minä siis teen sitä, mitä en tahdo, niin sen tekijä en enää ole minä, vaan synti, joka minussa asuu.
21 Niin huomaan siis itsessäni, minä, joka tahdon hyvää tehdä, sen lain, että paha riippuu minussa kiinni;
22 sillä sisällisen ihmiseni puolesta minä ilolla yhdyn Jumalan lakiin,
23 mutta jäsenissäni minä näen toisen lain, joka sotii minun mieleni lakia vastaan ja pitää minut vangittuna synnin laissa, joka minun jäsenissäni on.
24 Minä viheliäinen ihminen, kuka pelastaa minut tästä kuoleman ruumiista?
25 Kiitos Jumalalle Jeesuksen Kristuksen, meidän Herramme, kautta! Niin minä siis tämmöisenäni palvelen mielellä Jumalan lakia, mutta lihalla synnin lakia.

EF3:16-17

 että hän kirkkautensa runsauden mukaisesti antaisi teidän, sisällisen ihmisenne puolesta, voimassa vahvistua hänen Henkensä kautta
17 ja Kristuksen asua uskon kautta teidän sydämissänne,

SILLÄ SISÄLLISEN IHMISENI PUOLESTA MINÄ ILOLLA YHDYN JUMALAN LAKIIN..PALVELEN MIELELLÄ JUMALAN LAKIA…ANTAISI TEIDÄN, SISÄLLISEN IHMISENNE PUOLESTA, VOIMASSA VAHVISTUA HÄNEN HENKENSÄ KAUTTA…KUN ME TULLAAN USKOON, JEESUKSEN HENKI TULEE MEIHIN ASUMAAN..JA SILLOIN HERRA RUPEAA MEITÄ MUUTTAMAAN ENNENKAIKKEA SISÄLTÄ KÄSIN.. MIELEN UUDISTUKSEN KAUTTA..SIIS KUN MEIHIN TULEE UUSI LUONTO, KRISTUKSEN LUONTO, ME RUPEAMME MUUTTUMAAN MIELEMME UUDISTUKSEN KAUTTA..

ROOM12:2

 Älkääkä mukautuko tämän maailmanajan mukaan, vaan muuttukaa mielenne uudistuksen kautta, tutkiaksenne, mikä on Jumalan tahto, mikä hyvää ja otollista ja täydellistä.

MUUTOS ALKAA MEIDÄN MIELESTÄ..JA SE RUPEAA VAIKUTTAMAAN MEIDÄN TEKOIHIN..

TIIT1:15

 Kaikki on puhdasta puhtaille; mutta saastaisille ja uskottomille ei mikään ole puhdasta, vaan heidän sekä mielensä että omatuntonsa on saastainen.

KUN JUMALA PUHDISTAA JA UUDISTAA MEIDÄN MIELEMME JA OMANTUNTOMME, NIIN SILLOIN MYÖS MEIDÄN TEKOMME ALKAVAT MUUTTUA JUMALAN MIELEN MUKAISIKSI..MUTTA ON HYVÄ MIELTÄÄ ETTÄ MUUTOS LÄHTEE ENNENKAIKKEA MEIDÄN SISÄLLISESTÄ IHMISESTÄ..MEIDÄN MIELESTÄMME…

JER3:13

 Ainoastaan tunne rikoksesi, että olet luopunut Herrasta, Jumalastasi, ja juossut sinne ja tänne vieraitten jumalain tykö, kaikkien viheriäin puitten alle, ettekä ole kuulleet minun ääntäni, sanoo Herra.

RAAMATUSSA PARANNUKSEN TEKOKIN LÄHTEE IKÄÄNKUIN MIELESTÄ..AINOASTAAN TUNNE RIKOKSESI…JA PARANNUKSESSA ON MYÖS AJATUS ETTÄ AJATELLA TOISIN..SIIS RUPEATKIN NYT AJATTELEMAAN NIIN KUIN JUMALAKIN AJATTELEE…IKÄÄNKUIN SINUN MIELESI MUUTTUU OIKEAAN SUUNTAAN…JOS JUMALA SANOO ETTÄ JOKU ASIA ON VÄÄRIN, NIIN OLET SAMAA MIELTÄ JUMALAN KANSSA..ETTÄ KUN OLEMME USKOSSA, ME YHDYMME SISÄLLISEN IHMISEN PUOLESTA JUMALAN LAKIIN, VAIKKA MEIDÄN LIHAMME HALUAA TEHDÄ AIVAN PÄINVASTOIN..MUTTA ON TÄRKEÄÄ AJATELLA ASIOISTA OIKEIN, SAMALLA TAVALLA KUIN JUMALAKIN ..SILLÄ SIELTÄ AJATUKSISTA, MEIDÄN MIELESTÄMME LÄHTEE ASIAT VAIKUTTAMAAN FYYSISIINKIN TEKOIHIN..

FIL4:8

 Ja vielä, veljet, kaikki, mikä on totta, mikä kunnioitettavaa, mikä oikeaa, mikä puhdasta, mikä rakastettavaa, mikä hyvältä kuuluvaa, jos on jokin avu ja jos on jotakin kiitettävää, sitä ajatelkaa;

ME RUPEAMME MUUTTUMAAN MIELEMME UUDISTUKSEN KAUTTA…MEILLÄ RUPEAA TULEMAAN SAMA MIELI JA AJATUS KUIN HERRALLAKIN…JA SE RUPEAA PIKKUHILJAA VAIKUTTAMAAN MEIDÄN ULKONAISEEKIN KÄYTÖKSEEN…JA TÄHÄN MIELEN UUDISTUKSEEN ME TARVIIMME PALJON JUMALAN SANAA JA RUKOUSTA…KUN TANKKAAMME PALJON JUMALAN SANAA RUKOUKSEN KERA, MEIDÄN MIELEMME ALKAA IKÄÄNKUIN LÄHENTYÄ JUMALAN MIELTÄ..MEIDÄN MIELEMME UUDISTUU..

1KOR2:6-16

Kuitenkin me puhumme viisautta täydellisten seurassa, mutta emme tämän maailman viisautta emmekä tämän maailman valtiasten, jotka kukistuvat,
7 vaan me puhumme salattua Jumalan viisautta, sitä kätkettyä, jonka Jumala on edeltämäärännyt ennen maailmanaikoja meidän kirkkaudeksemme,
8 sitä, jota ei kukaan tämän maailman valtiaista ole tuntenut-sillä jos he olisivat sen tunteneet, eivät he olisi kirkkauden Herraa ristiinnaulinneet-
9 vaan, niinkuin kirjoitettu on: ”mitä silmä ei ole nähnyt eikä korva kuullut, mikä ei ole ihmisen sydämeen noussut ja minkä Jumala on valmistanut niille, jotka häntä rakastavat”.
10 Mutta meille Jumala on sen ilmoittanut Henkensä kautta, sillä Henki tutkii kaikki, Jumalan syvyydetkin.
11 Sillä kuka ihminen tietää, mitä ihmisessä on, paitsi ihmisen henki, joka hänessä on? Samoin ei myös kukaan tiedä, mitä Jumalassa on, paitsi Jumalan Henki.
12 Mutta me emme ole saaneet maailman henkeä, vaan sen Hengen, joka on Jumalasta, että tietäisimme, mitä Jumala on meille lahjoittanut;
13 ja siitä me myös puhumme, emme inhimillisen viisauden opettamilla sanoilla, vaan Hengen opettamilla, selittäen hengelliset hengellisesti.
14 Mutta luonnollinen ihminen ei ota vastaan sitä, mikä Jumalan Hengen on; sillä se on hänelle hullutus, eikä hän voi sitä ymmärtää, koska se on tutkisteltava hengellisesti.
15 Hengellinen ihminen sitä vastoin tutkistelee kaiken, mutta häntä itseään ei kukaan kykene tutkistelemaan.
16 Sillä: ”kuka on tullut tuntemaan Herran mielen, niin että voisi neuvoa häntä?” Mutta meillä on Kristuksen mieli.

MUTTA MEILLÄ ON KRISTUKSEN MIELI..ME RUPEAMME MUUTTUMAAN AINA ENEMPI IKÄÄNKUIN KRISTUKSEN KUVAAN KUN VAELLAMME USKOSSA JA KATSOMME HERRAA JEESUSTA SANAN PEILIN KAUTTA..HERRA MUUTTAA MEITÄ..KRISTUS MEISSÄ..HERRAN HENKI TEKEE MEISSÄ MUUTOSTA HITAASTI MUTTA VARMASTI..

2KOR3:12-18

 Koska meillä siis on tämmöinen toivo, niin me olemme aivan rohkeat
13 emmekä tee niinkuin Mooses, joka pani peitteen kasvoillensa, etteivät Israelin lapset näkisi sen loppua, mikä on katoavaista.
14 Mutta heidän mielensä paatuivat, sillä vielä tänäkin päivänä sama peite, vanhan liiton kirjoituksia luettaessa, pysyy poisottamatta, sillä vasta Kristuksessa se katoaa.
15 Vielä tänäkin päivänä, kun Moosesta luetaan, on peite heidän sydämensä päällä;
16 mutta kun heidän sydämensä kääntyy Herran tykö, otetaan peite pois.
17 Sillä Herra on Henki, ja missä Herran Henki on, siinä on vapaus.
18 Mutta me kaikki, jotka peittämättömin kasvoin katselemme Herran kirkkautta kuin kuvastimesta, muutumme saman kuvan kaltaisiksi kirkkaudesta kirkkauteen, niinkuin muuttaa Herra, joka on Henki.

MUUTUMME SAMAN KUVAN KALTAISIKSI..HERRA MUUTTAA MEITÄ HENKENSÄ JA SANANSA KAUTTA..HERRA ANTAA MEILLÄ KRISTUKSEN MIELEN..MEIDÄN EI TARVII IKÄÄNKUIN VÄÄRÄLLÄ TAVALLA MUREHTIA ETTÄ OONKO TEHNYT TARPEEKSI JEESUKSELLE TÖITÄ JA TEKOJA..ON HYVÄ MUISTAA ETTÄ KAIKKI HYVÄ LÄHTEE SIITÄ ETTÄ ME SISÄLLISEN IHMISEN PUOLESTA OLEMME SAMAA MIELTÄ JUMALAN KANSSA…SITTEN KYLLÄ NIITÄ TEKOJAKIN JA HEDELMÄÄ TULEE NÄKYVIIN..EI MEIDÄN VOIMASTA VAAN HERRAN ARMOSTA..KUN PYSYMME HERRASSA JA KATSOMME HÄNTÄ SANAN PEILISTÄ, MUUTUMME HÄNEN KUVAKSEEN ENEMPI JA ENEMPI ..JA MUISTETAAN ETTÄ ME EI AINA ONNISTUTA TEKEMÄÄN OIKEIN VAIKKA TIETÄISIMME MIKÄ ON OIKEIN JA MIKÄ VÄÄRIN…TÄMMÄISEN TILANTEEN KOHDALLA SAAMME TURVATA JUMALAN SANAN LÄÄKKEESEEN…

1JOH1:4-10

Ja tämän me kirjoitamme, että meidän ilomme olisi täydellinen.
5 Ja tämä on se sanoma, jonka olemme häneltä kuulleet ja jonka me teille julistamme: että Jumala on valkeus ja ettei hänessä ole mitään pimeyttä.
6 Jos sanomme, että meillä on yhteys hänen kanssaan, mutta vaellamme pimeydessä, niin me valhettelemme emmekä tee totuutta.
7 Mutta jos me valkeudessa vaellamme, niinkuin hän on valkeudessa, niin meillä on yhteys keskenämme, ja Jeesuksen Kristuksen, hänen Poikansa, veri puhdistaa meidät kaikesta synnistä.
8 Jos sanomme, ettei meillä ole syntiä, niin me eksytämme itsemme, ja totuus ei ole meissä.
9 Jos me tunnustamme syntimme, on hän uskollinen ja vanhurskas, niin että hän antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä.
10 Jos sanomme, ettemme ole syntiä tehneet, niin me teemme hänet valhettelijaksi, ja hänen sanansa ei ole meissä.

ELI MIELEN MUUTOKSEEN KUULUU MYÖS PARANNUKSEN TEKO…SILLOIN MIELI JA OMATUNTO PYSYY PUHTAANA…JA SILLOIN TULEE MYÖS USKON KASVUA KOSKA USKO ASUU JA KASVAA PUHTAASSA OMASSATUNNOSSA…

1TIM3:9

 vaan sellaisia, jotka pitävät uskon salaisuuden puhtaassa omassatunnossa.

JA SITÄ MYÖTEN RUPEAA MYÖS HYVÄÄ HEDELMÄÄKIN PIKKUHILJAA KYPSYMÄÄN..

JOH15:1-8

 ”Minä olen totinen viinipuu, ja minun Isäni on viinitarhuri.
2 Jokaisen oksan minussa, joka ei kanna hedelmää, hän karsii pois; ja jokaisen, joka kantaa hedelmää, hän puhdistaa, että se kantaisi runsaamman hedelmän.
3 Te olette jo puhtaat sen sanan tähden, jonka minä olen teille puhunut.
4 Pysykää minussa, niin minä pysyn teissä. Niinkuin oksa ei voi kantaa hedelmää itsestään, ellei se pysy viinipuussa, niin ette tekään, ellette pysy minussa.
5 Minä olen viinipuu, te olette oksat. Joka pysyy minussa ja jossa minä pysyn, se kantaa paljon hedelmää; sillä ilman minua te ette voi mitään tehdä.
6 Jos joku ei pysy minussa, niin hänet heitetään pois niinkuin oksa, ja hän kuivettuu; ja ne kootaan yhteen ja heitetään tuleen, ja ne palavat.
7 Jos te pysytte minussa ja minun sanani pysyvät teissä, niin anokaa, mitä ikinä tahdotte, ja te saatte sen.
8 Siinä minun Isäni kirkastetaan, että te kannatte paljon hedelmää ja tulette minun opetuslapsikseni.

ETTÄ ME SAAMME LEVÄTÄ HERRASSA! HÄNEN TÄYTETYN TYÖNSÄ VARASSA…JA SAAMME MUUTTUA MIELEMME UUDISTUKSEN KAUTTA KUN LUEMME JUMALAN SANAA JA ELÄMME PARANNUKSESSA..SAAMME MUUTTUA KRISTUKSEN KUVAAN ENEMPI JA ENEMPI JA KYLLÄ NIITÄ TEKOJAKIN SITTEN TULEE..SE ON IKÄÄNKUIN SEURAUSTA MIELEMME UUDISTUKSESTA JA SIITÄ KUN MUUTUMME KRISTUKSEN KUVAAN..ETTÄ HERRA ON SE JOKA TEKEE TEOT MEIDÄN KAUTTAMME…SIIS HERRALLE TULEE KAIKKI KUNNIA KAIKESTA..

1KOR15:10

 Mutta Jumalan armosta minä olen se, mikä olen, eikä hänen armonsa minua kohtaan ole ollut turha, vaan enemmän kuin he kaikki minä olen työtä tehnyt, en kuitenkaan minä, vaan Jumalan armo, joka on minun kanssani.

ETTÄ OLLAAN TURVALLISELLA MIELELLÄ JA LUETAAN JUMALAN SANAA JA LEVÄTÄÄN HERRASSA JA TEHDÄÄN PARANNUSTA…SILLOIN OLEMME AUTUAITA TEOISSAMMEKIN KUN HERRA NIITÄ VAIKUTTAA…MEIDÄN EI TARVII NIITÄ PINNISTELLÄ JA PONNISTELLA VAAN LUOTETAAN SIIHEN ETTÄ HERRA MEISSÄ VAIKUTTAA TAHTOMISEN JA TEKEMISEN…ARMOSTA, AAMEN..

ROOM15:17-19

 Minulla on siis kerskaukseni Kristuksessa Jeesuksessa palvellessani Jumalaa;
18 sillä minä en rohkene puhua mistään muusta kuin siitä, mitä Kristus, saattaakseen pakanat kuuliaisiksi, on minun kauttani vaikuttanut sanalla ja teolla,
19 tunnustekojen ja ihmeiden voimalla, Pyhän Hengen voimalla, niin että minä Jerusalemista ja sen ympäristöstä alkaen Illyrikoniin saakka olen suorittanut Kristuksen evankeliumin julistamisen,

1KOR15:57-58

 Mutta kiitos olkoon Jumalan, joka antaa meille voiton meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta!
58 Sentähden, rakkaat veljeni, olkaa lujat, järkähtämättömät, aina innokkaat Herran työssä, tietäen, että teidän vaivannäkönne ei ole turha Herrassa.