Viruksesta, lääkkeistä ja vähän salaliitoistakin

Olemme varmasti kaikki mielenkiinnolla seuranneet maailmaa koronapandemian aikana.

Se on ollut monelle meistä pelottavaa mutta samalla ainutlaatuisuudessaan hyvin mielenkiintoista aikaa. Varmasti tämä aika on ollut monelle myös surua, kipua ja tuskaa koronaviruksen tai muiden siihen liittyvien asioiden johdosta.

Ihmisten käsitykset ovat jakautuneet viruksen vaarallisuuden, rokotteiden turvallisuuden ,viruksen alkuperän ja monien muiden näihin liittyvien asioiden suhteen. Jopa perheiden sisällä on kuulemma ilmentynyt jyrkkiäkin jakolinjoja.

Olen etsinyt internetistä esim sanoilla ”Covid Singapore cases” ja löysin mm. Johns Hopkins yliopiston tilastoja (jotka eivät varmastikaan ole auringon tarkkoja mutta antavat riittävällä tarkkuudella osviittaa asioiden laidasta): Linkki

Monet tekstiin linkitetyt artikkelit ovat englanniksi. Suomeksi ne voi lukea robotin tulkkaamana (ei aina kovin sujuvaa Suomea) esim Chrome selaimessa klikkaamalla yllä olevan kuvan osoittamista kohdista selaimen oikeasta ylänurkasta. (Sama ominaisuus löytyy kännykästä sieltä kolmen pisteen takaa näytön oikeasta ylänurkasta). Jos selaimen osoiterivillä ei näy tuota kuvaketta, kokeille painaa hiiren ”väärällä” napilla jostain tämän artikkelin päältä: Avautuvassa valikossa pitäisi näkyä teksti ”käännä” tai ”käännä kielelle suomi” tai vastaava, joka ajaa saman asian.

Alkuun todettakoon ilmeiset:

-Covid-19 virus on joillekin ihmisille kuoleman vakava asia ja joillekin siitä jää pitkäaikainen jälkisairaus. (Lisäys 15.11.2021) Artikkeli Suomesta jossa todetaan ettei ns long covid:ista tiedetä oikein mitään ja kyselytutkimuksen mukaan esim rokottaminen vähentää long covid oireita. Linkki Vastikään ranskassa tehtiin ihan oikea tutkimus siitä onko sellaisilla pitkittyneitä oireita kokevilla ihmisillä, jotka ovat itse ilmoittaneet että heillä on ollut covid-19, todella ollut covid-19. Tutkijat mittasivat näiltä long covidia poteneilta ihmisiltä veren vasta-aine arvot joiden perusteella voidaan todeta varmasti onko ihmisellä ollut covid-19. Tulos on hämmentävä: Vain hajuaistin menetys osoittautui varsinaiseksi pitkittyneeksi oireeksi viruksen sairastaneilla ihmisillä. Kaikki muut oireet ilmenivät sellaisilla ihmisillä jotka uskoivat sairastaneensa covid-19 viruksen aiheuttaman taudin, mutta verikokeiden perusteella heillä ei ole ollut covid-19 virusta! Linkki Ote tuosta tutkimusraportista: ”Havainnot viittaavat siihen, että pysyviä fyysisiä oireita COVID-19-infektion jälkeen ei pitäisi automaattisesti pitää SARS-CoV-2: na; täydellinen lääketieteellinen arviointi voi olla tarpeen, jotta estetään oireiden virheellinen liittäminen virukseen.

-Tilastojen valossa näyttäisi siltä että merkittävälle enemmistölle se on mieto tai kohtalainen flunssan kaltainen tauti joka paranee ilman sairaalahoitoa tai jälkisairauksia, siis ilman rokottamistakin.

-Koronarokotteet ovat melko kiistatta auttaneet sairaaloiden koronaosastojen potilaiden vähentämisessä lyhyellä perspektiivillä, kun rokotekierroksesta on kulunut suht vähän aikaa.

-Koronarokotteet eivät estä viruksen leviämistä, edes kattavasti rokotetussa populaatiossa. Tästä on aika monta esimerkkiä maailmalta. Muutaman selkeimmän mainitakseni:.

 1. Heinäkuussa 2021 uutinen brittiläiseltä sotalaivalta: Laivalla jonka koko miehistö oli täysin rokotettuja, ilmeni tartuntarypäs jonka takia laivalla ryhdyttiin toimiin sairaiden eristämiseksi muusta miehistöstä: 100 miehistön jäsentä sairastui koronaan. Linkki (Huomaa, laivan miehistö ei koostu monisairaista vanhuksista joten tämä on oivallinen esimerkki).
 2. Israelissa jossa korkea rokotekattavuus, tartuntaluvut lähtivät rakettimaiseen nousuun kun yhteiskunta avattiin, ja sitten laskuun kun kansa sai uuden rokotekierroksen (ja sulkutoimet tietysti vaikuttivat myös) kunnes lähtivät taas nousuun ajan kuluessa rokotuskierroksesta jne. Osittain tästä syystä siellä tartuntakäyrä sahasi ylös alas. Huomaa myös että ennen yhtäkään rokotetta, osa Israelilaisista oli jo sairastanut koronan ja parantunut siitä. Eli jokaisella kierroksella kun sairaus leviää, tulee myös enemmän immuniteettia, rokotteista riippumatta. Ja tietysti rokotteet ainakin lyhyellä tähtäimellä auttavat asiaa myös.
 3. Singaporessa jossa korkea rokotekattavuus tartuntaluvut lähtivät rakettimaiseen nousuun kun yhteiskunta avattiin: ja mikä huomion arvoista, myös kuolin luvut kulkevat samaa tahtia, ja niitä on aika vähän 5 miljoona asukkaan tiivisti asutulle maalle joka käytännössä on melkeinpä kuin yksi suuri kaupunki:

(Lisäys 14.12.2021) Lancet:issa julkaistun artikkelin mukaan viranomistenkin suusta kuultu väittämä ”tämä on rokottamattomien pandemia” on perusteeton koska on kasvavaa näyttöä rokotettujen merkittävästä osuudesta taudin leviämisessä. Linkki

-Maallikkona kuuntelen asiantuntijoiden näkemyksiä rokotteen hyödyistä ja haitoista ja tietysti etsin Johdatusta Raamatusta ja Jumalan Pyhältä Hengeltä jonka olen havainnut johtaneen minut löytämään tärkeitä asiantuntijoiden havaintoja ja uutisia, etenkin silloin kun itse olen kokenut asian suhteen epävarmuutta, kiitos Jeesus johdatuksestasi).

-Alan (viruksiin, julkiseen terveydenhuoltoon, immunologiaan jne liittyen) meritoituneet osaajat puhuvat ristiriitaisuuksia toistensa lausuntojen kanssa (ja joskus omien aiempien lausuntojensa kanssa, osittain koska tietämys taudista ja rokotteista on kasvanut valtavasti ajan myötä ja osittain koska heidän perusnäkemyksensä ovat alusta alkaen ristiriitaiset keskenään eivätkä näköjään monetkaan suostu taipumaan uudempien tietojen osoittamaan suuntaan eikä kaikkea tietoa jostain syystä haluta edes kaivella niin että se näkisi selkeästi päivänvalon, palaan tähän tuonnempana).

-Olen arvottanut seuraavat kaksi asiantuntijan lausuntoa kuuntelemisen arvoisiksi:

 1. THL:n edustaja Nohynek taannoin sanoi karkeasti lainaten:”Jokaisen on harkittava omalla kohdallaan rokottamisen hyödyt vs rokottamattomana sairastamisen riskit”.
 2. Samanlaista neuvoa antaa monien muiden lisäksi esim Stanfordin yliopiston lääketieteen professori Jay Bhattacharya ”Koska COVID rokottaminen ei edesauta laumaimmuniteetin saavuttamisessa, se on henkilökohtainen valinta, ei kansanterveydellinen asia.Linkki

Covid-19 ei ole tilastojen valossa tasapuolinen tauti.

 1. Se on vaarallisempi vanhoille kuin nuorille.
  • (Lisäys 21.10.2021) Tutkijoiden havainnot Italiasta: ”Italian kansallisen terveysinstituutin analyysi, jossa tarkasteltiin maassa 1.2.–5.10.2021 kuolleita, osoitti suuria eroja covid-tautiin kuolleissa. Rokotettujen keskimääräinen kuolinikä oli 85 vuotta ja keskimäärin jokaisella heistä oli viisi taustalla olevaa sairautta kun he saivat Covidin. Rokottamattomien keskimääräinen kuolinikä sen sijaan oli 78 vuotta, ja näillä ihmisillä oli keskimäärin neljä ennestään voimassa olevaa perussairautta.Linkki
 2. Se on lähes vaaraton lapsille (eivätkä lapset tartuta sitä eteenpäin kovinkaan herkästi)
  • (Lisäys 27.10.2021) ”Harvardissa lääketieteen professorina toimivan Martin Kulldorffin tarkistaman datan ja tutkimusten mukaan lapset todennäköisemmin kuolevat tai sairastuvat vakavasti tavallisesta kausi-influenssasta tai flunssasta kuin COVID-19 viruksesta…. Esim. keväällä 2020 Ruotsi päätti pitää päiväkodit ja koulut auki kaikille 1–15 vuotiaille lapsille. Ruotsissa on 1,8 miljoonaa tällaista lasta, jotka selvisivät ensimmäisestä Covid-19 aallosta ilman rokotteita, tietenkin ilman naamioita, ilman minkäänlaista turvaväliä kouluissa. Jos lapsi oli sairas, häntä käskettiin pysymään kotona, ei muuta. Tiedätkö, kuinka moni noista 1,8 miljoonasta lapsesta kuoli covid-tautiin? Nolla. Vain muutama joutui sairaalaan. Tämä ei siis ole riskialtis sairaus lapsille.” Linkki
 3. Se on vaarallisempi ihmiselle jolla on muita sairauksia taustalla, kuin ns perusterveelle.
 4. Näyttäisi siltä että se on vaarallisempi esim. niille joiden veressä d-vitamiinitasot ovat alhaiset kuin niille joilla ao tasot ovat riittävät. Palaan tähän myöhemmin.

Ennenkuin paneudun maallisesta näkökulmasta otsikon teemoihin, käyn läpi Raamatullista näkökulmaa uskovan suhtautumisesta mm viruksiin, salaliittoihin ja muihin asioihin.

Tuntemani mies rukoili muutama viikko sitten että Jumala antaisi hänelle ymmärrystä kaikkeen näihin rokotteisiin liittyvään sekavaan ja ristiriitaiseen informaatioon ja ihan kaikkiin tähän virukseen ja pandemiaan liittyviin asioihin. Rukouksen taustalla oli halu oppia ymmärtämään mitä miehen pitäisi tehdä: Ottaako rokote vai ei. Hän ei halunnut uskoa että erään brittiläisen lääkärin sanat olisivat totta: Lääkäri kirjoitti että totuutta on enää mahdotonta selvittää tähän virukseen ja pandemiaan liittyvissä asioissa.

Jumala vastasi miehen sydämelle sanat: ”Älkää peljätkö”. Siinäpä vasta oivallinen neuvo. Juuri sama neuvo löytyy läpi Raamatun, yhtenä sen punaisena lankana. Esimerkiksi psalmista 91:

Psalmi 91

1 Joka Korkeimman suojassa istuu ja Kaikkivaltiaan varjossa yöpyy,

2 se sanoo Herralle: ”Sinä olet minun turvani ja linnani, minun Jumalani, johon minä luotan.”

3 Hän päästää sinut linnustajan ansasta ja surmaavasta rutosta.

4 Sulillaan hän suojaa sinua, hänen siipiensä alla sinä saat turvan.

Hänen totuutensa on kilpi ja suojus.

5 Sinä et pelkää yön kauhuja, et päivällä lentävää nuolta,

6 et ruttoa, joka kulkee pimeässä, et tautia, joka tekee tuhojaan keskellä päivää.

7 Kaatukoon tuhat sivultasi, kymmenentuhatta oikealta puoleltasi, mutta sinuun ei satu.

8 Sinä saat omin silmin katsella ja nähdä, kuinka jumalattomille kostetaan,

9 sillä sinä ajattelet: ”Sinä, Herra, olet minun turvani.” Korkeimman sinä olet ottanut turvapaikaksesi.

10 Ei kohtaa sinua onnettomuus, eikä vitsaus lähesty sinun majaasi.

11 Sillä hän antaa enkeleilleen sinusta käskyn varjella sinua kaikilla teilläsi.

12 He kantavat sinua käsillään, ettet

loukkaisi jalkaasi kiveen.

13 Sinä kuljet leijonan ja kyykäärmeen yli, sinä tallaat jalkoihisi nuoren

leijonan ja lohikäärmeen.

14 ”Koska hän on kiintynyt minuun, minä pelastan hänet. Minä vien hänet turvaan, koska hän tuntee minun nimeni.

15 Hän huutaa minua avukseen, ja minä vastaan hänelle. Minä olen hänen kanssaan ahdistuksessa. Minä vapautan hänet ja kunnioitan häntä.

16 Minä tyydytän hänet pitkällä iällä ja suon hänen nähdä valmistamani pelastuksen.”

Pelko aiheuttaa kehossa stressiä ja stressi heikentää ihmisen immuunipuolustusta. Linkki

RAAMATUN VALOLLA LÄPI MULLISTUSTEN JA PANDEMIOIDEN

Jos uskot Raamatun Jumalan sanaksi (minä uskon), niin silloin uskot myös että Raamatusta löytyvien tai siitä kumpuavien ohjeiden avulla kykenet arvioimaan eteesi tulevia asioita, olivatpa ne millaisia tahansa: Myös virustartuntoihin liittyviä asioita.

Raamatussa ei tietenkään ole mitään yksityiskohtaista mainintaa juuri tästä covid-19 viruksesta mutta yleisellä tasolla siihen suhtautumisesta tietoa löytyy.

Raamatussa on kehotus tutkia Raamattua jotta uskovasta juoksisi elävän veden virrat.

Johannes 7:38

Joka uskoo minuun, niin kuin Raamatussa sanotaan, hänen sisimmästään juoksevat elävän veden virrat.”

Raamatun sana valaisee tiemme (ohjaa meitä tekemään oikeita valintoja kaikissa elämän asioissa)

Psalmi 119:05

Sinun sanasi on jalkojeni lamppu ja valo minun polullani.

Raamattu sanoo että meillä Jeesukseen uskovilla on Pyhä Henki sinettinä.

Efesolaisille 4:30

Älkää tehkö murheelliseksi Jumalan Pyhää Henkeä, joka on annettu teille sinetiksi lunastuksen päivää varten.

Jumala itse vaikuttaa tekemistä ja tahtomista sisimmässämme. Jumalan ylitsekäyvä ymmärrys johtaa meitä läpi vaikeidenkin henkilökohtaisen polkumme kohtien.

Filippiläisille 2:13

Jumala itse vaikuttaa teissä tahtomisen ja tekemisen, että hänen hyvä tahtonsa tapahtuisi.

Sananlaskut 16:9

Sydämessään ihminen suunnittelee tiensä, mutta Herra ohjaa hänen askeleensa.

Raamattu opettaa että Pyhä henki on terveen harkinnan henki.

2 Timoteus 1

6 Siksi muistutan sinua virittämään palavaksi Jumalan armolahjan, jonka sait, kun panin käteni sinun päällesi. 7 Eihän Jumala ole antanut meille pelkuruuden henkeä vaan voiman, rakkauden ja terveen ymmärryksen hengen. 8 Älä siis häpeä todistusta Herrastamme äläkä minua, hänen vankiaan, vaan kärsi kanssani vaivaa evankeliumin tähden sen mukaan kuin Jumala antaa voimaa.

Raamattu ohjeistaa meitä koettelemaan kaiken Hengellisen (ja maallisenkin). Vai ei kai joku väitä että vaikka Raamattu kehottaa koettelemaan kaiken Hengellisen, niin maallisia asioita ei tulisi koetella? Eikö Terveen ymmärryksen Henki koettele maallisetkin asiat?

1 Tessalonikalaisille 5

16 Iloitkaa aina. 17 Rukoilkaa lakkaamatta. 18 Kiittäkää joka tilanteessa, sillä sitä Jumala tahtoo teiltä Kristuksessa Jeesuksessa. 19 Henkeä älkää sammuttako, 20 profetoimista älkää väheksykö, 21 mutta koetelkaa kaikki ja pitäkää se, mikä on hyvää. 22 Karttakaa kaikenlaista pahaa.

SALALIITOISTA

Eräs saarnamies muistutti tätä seuraavaa Sanan paikkaa uskoville; Älä ole hyväuskoinen kaikenlaisten salaliittoteorioiden suhteen:

Jesaja 8

11 Näin Herra sanoi minulle, kun hänen kätensä voima oli päälläni. Hän varoitti minua vaeltamasta tämän kansan tietä: 12 ”Älkää kutsuko salaliitoksi kaikkea, mitä tämä kansa salaliitoksi kutsuu. Älkää pelätkö, mitä se pelkää, älkääkä kauhistuko.

Siinäpä ajankohtainen ohje meille kaikille. Ei olla liian hyväuskoisia vaan koetellaan kaikki mikä koettelemista vaatii; väitteet salaliitoista kuin myös tarvittaessa väitteet ettei salaliittoa ole!

Raamattu nimittäin myös kertoo tapauksesta jossa Jumala puhui salaliitosta:

Jeremia 11:9

Herra sanoi minulle: ”Juudan miesten ja Jerusalemin asukkaiden keskuudessa on salaliitto.

Psalmien kirjassa on jopa rukous salaliittoja vastaan:

Psalmit 64:3

Kätke minut pahojen salaliitolta, pahantekijöiden riehuvalta joukolta.

Näin voidaan todeta että salaliitto ei sinällään ole Raamatunkaan mukaan mahdottomuus samalla kun Raamattu opettaa että ihan kaikki mitä ihmiset pitävät salaliittona ei sitä ole.

Wikipedia kertoo salaliiton käsitteestä näin:

Salaliitto eli salahanke on kahden tai useamman henkilön salainen sopimus jonkin rikollisen tavoitteen saavuttamiseksi. Tyypillisiä salaliittoja ovat poliittiset rikokset.

Historia on täynnä sekä onnistuneita että epäonnistuneita salaliittoja.

Wikipedian sivulla listataan erilaisia historiallisia salaliittoja, ja lisäksi mielenkiintoinen J.F Kennedyn puhe salaliitosta:

Yhdysvaltain 35. presidentin John Fitzgerald Kennedyn puhe 27. huhtikuuta 1961 Amerikan Sanomalehtijulkaisijoiden Liitolle. Kennedy varoitti puheessaan muun muassa liiallisesta salailusta hallinnon taholta, kansan manipuloimista turvallisuuspropagandalla, toisinajattelun tukahduttamisesta ja tarpeellisen tiedon peittelemisestä lehdistöltä ja kansalta, sekä epämääräisesti salaliitosta sanoen:

Meitä on vastassa kaikkialla maailmassa valtava ja häikäilemätön salaliitto, joka nojaa pääasiassa salamyhkäisiin keinoihin vaikutusvaltansa lisäämiseksi. Se soluttautuu mieluummin kuin käy valtaussotaa. Se käyttää harhautuksia vaalien sijaan. Se kylvää pelkoa valinnanvapauden sijaan. Se käyttää sissejä yöllä ennemmin kuin armeijoita päivällä. Se on järjestelmä, joka on värvännyt käyttöönsä valtavasti inhimillisiä ja materiaalisia voimavaroja rakentaakseen tiiviin ja tehokkaan koneiston, joka hyödyntää sotilaallisen, diplomaattisen, tiedustelullisen, taloudellisen, tieteellisen ja poliittisen kentän resursseja. Sen valmistelut salataan, eikä tuoda julki. Sen virheet peitellään, eikä uutisoida. Sen vastustajat vaiennetaan, eikä nosteta jalustalle. Mitään kuluja ei kyseenalaisteta, mitään huhuja ei julkaista, mitään salaisuuksia ei paljasteta. Se ohjailee kylmää sotaa, lyhyesti sanottuna sota-ajan kurilla, jolle mikään demokraattinen valtio ei vedä vertoja. ”

-John Fitzgerald Kennedy . puheessaan Waldorf-Astoria hotellissa New Yorkissa 27 huhtikuuta 1961

Nyt 60 vuotta myöhemmin tuo Kennedyn puhe on edelleen ajankohtainen vaikka poliittiset ja taloudelliset toimijat ovat ainakin osittain vaihtuneet.

Lehdet ja media ovat nykyisin luultavasti entistä harvempien omistuksessa (ainakin jos lasketaan todella vaikutusvaltaiset omistajat, pikku osakkeenomistajat lienevät merkityksettömiä aiheen kannalta) ja näin niiden viestinnän puolueettomuudesta tai pyyteettömyydestä on varmasti aiheellista olla entistä vahvempi epäilys. Näistä sidonnaisuuksista löytyy internetistäkin runsaasti erilaista tietoa, joku varmasti vähemmän ja joku enemmän oikeata.

On myös syytä tutkia tarkemmin eturistiriitoja: Mitä muuta ne tahot omistavat jotka omistavat isoja määriä mediatalojen osakkeita eli joilla on paljon sananvaltaa ao yhtiöissä? Näin erään kaavion jossa väitettiin että kaksi sijoitusyhtiötä ovat viiden suurimman osakkeenomistajan joukossa muutamissa nimekkäissä amerikkalaisissa tiedotusvälineissä ja jokaisessa nyt markkinoilla olevia koronarokotteita valmistavassa yhtiössä. En esitä sitä kuvaa tässä koska en tiedä pitääkö se täysin paikkansa, mutta tämän kaltaisia sidonnaisuuksia pitäisi ehdottomasti tutkia ja riippumattoman median pitäisi tuoda niitä kansan tietoon.

Facebook, Youtube ja monet muut kansainväliset ja kansalliset mediat sensuroivat lähes kaikkea kritiikkiä koronarokotteita kohtaan ja tietysti kritiikin takana olevia ihmisiäkin. Linkki

Tässä esimerkki Twitterin sensuurista: Michael Robison twiittasi sairastavansa syöpää rokotteen seurauksena ja kertoi miksi hän uskoi syövän johtuvan juuri rokotteesta. Twiitti sensuroitiin.

Tässä esimerkki Wikipedian harjoittamasta sensuurista: Linkki

(Lisäys 24.10.2021) Tässä Wikipedian toisen perustaja jäsenen Larry Sangerin haastattelu (hän jätti Wikipedian 2002). Hän mm. kertoo että ”vauraat ja vaikutusvaltaiset ihmiset” ovat päässeet vaikuttamaan Wikipedian sisältöön ja pönkittäneet sitä kautta omaa valtaansa. Lisäksi hän mainitsee että hänen mielestään kaikki Media harjoittaa propagandaa, myös Wikipedia: Linkki

(Lisäys 24.10.2021) Tässä vielä CNN:n teknisestä johtajasta Charlie Chesteristä salakameralla kuvattu haastattelu jossa hän mm kertoo miten CNN uutiskanava korostaa koronakuolemia koska sitä kautta kanava saa paremmat katsojaluvut. Lisäksi hän kertoo esim. ”Ei ole olemassa puolueettomia uutisia, on liian monta agendaa” ja miten CNN:n toimittajat eivät hänen mukaansa itseasiassa edes pyri kysymään haastateltavilta aitoja kysymyksiä vaan toimittajat johdattelevat haastateltavat vastaamaan mitä haluavat näiltä kuulla. Hänen mukaansa suurin osa haastateltavista jotka he valitsevat lähetykseensä ovat sellaisia joita toimittajien on aiemmin ollut helppo johdatella. Hän myös sanoo että kaikkein neutraaleimmat uutiset tulevat pieniltä riippumattomilta medioilta. Linkki

(Lisäys 14.12.2021) Facebook myönsi oikeudessa että heidän ”faktan tarkistuksensa” on vain mielipide. Facebook:in faktan tarkistajat olivat leimanneet erään metsäpaloja käsittelevän videon harhaanjohtavaksi. Videon tekijä haastoi Facebookin oikeuteen. Linkki

Ns. valtamediat sanovat sensuroivansa ns. misinformaatiota eli valhetietoa. Millä mandaatilla he valitsevat mikä tieto on oikeaa ja mikä väärää? Jos lääkärit ja professorit varoittavat rokotehaitoista, ja tämä tieto sensuroidaan, ollaan varsin erikoisten asioiden äärellä. Rokotteita kritisoineita lääkäreitä ja tieteentekijöitä on mustamaalattu ja hiljennetty, jopa erotettu työstään (ja heitä on valtava joukko, mukaan lukien useita hyvinkin nimekkäitä ja palkittuja alallaan). Varmasti mukaan mahtuu myös heitä joiden argumentit eivät kestä tarkempaa tutkimista mutta tuo kritisoijien joukko on niin valtavan suuri että käytännössä on mahdotonta että edes merkittävä pieni osa heistä olisi yhtäkkiä ns tullut hulluksi ja ruvennut puhumaan pehmoisia (tai olisi alun perinkin olleet sellaisia). Vastaavat argumentithan sitten pätevät molempiin suuntiin eli myös siihen joukkoon joka lähes kritiikittä puolustaa koronarokotteita, vaikka mitä tietoa niiden haitoista ilmenee/ilmenisi. Mistä tiedämme varmasti että rokotteiden puolustajilla on ns puhtaat jauhot pussissa? Se että viranomaiset sanovat jotain hyväksi, ei historian valossa ole ns horjumaton tae siitä että ao väite olisi totta! On jopa puhuttu totalitarianismista selityksenä sille mitä nyt tapahtuu:

Ghentin yliopiston kliinisen psykologian professori Mattias Desmet kiinnitti huomiota pandemian alussa siihen että tilastot ja mallinnukset koronan tappavuudesta eivät täsmänneet. Linkki

Mattias Desmet: ”Sitä, että vain muutamassa päivässä [pandemian alkamisesta] maailman johtajat ja byrokraatit kertoivat meille ”3–5 prosentin” kuolonuhrien määrästä — tämä ei ollut vain tahallista vääristelemistä, vaan myös selkeää katastrofointia ja katastrofointia, kuten olen niin monta kertaa viimeisen puolen vuoden aikana sanonut, olisi aina tarkasteltava epäilyttävänä.

…..

Miten kukaan voi perustella mittaamatonta, kiistatonta kuolemaa ja tuhoa, jota nämä holtittomat ja täysin tehottomat lukituspolitiikat aiheuttavat viattomille kolmannen maailman köyhille kaikkialla maailmassa? Miten kukaan tervejärkinen voisi oikeuttaa luomaan tähtitieteellisesti enemmän kuolemaa ja kurjuutta määräämättömäksi ajaksi koronaviruksen vuoksi, joka turvallisilla, runsailla, edullisilla, tehokkailla, varhaisen hoidon protokollilla hoidettuna on paljon vähemmän tappava kuin kausiluonteinen flunssa?

Hän toteaa että mallit osoittivat alusta alkaen aivan ylisuuria kuolleisuuslukuja jotka eivät toteutuneet läheskään. Näin sai alkunsa se valtava pelko joka nyt ohjaa monia yhteiskuntia ja näiden päättäjiä. Professori Desmet tuli siihen tulokseen että maailmassa on käynnissä ”mass formation” eli joukkohypnoosi. Hänen teoriansa mukaan noin 30% ihmisistä on saatu peloteltua sellaiseen mielentilaan etteivät he usko tai edes halua kuulla mistään muusta hoitokeinosta kuin rokotteista ja he ovat valmiita lähes mihin tahansa uhrauksiin jotta koko maailman väestö saadaan rokotettua. 40% ihmisistä on ns hiljainen joukko joka ei ole niin fanaattisessa mielentilassa mutta he seuraavat tuon ensimmäisen joukon äänekästä johtajuutta. Loput 30% vastustaa nykyisiä toimia ja politiikkaa. Professorin mielestä tämän viimeisen 30% pitää saada rivinsä yhtenäisiksi ja äänensä selkeästi kuuluviin sillä muutoin se ensimmäisen joukon fanaattisuus etenee yhä röyhkeämmille totalitarianismin asteille. Jos se viimeinen 30% on hiljaa, historia osoittaa että seuraukset voivat olla katastrofaaliset kuten nähdään esim Kiinasta, Neuvostoliitosta ja Natsisaksasta.

ONKO ROKOTE PEDON MERKKI?

Jotkut Jumalan nimessä profetoivat ihmiset puhuvat valhetta:

Jeremia 23:21

Minä en ole lähettänyt noita profeettoja, mutta silti he juoksevat; minä en ole puhunut heille, mutta silti he profetoivat.

Jotkut uskovat kuitenkin todella profetoivat eli puhuvat sitä mitä Jumala puhuttavaksi antaa: ”Profetoimista älkää väheksykö mutta koetelkaa kaikki”!

Jossain vaiheessa jotkut uskovat alkoivat puhumaan että koronarokote olisi ilmestyskirjan pedon merkki. Raamatun mukaan pedon merkki otetaan oikeaan käteen tai otsaan ja ilman sitä ei voi myydä tai ostaa. Joten koronarokote ei voi olla pedon merkki: Sitä ei laiteta otsaan ja useimmiten olen nähnyt esim televisiossa että sitä on pistetty ihmisten vasempaan käteen. Rokotteesta ei myöskään jää käteen mitään merkkiä, korkeintaan pieni pistos arpi. Koronarokote ei mitenkään istu tuohon ilmestyskirjan 13. luvun kertomukseen muutenkaan.

Ilmestyskirja 13

11 Sitten minä näin toisen pedon nousevan maasta. Sillä oli kaksi sarvea, samanlaiset kuin karitsalla, mutta se puhui kuin lohikäärme. 12 Se käyttää kaikkea ensimmäisen pedon valtaa sen nähden ja saa maan ja sen asukkaat kumartamaan ensimmäistä petoa, sitä jonka kuolinhaava parantui. 13 Se tekee suuria tunnustekoja, niin että se saa tulenkin lankeamaan taivaasta maan päälle ihmisten nähden. 14 Se eksyttää maan päällä asuvia niillä tunnusteoilla, joita sillä on valta tehdä pedon nähden. Se yllyttää maan päällä asuvia tekemään sen pedon kuvan, jossa oli miekanhaava ja joka virkosi eloon.

15 Se on saanut vallan antaa pedon kuvalle hengen, niin että pedon kuva jopa puhuisi ja saisi aikaan sen, että kaikki ne tapettaisiin, jotka eivät kumarra pedon kuvaa. 16 Se saa kaikki, pienet ja suuret, rikkaat ja köyhät, vapaat ja orjat, ottamaan oikeaan käteensä tai otsaansa merkin, 17 niin ettei kukaan voi ostaa eikä myydä paitsi se, jossa on merkki: pedon nimi tai sen nimen luku. 18 Tähän kätkeytyy viisaus. Jolla on ymmärrys, se laskekoon pedon luvun: se on ihmisen luku, ja se luku on kuusisataakuusikymmentäkuusi.

Sellaiset ihmiset jotka väittävät koronarokotteen olevan pedon merkki ovat erehtyneet.

On myös hyvä huomata että jotkut opettavat ettei pedon merkki välttämättä ole mikään fyysinen asia lainkaan. Oman käsitykseni mukaan se voi olla sekä että: Fyysinen ja hengellinen asia.

MEDIAN ROOLI JA SALALIITTOTEOREETIKOKSI LEIMAAMINEN

Kun tarkkaan lukee, kuuntelee ja katselee mediaa tulee ennen pitkää tunne että usein koronavirukseen liittyvien asioiden uutisointiin liittyy jonkinlaista totuuden vääristelyä tai pimittämistä. Tahallista tai tahatonta. (Lisäys 23.11.2021) Yhtenä esimerkkinä Iltalehden artikkeli 23.11.2021: HUSin diagnostiikkajohtajan mukaan ”Rokottamattomien olisi syytä viettää joulua ehkä omissa oloissaan tai jos haluaa sukua tavata, niin kävisi ainakin testissä varmistamassa, ettei tartuta tautia. Rokotteen saaneet voivat Lehtosen mukaan viettää joulua ”suhteellisen normaalistiLinkki Tuon logiikan mukaan siis rokottamattoman tulee testillä varmistaa ettei hän vaan tartuta rokotettuja sukulaisia? Mutta rokotetun ei näköjään tarvitse huolehtia vaikka hän tartuttaisi muita? Jompi kumpi, lehti tai mies on karkeasti erehtynyt.

Viruksen raportoitiin lähteneen liikkeelle Kiinasta ja mediassa julkaistuissa virallisissa lausunnoissa esitettiin todennäköisenä että se olisi luonnollisesti lähtenyt liikkeelle sieltä Wuhanin kaupungin torilta. Esiintyi myös hajanaisia väitteitä että virus olisi päästetty tahallaan irti laboratoriosta (tai se olisi päässyt irti räikeästä huolimattomuudesta johtuen joka sekin voidaan laskea tahallisuudeksi).

Pian tällaiset väitteet tahallisuudesta kuitenkin leimattiin salaliittoteoriaksi. Kukapa haluaisi olla salaliittoteoreetikko!? Epäilen ettei suurin osa meistä halua sellaista leimaa itselleen.

Ehkä juuri siksi sitä leimaa jotkut tahot niin mielellään viljelevät: Se on tehokas vastustajien hiljennyskeino.

Ihan vastikään tuttu vanhempi rouva kertoi minulle ystävättärestään joka nimittää häntä salaliittoteoreetikoksi sen tähden ettei tämä rouva halua ottaa rokotetta koska epäilee sen turvallisuutta. Jos epäilet jotakin turvalliseksi väitettyä lääkettä vaaralliseksi, se ei ole salaliittoteoretisointia: Se on vaan ihan tavallista totuusväittämän epäilemistä valheeksi.

Jos rouva epäilisi viranomaisen ja median toimivan kulissien takana yhteistyössä keskenään, salaten mahdollisuuksien mukaan rokotteesta ilmenevät negatiiviset uutiset/tiedot ja ehkä ylikorostaen sen positiivista vaikutusta, voitaisiin puhua salaliitosta: Kaksi tahoa toimisivat keskenään salaisessa liitossa.

Jos rouva epäilisi että rokotevalmistajat ovat saaneet sanansijaa bulvaanin kautta (esim hyväntekeväisyysjärjestö) sen lahjoittaman rahoituksen ansiosta vaikkapa yliopistojen tai rokotetutkimuskeskusen kannanotoissa, silloin hän voisi puhua salaliitosta. Vaikka olisihan tällaiselle toiminnalle kansanomaisempikin nimitys: Ostettu ääni. Onneksi emme epäile tällaisia kytköksiä, vaikkakin riippumattoman median kyllä tulisi nämäkin sidonnaisuudet, tai niiden olemattomuus, selvittää ja raportoida. (Lisäys 18.11.2021) Jos suhteutetaan vähän: Nyt on raportoitu joidenkin rokotevalmistajien tehneen jättimäiset tulokset näillä rokotteilla. Vastaavasti suomessa uutisoitiin laajalti takavuosina pääministerin mahdollisista väärinkäytöksistä ns. ”pääministerin lautakasa” tapauksessa. Tapauksessa jossa potentiaalinen taloudellinen hyöty olisi ollut mikroskooppisen pieni verrattuna nyt rokotevalmistajien saamaan hyötyyn. Moni varmasti muistaa tämän tapauksen. Suhteutettuna siis: Jos rokoteyhtiö nettoaa jättituloksen rokotteesta jonka kauppamiehiksi ja naisiksi voidaan teoriassa yrittää ostaa valtioiden virkamiehiä, yliopistojen tutkijoita, lääkäreitä ja muita vastaavia tahoja, niin olisi aivan absurdia sanoa että tällaisen spekuloiminen tai jääviyksien tutkiminen olisi salaliittoteoretisointia mutta pääministerin lautakasasta poliisitutkinta on ihan normaalia toimintaa!? Kuten sanoin, en vihjaile että joku esim suomalainen vaikutusvaltainen asiantuntija olisi jäävi mutta sanon suoraan että esim journalistit jotka eivät tällaisia kytköksiä tutki ja raportoi, eivät tee sitä mitä heidän pitäisi tehdä.

RAJOITUSTOIMIEN OIKEASUHTAISUUDESTA

Lukuisat lääkärit, tutkijat ja professorit ympäri maailmaa ovat sitä mieltä että Suomessakin tehdyt yhteiskunnalliset rajoitukset viruksen leviämisen estämiseksi, aiheuttavat/aiheuttivat enemmän haittaa kuin hyötyä. He väittävät että nyt tehdyt voimakkaat rajoitustoimet tulevat tappamaan pitkällä aikavälillä paljon enemmän ihmisiä kuin koronavirus itsessään olisi koskaan kyennyt tappamaan, vaikka sen olisi annettu levitä täysin rajoittamattomasti. Näin kuulemma varoitteli myös WHO pandemian alussa. Tässä ehkä kuuluisin julistus aiheesta, allekirjoittajina monet nimekkäät tieteentekijät ja monet heistä ovat tutkineet työurallaan juuri näitä asioita. The Great Barrington Declaration, jo yli 860.000 allekirjoitusta: Linkki

(Lisäys 24.10.2021) The Great Barrington julistusta on syytetty epätieteelliseksi misinformaatio kampanjaksi valtiollisten lukitustoimien tehokkuutta vastaan Covid-19 taistelussa. Tässä vastine näille syytöksille: Linkki. Vastineessa todetaan mm. ”Tämä uusi lähestymistapa [Lukitustoimet] oli ristiriidassa hengitystiepandemioita koskevien nykyisten kansanterveyssuositusten kanssa jotka on julkaistu niinkin äskettäin kuin vuonna 2019”. Linkin takaa löytyy myös esim. WHO:n ohjeistus aiheesta vuodelta 2019.

Rajoitustoimet ja median kuolin lukujen hehkuttaminen ja pelkoa lietsovat artikkelit loivat sitä mitä tilattiin eli pelkoa. Vastikään näin yhden artikkelin aiheesta jossa todettiin kuinka suuri määrä rintasyöpiä oli jäänyt seulomatta sulkutoimien ja pelon seurauksena. Ihmiset eivät uskaltaneet mennä lääkärin vastaanotolle tai sairaalaan.

(Lisäys 22.10.2021) Esimerkkinä Amissit pohjois amerikasta. He antoivat viruksen levitä valtoimenaan keskuudessaan, eivät eristäneet sairaita mutta kuolleisuus ei silti noussut merkittävästi vaikka ilmeisesti hyvin harvat ottivat rokotteen. Nyt heillä vaikuttaa olevan luontainen kestävä laumaimmuniteetti: Linkki

KORONAVIRUS KOHTELEE IHMISIÄ EPÄTASAPUOLISESTI

Lehdistä saamme toisinaan lukea miten koronaan sairastuneen todennäköisyys joutua sairaalaan on x prosenttia ja todennäköisyys kuolla on y prosenttia. Tällainen uutisointi on suoraan valehtelemista ja pelon lietsontaa. Kukaan meistä ei ole ns keskimääräinen ihminen johon tuo uutisointi sellaisenaan pätee. Me kukin kuulumme tiettyyn omaan vertaisjoukkoomme jolla kullakin on aivan omat todennäköisyytensä kuolla tai joutua sairaalaan. Esimerkiksi kukaan meistä ei ole keskimäärin 40 vuotias. Joku voi toki olla 40 vuotias muttei keskimäärin, näin nähdään että näillä koko kansan keskiarvoilla ei kukaan pysty arvioimaan omaa todennäköisyyttään sairastua/kuolla mitenkään. Viranomaisten sivuilta kyllä löytyy tästäkin tietoa mutta sielläkään ei ole tarkemmin kerrottuna esim erilaisista perus sairauksista joita vakavasti koronaan sairastuneilla tai kuolleilla on ollut. Niiden tilastojen ja tiedonjyvien valossa joita itse olen nähnyt; nyrkkisääntönä voidaan pitää että perusterve alle 60 vuotias ei suurella todennäköisyydellä kuole koronaan etenkin jos d-vitamiinitasot ovat kunnossa. Alle 30 vuotiaalle se puolestaan on tilastollisesti äärimmäisen harvinaista. Omaa todennäköisyyttään kuolla koronaan täytyy suhteuttaa muuhun elämään. Jos nyt vaikka sinun todennäköisyytesi kuolla koronaan olisi 1/15000 niin osaatko sanoa onko se suuri vai pieni? Kuinka suuri todennäköisyys on keskimäärin että jäät auton alle? Tai kuolet sydänkohtaukseen seuraavan vuoden aikana (jos siis et ota rokotetta)? Tämäntyyppisiin kysymyksiin pitäisi tietää myös vastaus ennen kuin pystyt mielekkäästi arvioimaan mitä tuo 1/15000 tarkoittaa (tai mikä se luku sinun kohdallasi sitten onkaan)

(Lisäys 14.12.2021) Tilastokeskuksen julkaisemat kuoleman syyt vuodelta 2020 vs 2019. Alleviivasin covid kuolinluvut vertailun helpottamiseksi. Koronavirustautiin Suomessa kuoli 558 henkilöä, kuolleiden keski-ikä 84 vuotta Linkki

Lukuisat tieteentekijät ja lääkärit ympäri maailmaa ovat vastustaneet esimerkiksi lasten rokottamista vedoten siihen tosiasiaan että lapset eivät ole tilastojen valossa riskiryhmässä sairastua vakavasti koronaviruksesta. Se ei tarkoita etteikö joku lapsi voisi sairastua vakavasti ja jopa kuolla siihen. Mutta koko lapsipopulaation rokottaminen sen tähden että muutama harva heistä voi kuolla virukseen tuntuu kohtuuttomalta, etenkin jos se väite pitää paikkansa että rokote ei ole kovin turvallinen lapsille saavutettuun hyötyyn nähden. Linkki

Palaan rokotteen turvallisuuteen tuonnempana.

Tässä eräs artikkeli Harvardin lääketieteellisen yliopiston professorilta Martin Kulldorfilta: linkki

Tässä laskuri Oxfordista jolla voi teoreettisesti arvioida omaa riskiään joutua sairaalaan tai kuolla koronaviruksen takia. Siis ilman rokotetta: https://www.qcovid.org/

Syötin laskuriin tuttujen noin 20 vuotiaitten nuorten tiedot: Laskurin mukaan heillä molemmilla on 1/500.000 todennäköisyys kuolla koronaan, siis yksi puolesta miljoonasta. Sellaisella todennäköisyydellä heidän ei kannata ottaa riskiä rokotteen haittavaikutusten kanssa. Etenkin kun on vähintäänkin todennäköistä että viranomaisilla ei ole todellisista tietoa rokotusten haittavaikutusten lukumääristä, niiden vakavuudesta saatikka rokotteeseen kuolleiden lukumääristä. Perustelen väitettäni tuonnempana.

Johns Hopkins yliopistolla on myös oma laskurinsa, (vaatii lähtötiedoiksi mm. yhdysvaltalaisen postinumeron jonka pohjalta se vertaa henkilön todennäköisyyksiä ko alueen muuhun väestöön).

https://covid19risktools.com:8443/riskcalculator

(Lisäys 21.10.2021) Tässä tilastoanalyysiä rokotteen hyödyistä versus rokotteen haitoista perustuen Ison-Britannian terveysviranomaisten tilastoihin viikoilta 37-40/2021: Linkki

MUUT HOITOKEINOT: IVERMEKTIINI

Lukuisat lääkärit ja tutkijat ympäri maailmaa ovat sitä mieltä että ivermektiini auttaa koronavirusta vastaan. Toiset sanovat ettei siitä ole hyötyä ja että se on vaarallinen hevosten matolääke. On totta että ao lääkettä käytetään loislääkitykseen eläimille mutta se on myös ihmisille tarkoitettu loislääke, ja sen keksijä sai siitä jopa Nobel palkinnon! Näiden kriitikkojen logiikalla sitten ei ilmeisesti saisi ihmisille antaa antibioottiakaan kun sitäkin annetaan eläimille? Eräs tutkija muistutti että myös aspiriini oli aluksi vain kuumelääke, kunnes havaittiin sen kipua lievittävä ominaisuus jne. Monia lääkkeitä on kautta historian käytetty useihin eri tarkoituksiin.

Suomalainen yritys on saanut patentin yhdysvalloista koronalääkkelle joka sisältää muun muassa Ivermektiiniä: Linkki

Ivermektiinin hyödystä koronan hoidossa on tehty monta tutkimusta. Niiden laatua on kuitenkin kritisoitu. Niistä on myös tehty muutama metatutkimus jotka eivät kuitenkaan ole yhtenevät lopputulemaltaan. Esim yhdessä todettiin ettei tutkimuksista voi vetää johtopäätöstä ja toisessa että tutkimuksista löytyi kohtalainen näyttö lääkkeen hyödystä koronaa vastaan. Tuon jälkimmäisen metatutkimuksen tekijä, WHO:llekin uransa aikana konsultoinut Tess Lawrie ihmettelee ”miksi näinkin vahva näyttö lääkkeen puolesta vaiennetaan”: Linkki

Oxfordin yliopistolla on laaja tutkimus menossa jossa lääkkeen tehoa tutkitaan tietyille kohderyhmille koronavirukseen sairastuneita, on selvää etteivät he lähtisi niin massiiviseen tutkimukseen jos uskoisivat ettei lääkkeestä ole mitään hyötyä koronaa vastaan. (Lisäys 18.11.2021) Lainaus Oxfordin yliopiston tutkimuksesta kertovalta sivulta: ”Ivermektiinin on tunnettujen antiviraalisten ominaisuuksien ansiosta osoitettu vähentävän SARS-CoV-2:n replikaatiota laboratoriotutkimuksissa. Pienet pilottitutkimukset osoittavat, että ivermektiinin varhainen antaminen voi vähentää viruskuormaa ja oireiden kestoa joillakin potilailla, joilla on lievä COVID-19.” Nyt siellä tutkitaan lääkeen vaikutusta mm koronan takia hengitysvaikeuksia kokevilla ihmisillä Linkki1 Linkki2

(Lisäys 23.12.2021) Samaan aikaan kun esim USAssa ja EUssa on näitä erilaisia lääketehtaiden kehittämiä koronalääkkeitä saamassa hätäkäyttöluvan, joista siis lääketehtaat tienaavat rutosti rahaa, lukee oxfordin PRINCIPLE tutkimuksesta kertovalla sivulla että heidän ivermektiinitutkimus on tauolla lääkkeen saatavuuteen liittyvien ongelmien takia. Onko liian sopiva yhteensattuma?

Oxfordin yliopiston koronahoitoja tutkiva PRINCIPLE ohjelma on pistetty tauolle ivermektiinin osalta ”saatavuusongelmien vuoksi”.

(Lisäys 27.12.2021) Uusi käänne Oxfordin Ivermektin kokeen saatavuusongelmissa: Lääkkeen toimittajan mukaan Ivermektiiniä on saatavilla normaalisti. Linkki Tuosta artikkelista poimittu sitaatti koskien PRINCIPLE:n antamaa perustetta Ivemrektin kokeen pysäyttämiselle: ”Itä-Virginian lääketieteellisen koulun keuhko- ja kriittisen hoidon lääketieteen osaston päällikkö tohtori Paul Marik sanoi, että PRINCIPLE: n antama syy oli ”hölynpölyä”.”

Lisäksi internetistä löytyy lukuisa määrä todistuksia ihmisiltä jotka kertovat miten ivermektiinin käyttö aiheutti suht nopean koronaoireiden lievenemisen, tai miten ns long covid oireet helpottivat jopa kokonaan ivermektiinin ansiosta. Tavallisen ihmisen on tietysti vaikea tietää varmaksi mitkä näistä todistuksista on totta tai valhetta. Etenkin kun Suomessa ei taideta ao lääkettä antaa koronan hoitoon lainkaan joten ei ole kotimaista todistusaineista tarjolla vertailukohdaksi. Onneksi asia ei ole kuitenkaan vain tutkimusten tai mielipiteiden varassa:

Intian Uttar Pradesh osavaltiossa asuu 204 miljoonaa ihmistä. Alle 10% heistä on koronarokotettuja. Valtoimenaan riehunut covid-19 tartunta-aalto kuitenkin väheni lähes nollille viranomaisten aktiivisten toimien johdosta (samoin myös mm. Goalla). Toimien yksi keskeinen osa oli sairastuneelle annettu pilleripussukka, arvioidulta hinnaltaan noin 3 Amerikan Yhydysvaltojen dollaria. Pussukka sisälsi C, D, Sinkkimultivitamiiniä, Ivermektiiniä, paracetamolia ja antibioottia. Katso ohesta brittiläisen tohtorin analyysi aiheesta: Linkki

Tässä Uttar Pradeshin tilastoidut koronatartunnat kesästä 2020, lokakuunhun 2021 asti. Pilleripussukoita alettiin jakaa juuri ennen tuota ”vuorenhuippua” keväällä 2021:

Samansuuntaista viestiä lääkkeen tehosta on kuulunut esim Perusta ja Mexikosta: Linkki

Ja ihan viimeisimmät uutiset Indonesiasta jossa hallinto otti heinäkuussa 2021 ivermektiinin aseeksi koronaa vastaan. Indonesiassa lokakuun alussa noin 20% väestöstä täysin rokotettuja ja 36% oli saanut 1. rokoteannoksen. Silti uudet tartuntaluvut ovat vajonneet pohjalukemiin sen jälkeen kun hallintonsa otti ivermektiinin valikoimiinsa: Linkki

Jos nyt joku silti väittää ettei ivermektiinistä ole hyötyä koronan hoidossa, että tuo korrelaatio viruksen talttumisen ja ivermektiinin käytön välillä Uttar Pradeshissa, Goalla ja Indonesiassa on vain sattumaa, silloin johtopäätös lienee että pandemia saadaan talttumaan pelkillä tulehduskipulääkkeellä, vitamiineilla ja antibiootilla!? (Jos siis ivermektiini on täysin hyödytön!).

Sehän se olisi jymyuutisten jymyuutinen!

Kaikki yhteiskunnan sulkutoimet, valtavat valtioiden lainat ja valtava sosioekonominen kärsimys ympäri maailmaa olisi voitu välttää pelkästään tulehduskipulääkkeellä, vitamiineilla ja antibiootilla!! Itse ehkä haluaisin kokeilla mieluummin sitä Ivermektiiniä vitamiinien ja tulehduskipulääkkeen lisukkeena.

En keksi mitä menetettävää meillä olisi mutta paljonkin voitettavaa jos ottaisimme ivermektiinin mukaan aseeksi koronaa vastaan?! Rokotevalmistajat toki tällaisessa tapauksessa menettäisivät miljardibisnekset. Luultavasti rokotetutkimus menettäisi myös isot tukirahat tältä teollisuudelta sen myötä. Ja luultavasti sen seurauksena tulisi valtava poliittistaloudellinen hyökyaalto nimittäin Suomi länsimaana ja EU:n jäsenenä joutuisi luultavasti siitä päätöksestä sellaiseen tulitukseen että oksat pois. Ennen kuin pilleriäkään olisi jaettu, olisi Suomea uhkailtu ties millä seuraamuksilla ties minkä instanssin toimesta ja varmasti viranomaisten kolleegat muissa maissa katsoisivat heitä vähintään paheksuvasti. Arvelenpa vain että siinä se perimmäinen syy miksi THL ja muut instanssit Suomessa eivät uskalla käyttää tai edes ehdottaa ao lääkettä käytettäväksi. Mutta miksi media laulaa samaa laulua? Taustalla täytyy olla merkittävät tahot joilla merkittävästi valtaa ja merkittävät taloudelliset intressit rokotebisneksessä.

Etsin lokakuun alussa uutisia hakusanoilla ”Uttar Pradesh” sekä Iltasanomista, Helsingin sanomista että MTV:n internetsivuilta: En löytänyt muuta kuin revittelyä Intian koronakuolemien suuresta määrästä ja vastaavia artikkeleita. Ei sanaakaan tästä ihmeellisestä käänteestä jota joku voisi kutsua pieneksi voitoksi viruksesta! Media siis suomessa näyttäisi vaikenevan aiheesta täysin.

Tätä kirjoittaessani huomasin Hesarissa uutisen ivermektiinistä. Siinä käydään karkeasti samoja asioita läpi kuin itse yllä tuon esille, mutta Uttar Pradeshista, Goasta tai Indonesiasta he eivät mainitse ao artikkelissa mitään. Kunniakseen Hesarin toimittajat eivät sortunut siihen hervottomaan pilkkaamiseen jota esim USAn mediassa laajalti viljellään, jopa viranomaisten johdolla.

Sen jälkeen huomasin aivan tuoreen videon samaiselta britti tohtorilta joka analysoi Uttar Pradeshin ja Goan sairastuneille annettujen pilleripussukoiden sisältöä: Linkki

Ilmeni että BBC on kirjoittanut Ivermektiinistä artikkelin joka antaa ymmärtää että ao lääkkeestä tehdyt tutkimukset ovat suurelta osin valhetta: Linkki

Tohtorin analyysissä ilmenee että BBC:n artikkeli perustuu yliopisto-opiskelijan johtaman tutkijaporukan mielipidekirjoitukseen joka ei tuo esille yksityiskohtia ja perusteita väitteilleen. BBC:n artikkeli osoittautuu kehnoksi kirjoitukseksi jonka merkittävimmiltä ivermektiiniä mustamaalaavilta väitteiltä putoaa lopulta pohja. En keksi muuta selitystä kuin että jollakin tarpeeksi vaikutusvaltaisella taholla on poliittiset ja ehkä taloudelliset motiivit tuon kirjoituksen julkaisemiseksi.

Videonsa lopussa tohtori tuo esille Japanilaisen yliopiston pyynnön Merck yhtiölle aloittaa Ivermektiinistä kliiniset testit koronan suhteen. Ehdotuksen yhtenä allekirjoittajana oli ao lääkkeellä Nobel palkinnon voittanut mies. Merck kieltäytyi! Kuten tohtori videolla, en minäkään keksi muuta syytä tälle kieltäytymiselle kuin merkittävät taloudelliset intressit.

(Lisäys 10.11.2021) Pfizeriltä on tulossa myös uusi pilleri tämän viruksen hoitoon. Tämä uusi pilleri näyttäisi olevan todellinen ihmelääke tehokkuutensa ja turvallisuutensa ansiosta. Tämä mainio britti tohtori teki aiheesta videon, jossa hän osoittaa todistusaineiston kera miksi Pfizerin uusi pilleri toimii periaatteessa aivan samoin kuin Ivermektiini Linkki. Jos analyysi pitää paikkansa, tullaan tämänkin osalta vääjäämättä siihen lopputulemaan että meillä on ollut koko pandemian ajan olemassa ainakin yksi turvallinen tehokas lääke tätä viirusta vastaan. Siitä taas looginen seuraamus on että ne ketkä ovat mustamaalanneet ja estäneet ao lääkkeen käytön, ovat tahranneet kätensä vereen ja ovat syypäitä suureen osaan viruksen aiheuttamasta kärsimyksestä. Tästä johtopäätös on että nyt olisi korkea aika Suomen valtaapitävien muuttaa asioiden kulkua. Jos he eivät sitä tee, silloin johtopäätöksenä voidaan todeta että heidän perimmäinen motiivinsa ei ole edes yrittää saada viruksesta voittoa vaan se on joku muu. Miksi rokotteita tungetaan kuin käärmettä pyssyyn? Niistä ilmenee jatkuvasti uutta huonoa: Suoja on lyhytaikainen eikä edes auta kaikkia, ne tappavat suoralta kädeltä joitakin, ne aiheuttavat laajalti vakaviakin haittavaikutuksia joita ei ole edes vielä tutkittu kuin murto-osa ja ne tekevät käyttäjästään lääkeriippuvaisen: Pakko ottaa uusi piikki säännöllisesti.

MUUT HOITOKEINOT: MOLNUPIRAVIR

Lääkeyhtiö Merck (joka muuten aikoinaan valmisti Ivermektiiniä yksinoikeudella mutta patentit/lisenssit ovat kuulemma menneet umpeen joten tuotot ao lääkkeestä ovat yhtiölle melko pienet) on kehittänyt koronan hoitoon lääkettä nimeltä Molnupiravir josta joidenkin arvioiden mukaan liikevoitto olisi melko valtaisa: Linkki Tätä lääkettä on joissain medioissa julistettu käänteentekeväksi muutokseksi ja lääkeyhtiö itse hehkuttaa että tämä voisi tehdä jopa rokotteet tarpeettomiksi. Linkki

Tässä eräs kriittinen analyysi: Linkki

Myös Intiasta pieniä soraääniä lääkkeen todellisista hyödyistä. Linkki

MUUT HOITOKEINOT: D3-VITAMIINI

D3-vitamiinia koronaa vastaan mainosti myös THL iltapäivälehden sivuilla loppuvuodesta 2020.

Virallisesti THL kuitenkin ilmoittaa sivuillaan (päivätty helmikuussa 2021, eikä sivun sanoma ole muuttunut nyt lokakuuhun mennessä) että luotettavaa näyttöä d-vitamiinin hyöydystä koronatautia vastaan ei ole.

Syyskyyssa 2021 julkaistun meta-analyysin mukaan riittävä kehon d-vitamiinitaso (>50ng/mL) vähentää koronaviruksen aiheuttaman kuoleman teoreettisen todennäköisyyden nollaan: (lisäys 18.11.2021) Linkki1 Linkki2 Alla graafi kyseisestä tutkimuksesta:

Seitsemästä sairaalatutkimuksesta poimitut tiedot osoittivat D3-vitamiinin mediaanipitoisuuden 23,2 ng / ml (14,5–30,9 ng / ml). Nämä tiedot on piirretty potilaan ominaisuuksien korjauksen ja skaalauksen jälkeen yhdessä Ahmadin datapisteiden kanssa kuvassa 5. Kuolleisuuskerroin kuvattu kaaviossa Y-akselin arvona ja ihmisten d-vitamiinitaso X-akselin arvona.

Lokakuussa 2021 julkaistu meta-analyysin mukaan ihminen jolla kehossaan matala d-vitamiinitaso (<20 ng/mL): Linkki

-Sairastuu korona infektioon 1.64 kertaa todennäköisemmin

-Sairastuu vakavaan koronainfektioon 2½ kertaa todennäköisemmin

-Kuolee koronainfektion seurauksena yhtä todennäköisesti

(Lisäys 13.12.2021) Israelilainen lääkäri Michael Cohen kertoo linkitetyllä videolla miten hän on kehottanut yli 1500 potilastaan syömään päivittäin D-vitamiinia, sinkkiä ja K2-vitamiinia (sinkkiä ei kuulemma saa syödä yli 40mg/vrk koska liika sinkki estää kuparin imeytymisen). Hän tekee näin jotta ihmisten kehon oma immuunipuolustus olisi mahdollisimman hyvin varustettu koronatartuntaa (tai muuta virustartuntaa vastaan, vaikka ihminen olisi rokotettu). Hän myös mainitsee immuunipuolustuksen kannalta tärkeänä asiana terveelliset elämäntavat kuten liikunnan, riittävän unen jne. Hän sanoo ettei yksikään potilaansa ole joutunut sairaalaan osastolle hoidettavaksi koronan takia. Hän on hoitanut myös monia koronaan sairastuneita potilaita joista muutama on joutunut käymään ensiavussa mutta kukaan heistäkään ei ole jäänyt hoidettavaksi sairaalan osastolle. Koronaan sairastuneita potilaitaan hän on kehottanut syömään päivittäin suuremman annoksen sinkkiä kuin normaalisti. Hän antaa tuossa videolla tarkemmat määrät kustakin mainitusta vitamiinista mutta videon selite tekstissä mainitaan ettei video ole tarkoitettu hoito-ohjeeksi vaan siinä kehotetaan jokaista keskustelemaan asiasta oman lääkärinsä kanssa. Linkki

Kannustan kaikkia lukijoita syömään päivittäin 100 mikrogrammaa d-vitamiinia purkista (ellei ole jotain terveydellistä estettä): Linkki

Queen Mary yliopisto teki 2017 meta-analyysin d-vitamiini tutkimuksista. Sen mukaan d-vitamiinilla on sama vaikutus kuin flunssarokotteella! Joten sitä kannattaa syödä vaikkei sen tehoon koronavirusta vastaan luottaisikaan. D-vitamiinitasonsa voi myös mittauttaa. Tätä palvelua taitavat myydä lähes kaikki kotimaiset terveydenhuollon palveluntarjoajat, eikä se kyllä ole ihan halpaa. Linkki

MUUT HOITOKEINOT: KURKUMIINI

Mielenkiintoinen tuore laboratoriotutkimus Saksasta syyskuulta 2021: Kurkumiini (siis se Kurkuma mausteessa oleva ainesosa) neutraloi covid-19 viruksen soluviljelmissä, annosvahvuuksilla jotka ovat ihmiselle turvallisia. Linkki

Toivottavasti tekevät lisätutkimuksia. Ainakaan kurkuman vähäisestä syönnistä ei ole mitään haittaa terveydellä, onhan siitä ollut esim tutkimus että se auttaa alzheimerin hoidossakin: Linkki

Pieni lainaus tuosta koronaan liittyvästä kurkumiinitutkimuksesta:

Tässä tutkimuksessa tutkimme vesipitoisen kurkumajuuren uutteen antiviraalista aktiivisuutta, kurkumiinipitoisen ravintolisäkapselin liuennutta sisältöä ja puhdasta kurkumiinia SARS-CoV-2:ta vastaan. Kurkumajuuriuute, liuennut kurkumakapselipitoisuus ja puhdas kurkumiini neutraloivat tehokkaasti SARS-CoV-2: n ihmiselle turvallisilla pitoisuuksilla Vero E6- ja ihmisen Calu-3-soluissa. Lisäksi kurkumiinikäsittely alensi merkittävästi SARS-CoV-2 RNA -tasoja soluviljelmän supernatanteissa.

Lisäys 6.11.2021 Pelkkää kurkumaa jos syö, ei se kurkumiini kuulemma imeydy elimistöön kovin hyvin ellei kyytipoikana ole piperiiniä (jota löytyy esim mustapippurista). Luontaistuotekaupoissakin myytävissä kurkumiinivalmisteissa käsittääkseni tämä imeytymispuoli on kunnossa juuri piperiinin avulla, ainakin joissakin niistä. Alla ote intialaisesta sokkotesti tutkimuksesta toukokuulta 2021 jossa mukana 140 potilasta. Potilaat jaettiin kahteen 70 henkilön suuruiseen ryhmään jossa kummassakin 30 ihmisellä miedot taudin oireet, 25 ihmisellä keskivaikeat taudin oireet ja 15 ihmisellä vaikeat taudin oireet. Tekstissä sanotaan että potilaita hoidettiin ”perinteisin koronataudin hoitomenetelmin” ja sen lisäksi: Toiselle näistä 70 potilaan ryhmistä annettiin probioottia ja toiselle ryhmälle kurkumiinia piperiinin kera tablettina kahdesti päivässä. Tabletti sisälsi: kurkumiinia 525 mg ja piperiinia 2.5 mg.

Ote tutkimuksen johtopäätöksestä: ”Suun kautta otettavan kurkumiinin antaminen piperiinin kanssa covid-19-hoidon oireenmukaisena lisähoitona voisi vähentää merkittävästi sairastuvuutta ja kuolleisuutta sekä helpottaa terveydenhuoltojärjestelmän logistista ja tarjontaan liittyvää taakkaa. Kurkumiini voisi olla turvallinen ja luonnollinen terapeuttinen vaihtoehto covid-tromboembolisten tapahtumien ehkäisemiseksi.Linkki

MITÄ MINÄ TEKISIN JOS SAISIN PÄÄTTÄÄ

Maallikon näkemys miksi rokottamisesta tulisi luopua lähes täysin ja antaa koko planeettamme populaation sairastua koronaan hyvän ensihoidon kera:

 1. Luonnollinen immuniteetti on näkemieni tutkimusten/argumenttien mukaan paljon laajempi ja pysyvämpi kuin rokotteen antama. LinkkiLievän covid-19 sairauden sairastaneilla kehittyy jopa elin-iäksi vasta-aineita tuottavia soluja”. LinkkiNämä tutkimukset osoittavat sen mikä oli ja on jo tiedossa: SARS-tyyppistä virusta kohtaan ihmisen luonnollinen immuniteetti on vankka, pitkäkestoinen ja yleisesti ottaen tehokas myös mutaatioiden tapauksessa ja se on yleensä enemmän suojaa antava kuin rokotteiden tuoma suoja.” (Lisäys 12.11.2021) 123 tutkimusta aiheesta Linkki.
 2. Rokotteesta tulee kiistatta haittoja, jopa kuoleman vakavia ja rokotehaitat ovat paljon vakavampia ja yleisempiä kuin vuosikymmenien aikana on ilmennyt muista rokotteista tai Ivermektiinistä! Ivermektiinistä tulee äärimmäisen vähälukuisesti haittoja (ainakaan vakavia). Siitä on tullut vain muutama kuolema (noin 250) vaikka ko tabletteja on popsittu monta miljardia vuosikymmenien aikana! Kuulin sellaisenkin arvion että nekin kuolemat saattoivat johtua siitä loiseläimestä jota yritettiin tabletilla tappaa, eikä itse tabletista. Ivermektin tappaa loiseläimen ihmisen elimistöön jossa se alkaa hajoamaan kuoltuaan. On arveltu että tämä prosessi on saattanut myrkyttää näiden ihmisten kehon kuoliaaksi jos lois tartunta on esim ollut erityisen runsas. Palaan rokotehaittoihin tuonnempana.
 3. Näkemäni tutkimukset/argumentit antavat aihetta epäillä että koronan sairastaneen ihmisen rokottaminen voi aiheuttaa ongelmia hänen immuunipuolustuksessaan. Esim Linkki Ja sama efekti voi osoittautua todeksi niidenkin rokotettujen kohdalla jotka eivät ole koronaa ennen rokotusta sairastaneet: Linkki
 4. Rokotteista voitaisiin luopua kokonaan tai lähes kokonaan (ehkä pois lukien pienet erikoissairaiden/hauraiden ryhmät) eikä koronatartunnat silti enää nousisi samaan tahtiin kuten vastikään vaikkapa Singaporessa jossa tartuntakäyrät kiitivät kohti taivasta vaikka väestöstä 80% oli rokotettu täysin (korjaus 26.10.2021 ”85%” -> ”80%”). Samahan kävi Israelissa monta kertaa, jonka seurauksena he lisäsivät näitä rokotuskierroksia. Näin on kiistatonta todistusaineistoa saatavilla että rokottaminen näillä rokotteilla ei virusta tule koskaan eliminoimaan: Rokotteen antama suoja tartuntaa vastaan hälvenee mahdollisesti jopa muutaman kuukauden kuluttua.
 5. Ivermektiinin sanotaan kiinnittyvän viruksen piikkiproteiiniin jolloin siis juuri se myrkyllisin osa viruksesta ikäänkuin neutraloituu ainakin joltakin osin. Samalla henkilön viruskuorma vähenee kuulemma jopa dramaattisesti josta seuraa että ao henkilö tartuttaa paljon vähemmän kanssaihmisiä: Vähemmän virusta = vähemmän tautia. Näin Ivermektiini ratkaisisi sen ongelman mihin rokote ei pysty: Taudin leviäminen vähenisi merkittävästi samalla kun lääke auttaisi vähentämään sairastuneen riskiä joutua sairaalaan! Vaikka ivermektiini ei pystyisikään pelastamaan kaikkia ihmisiä, sen tartuttavuutta vähentävä vaikutus varjelisi muuta populaatiota tehokkaammin kuin rokote. Ja näin juuri näyttää käyneen Intiassa ja Indonesiassa: Tartuntamäärät ja kuolemat ovat laskeneet dramaattisesti hyvin lyhyessä ajassa sen jälkeen kun Ivermektiini otettiin aseeksi tartuntoja vastaan.
 6. Vastoin THL:n tuoretta väittämää, mRNA teknologian keksinyt Robert Malone esittää että juuri rokottaminen lisää painetta viruksen mutatoitumiseen (eikä rokottamattomuus). Hänen perustelunsa menee suurin piirtein näin: Rokotetussa yhteisössä alkuperäinen virus ei selviä niin hyvin hengissä rokotteen ansiosta, joten virukselle syntyy evolutiivinen paine selvitä vihamielisessä ympäristössä, Darwinin mallin mukaisesti mukautumalla. Rokottamattomassa populaatiossa viruksella ei ole samanlaista painetta mutatoitua vaan esim se alfa variantti olisi porskuttanut ilman suurempaa vastarintaa ilman rokotteita. Darwinhan näki Galapagos saarella lintuja joiden nokat olivat erilaiset kuin mantereella elävien lajikaverien. Saarelle saapuneesta lintupopulaatiosta olivat selvinneet hengissä ne joiden nokat olivat mutaation ansiosta paremmin soveltuvat kyseiseen ympäristöön. Niiden muiden joiden nokka oli samanlainen kuin mantereella olevilla, selviämismahdollisuudet olivat niin heikot että ne kuolivat pois. Rokottamattomissa ei ole samaa vastustusta esim viruksen alfa varianttia vastaan kuin rokotetuissa, joten viruksella ei ole niin suurta evolutiivista painetta mutatoitua. Tästä logiikasta voi lukea tarkemmin esim Matti Leisolan kirjasta: ”Evoluutiouskon ihmemaassa”. (Lisäys 26.10.2021) Oman lisänsä tähän soppaan tietysti tuo ne ihmiset jotka ovat jo valmiiksi immuuneja virukselle esim sairastettuaan jonkin muun sellaisen viruksen/taudin joka antaa immuniteetin myös tätä virusta vastaan. (Lisäys 8.11.2021) Lisäksi on tietysti sekin mahdollisuus että jokin menestyksekäs mutaatio eli kopiointivirhe on vain puhdas sattuma, ilman että juuri sillä hetkellä virusta kohtaan olisi erityistä evolutiivista painetta.

Lainaus Malonen kommentista (syyskuu 2021): ”Israelilaiset tutkijat havaitsivat, että Pfizerin COVID-19-rokotteella rokotetut ihmiset saivat 13 kertaa todennäköisemmin Covid-19 viruksen Delta-variantin ja 27 kertaa todennäköisemmin oireisen taudin kuin ne, jotka olivat toipuneet COVID-19:stä.” Linkki

SAIRASTUNEITA EI HOIDETA ENNEN SAIRAALAAN JOUTUMISTA MITENKÄÄN

Pandemian alusta lähtien virukseen sairastuneita ei erään suomalaisen lääkärin kertoman mukaan saanut hoitaa mitenkään elleivät nämä olleet henkihieverissä jolloin heidät vasta otettiin sairaalaan.

Samaa viestiä kuuluu maailmalta ja tätä länsimaissa yleistä politiikkaa vastustamaan on noussut jo suuri joukko lääkäreitä ja tutkijoita. Esim tässä vetoomus jossa jo yli 11.000 allekirjoittajaa: Linkki

Monet lääkärit maailmalla (suomesta minulla ei ole tietoa kuin muutamasta harvasta lääkäristä, kun täällä eivät monetkaan ilmeisesti uskalla puhua, ehkä potkujen uhalla tai sitten he eivät ole tätä mieltä) sanovat että jos lääkehoito aloitetaan heti kun ihminen sairastuu koronaan, vähenee kuolleisuus ja sairaalahoidon tarve merkittävästi. Nyt lääkehoitoa ei ennen sairaalaan joutumista anneta ja useiden lääkäreiden mukaan silloin on jo useimmille potilaille liian myöhäistä näiden lääkkeiden hyödyn osalta. Miksei lääkehoitoa anneta heti kun sairastuminen havaitaan? Sitä on vaikea ymmärtää kun miettii vaikkapa tuota Uttar Pradeshin esimerkkiä. Pilleripussukanhan voisi sairastuneelle jakaa saman tien jos testitulos on positiivinen. Saataisiin näille ihmisille vahva luonnollinen immuniteetti virusta vastaan joka ei alkaisi hävitä muutaman kuukauden kuluessa kuten tekee rokotteiden antama suoja.

ROKOTTEIDEN AIHEUTTAMAT KUOLEMAT VS MUUT KUOLEMAT

Tammikuussa 2021 luin pienen uutisen: Rokotteen saanut 56 vuotias perusterve floridalaislääkäri oli kuollut pian rokotteen saatuaan veressään ilmenneisiin ongelmiin. Vaimonsa sanoi haastattelussa ettei miehellään ollut koskaan ennen rokotusta ollut verensä kanssa terveydellisiä ongelmia. Linkki

Myöhemmin ruumiinavauksen jälkeen todettiin ettei siitä saatu lääketieteellistä varmuutta mistä tämä kuolema aiheutui. (Ei siis saatu varmuutta puolesta eikä vastaan)

Tohtori Gregory Michael kuoli sairauteen, joka voi aiheuttaa sisäistä verenvuotoa, – eikä ole lääketieteellistä varmuutta siitä, että rokotus aiheutti tämän, – Miami-Daden piirikunnan kuolinsyyntutkijaosaston johtajan Darren Capraran sähköpostin mukaan. Linkki

Norjassa uutisoitiin rokotteeseen kuolleista vanhuksista: Linkki

(Lisäys 18.11.2021) Kesäkuulta 2021 Amerikkalaisesta VAERS tietokannassa raportoidut rokotteista johtuvat kuolemat per 100.000 rokoteannosta (sisältäen raportoidut kuolemat ihan kaikista rokotteista). Graafi peräisin professori Josh Guetzkovin videoluennosta (linkki luentoon tuonnempana) Huomaa että tuosta tilastosta puuttuu vielä loppuvuoden 2021 saldo.

Eurooppalaiseen EudraVigilance tietokantaan raportoidut rokotekuolemat kesäkuuhun 2021 mennessä. Kuva on Josh Guetzkovin luentomateriaalista (linkki luentoon löytyy alempaa)

Huomaa että rokotehaittojen aliraportointi on tunnetusti merkittävää, jopa 10 – 50 kertainen todellisiin haittoihin/kuolemiin verrattuna.

THL toisti jo usein kuultua lausetta: Rokotteen hyödyt ovat suuremmat kuin riskit. Näin terveysviranomainen myönsi riskit todeksi mutta esitti arvionsa että vaikka riski olisi kuolla tai sairastua vakavasti rokotteesta, riski kuolla tai sairastua viruksesta olisi suurempi (ja heidän oletuksenaan on että vakavat haittavaikutukset tai rokotekuolemat ovat äärimmäisen harvinaisia). Samalla viranomaisten ja poliitikkojen lausunnoissa toistui sana ”riskiryhmä” ja korostui heidän priorisointinsa mutta samaan hengenvetoon puhuttiin laumaimmuniteetista ja käytännössä koko kansan rokottamisesta. Kun alkoi tulla yksittäisiä uutisia voimakkaista reaktioista rokotteeseen, viranomaiset alkoivat toistaa lausahdusta: ”Tämä oli odotettavissa”. Jonka tarkoitus on rauhoittaa kuulijat: Ei ole hätää, tiesimme että voisi tulla voimakas reaktio, muttei ole mitään hätää se menee ohi. Osalla oireet valitettavasti eivät näytä menevän ohi, etenkään jos on sattunut kuolemaan rokotteeseen.

Syyskuussa 2021 saksalaisen Heidelbergin yliopiston patologisen laitoksen johtaja Peter Schirmacher teki ruumiinavaukset 40 sellaiselle vainajalle jotka olivat kuolleet alle 2 viikon sisällä koronarokotteen saamisesta. Hän arvioi 30-40% prosenttia heistä kuolleen rokotteen johdosta (Linkki ja englanninkielisen sivuston artikkeli aiheesta: Linkki). Schirmacher vaati lisää ruumiinavauksia jotta saataisiin varmuus siitä kuinka paljon rokotteet aiheuttavat kuolemia lyhyen ajan sisällä. Angela Merkelin hallinnosta kritisoitiin näitä lausuntoja käsittämättömiksi. Samoin esim Saksan rokotuskomissiosta tuli kritiikkiä. Kuitenkin saksan kansallinen patologien liitto seisoo Schrimacherin rinnalla vaatien lisää ruumiinavauksia jotta saadaan varmuus siitä paljonko kuolemia rokotteet aiheuttavat: Viranomaiset Saksassa, Suomessa, Ruotsissa, USAssa tai yhtään missään maassa eivät tiedä paljonko rokotukset todella aiheuttavat kuolemia, edes lyhyellä tähtäimellä!

Tulee tuntu että nämä tarkempia tutkimuksia vastustavat tahot haluavat uskoa rokotteen valmistajan omiin tutkimuksiin sokeasti eivätkä lähteä itse tutkimaan asioita. Arvaan että he pelkäävät mitä sieltä saattaisi selvitä. Esimerkiksi USAssa on tehty iso joukko rokotehaittailmoituksia myös epäillyistä kuolemista. Sikäläiset viranomaiset olivat antaneet lausunnon jonka mukaan nämä haittailmoituskuolemat eivät aiheutuneet rokotteesta. Israelista professori Josh Guetzkow tekemällään videoluennolla kertoi että eräs tuntemansa asiantuntija oli sanonut kuolinsyyn selvittämisen olevan hidasta työtä eikä yhdysvaltalaiset viranomaiset kerta kaikkiaan olleet voineet kyetä tutkimaan niin suurta joukkoa vainajia niin lyhyessä ajassa (video on kesäkuulta 2021). Hän siis suoraan sanoi että yhdysvaltalaiset viranomaiset tekevät samaa mitä saksalaiset: Vähättelevät asiaa ilman että heillä on varsinaista tutkittua tietoa taustalla. Tai sitäkin mahdollisuutta täytyy harkita että se vähättely on julkista peliä, ikään kuin: Pidetään kiinni alkuperäisestä tarinasta vaikka mitä tulisi. Virheen myöntämisen seuraukset poliittiselta johdolta ja viranomaisilta olisivat valtaisat.

(lisäys 13.11.2021) Ruotsalaistutkijat huomasivat laboratoriotutkimuksissa Covid-19 viruksen piikkiproteiinin estävän solujen dna vaurioiden korjausmekanismia: ”Löydöksemme osoittavat, että piikkiproteiini kaappasi DNA-vaurioiden korjausmekanismin ja adaptiivisen immuunikoneiston in vitro”. Raportissaan he arvioivat että tästä syystä nykyiset mRNA rokotteet, jotka pistävät kehon tuottamaan kyseisiä piikkiproteiineja valtavia määriä (ja iso osa rokotteesta voi päätyä myös verenkiertoon josta se leviää mahdollisesti laajalle kehoon), ovat aiheuttaneet niin paljon haittavaikutuksia Linkki. Tällä videolla analysoidaan tuota löydöstä Linkki.

Linkki Guetzkow:in videoon löytyy tekstissä hieman tuonnempana.

Virallinen totuus edelleen on: Rokotteet ovat turvallisia ja niistä aiheutuu vain äärimmäisen harvoin haittaa ja sekin on suurella todennäköisyydellä kovin vähäinen.

Juuri nyt lokakuussa 2021 Ruotsi, Norja ja viimein myös Suomi linjasivat ettei Modernan rokotetta jatkossa anneta alle 30 vuotiaille miehille. Tähän mennessä virallinen linja oli että ao rokote on turvallinen ja niistä aiheutuneet haitat ovat hyvin harvinaisia ja riskin ottamisen arvoisia myös tuolle ikäryhmälle. Näin se virallinen totuus muuttuu kertaheitolla. Linkki

Voidaan siis todeta tämän esimerkin kautta että Suomessakin alle 30 vuotiaat miehet ovat olleet osaltaan koekaniineja.

Lokakuussa 2021 tuli uutinen amerikkalaisesta rokotteeseen kuolleesta naisesta. Samassa uutisessa muistutetaan miten tehokkaita rokotteet ovat. Kotoiset viranomaiset myös muistuttavat aina tällaisten uutisten yhteydessä että rokote ei anna 100% suojaa mutta se on kuitenkin pääasiassa turvallinen ja hyödyllinen: Linkki

(Lisäys 12.12.2021) Yhdysvaltalaisen FDA:n raportti osoittaa, että Pfizerin kliinisissä tutkimuksissa havaittiin 24% korkeampi kuolleisuus rokotettujen keskuudessa kuin lumeryhmässä. Raportissa korostetaan, että ”yhdenkään kuolemantapauksen ei katsottu liittyvän rokotuksiin”. Itselleni herää kysymys heidän katsantokulmansa objektiivisuudesta. Linkki

Suomessa ja huomioni mukaan myös esim USAssa uutisoidaan herkästi jos joku rokottamaton kuolee ja USAssa erityisesti jos sellainen rokottomaton kuolee joka on ottanut ivermektiiniä tai jotain muuta lääkettä parantuakseen koronasta. (Lisäys 12.12.2021) USAssa ne jotka kuolevat alle 14 vuorokauden kuluttua toisen rokoteannoksen saamisesta, lasketaan rokottamattomaksi. Siis kun heidän immuunipuolustuksensa menee muutamaksi päiväksi ns kanveesiin rokotteen ansiosta, jos he silloin sairastuvat koronaan ja kuolevat heidät lasketaan rokottamattomana koronaan kuolleeksi. Tällainenhan tietysti osaltaan vinouttaa tilastoista vedettäviä johtopäätöksiä rokotteesta saatavan hyödyn eduksi.

Logiikka tuntuu olevan:

-Jos rokotteesta tulee vakaviakin haittavaikutuksia, vastaus on: ”tämä oli tiedossa, nämä ovat harvinaisia, rokote on turvallinen”.

-Jos täysin rokotettu kuolee koronaan (vaikka olisi nuori perusterve) vastaus on: ”Rokote antaa hyvän suojan muttei 100%, tässä on käynyt huono tuuri”.

-Jos täysin rokotettu vanhus kuolee koronaan, vastaus on: ”hän oli jo vanha joten hän olisi kuollut muutenkin johonkin toiseen tautiin hetkenä minä hyvänsä”.

(nuo kirjaamani viranomaisen/asiantuntijan ”vastineet” perustuvat kukin vapaasti lainaten viranomaisen/asiantuntijan kommenttiin juuri kyseisenlaiseen tapaukseen liittyen, kun niitä olen lukenut iltapäivälehdistä/internetistä tässä pandemian kuluessa, osittain Suomesta, osittain maailmalta. En ole ottanut ao linkkejä talteen mutta näitä löytyy niin helposti netistä että kukin voi itse kaivella jos linkkejä kaipaa)

Sen sijaan:

-Jos esim ivermektiiniä ottanut kuolee koronaan, vastaus on: ”Ivermektiinistä ei ole hyötyä se on hevosten matolääke, tämä oli turha kuolema ja se olisi voitu välttää ottamalla rokote (sen sijaan että todettaisiin vastaavasti kuten rokotteesta: Ivermektiini ei takaa 100% parantumista mutta auttaa suuressa osassa tapauksista estämään vakavan tautimuodon).

-Jos rokottamaton perusterve nuori kuolee koronaan, vastaus on: ”tämä oli turha kuolema joka olisi voitu välttää rokottamalla” sen sijaan että oltaisiin yhtä armeliaita kuin rokotteen puutteiden kohdalla: ”Tämä oli erittäin epätodennäköistä ja valitettava tapahtuma”

-Media ei juurikaan muistuta eri ikäryhmien hyvin erilaisesta todennäköisyydestä kuolla koronaan saatikka että se muistuttaisi että muuten sairailla ihmisillä on korkeampi todennäköisyys kuolla koronaan. Lähes kaikki valtamedian uutisointi tähtää kansan täyteen rokotusprosenttiin. Se tietysti on hyvin ymmärrettävää ja varsin viisasta jos rokote olisi turvallinen kaikille. Nyt kun kuitenkin tietoa on runsaastikin että rokote on jopa kuolemanvaarallinen monelle ihmiselle, ja on selvää ettei kenelläkään ole täyttä varmuutta siitä kuinka vaarallinen se rokote todella on lyhyellä saatikka pitkällä tähtäimellä, ei median toimintaa voi kuin ihmetellä. Etenkin kun vaihtoehtojakin näyttäisi olevan. Media puffaa tietysti omia arvojaan mutta ettei journalistit enää tutki ja kaiva tietoa maailman uutisvirrasta, menee yli ymmärryksen. Pelkäävätkö hekin työpaikkansa menettämisen puolesta? Rokotuksia kritisoivia lääkäreitähän on jo irtisanottu suomessakin.

ROKOTUSTEN HAITTAVAIKUTUKSET

Jos joku rokotettu sairastuu vakavasti rokotteen takia tai kuolee rokotteeseen, asiasta ei mainita lainkaan tai aivan lyhyesti ja ainakaan siitä ei revitellä lehtien etusivuilla. Kuten näimme aiemmin mainitsemastani saksalaisen patologin lausunnosta, viranomaiset eivät luultavasti ole lainkaan kärryillä siitä kuinka moni rokotettu todellisuudessa kuolee rokotteen takia. On myös selvää että erinäköisiä rokotteen vakavia sivuvaikutuksia ilmenee paljon suuremmalla joukolla kuin eräs lääkäri lehdessä kommentoi ”todennäköisyys saada vakava haitta on yhtä harvinainen kuin salaman isku osuisi” (puhui muistaakseni veritulpasta). Keskiuudellamaalla ei tietääkseni ole monikaan saanut salaman iskua mutta veritulppia on näistä rokotteista tullut tietojeni mukaan useille ihmisille. Kuten on tullut esimerkiksi kuukautiskierron häiriöitä joita maailmallakin kuuluu olevan lukuisia tapauksia: Linkki

Kanadalainen immunologian professori Byram Bridle pohti näistä kuukautiskierron ongelmista että koska sen kaltaisia vuotoja on tullut jopa 90 vuotiaille naisille, joiden kuukautiset ovat loppuneet jo vuosikymmeniä sitten, niin kyseessä voi olla jotain paljon vakavampaa kuin vain pienet heilahtelut kuukautisten ajankohdassa. Toivon tietysti ettei ole mitään vakavaa kyseessä. Linkki

Jerusalemin heprealaisen yliopiston professori Josh Kuetzkov analysoi rokotteista tehtyjä haittailmoituksia USAssa ja Euroopassa tällä kesäkuussa 2021 nauhoitetulla ja katsomisen arvoisella videolla: Linkki

Vaihtoehtoisesti videon voi katsoa esim täällä (huom en tue tätä sivusta mitenkään, löysin vain sattumalta internethaulla että täällä videon voi katsoa ilman kirjautumista): Linkki

Tässä toisella videolla amerikkalainen sairaalatyöntekijä, joka sai potkut koska ei ottanut rokotetta, kertoo miten sairaalassa jossa hän oli töissä ei oikein kukaan muu kuin hän tehnyt rokotteesta haittavaikutusilmoituksia vaikka heidän lakinsa vaatii ilmoitusten tekemistä. Hän on nauhoittanut puhelinkeskusteluja aiheesta esimiestensä kanssa ja niitä soitetaan tuossa videolla.

Hänen todistuksensa siis ikään kuin vahvistaa osaltaan sen lopputuleman haittavaikutusten valtavasta aliraportoinnista johon päätyy myös Josh Kuetzkov videonsa analyysissä. Linkki

Vanhustenhuollossa työskentelevästä tuttavapiiristäni kuuluu miten jotkut koronarokotteen saaneet vanhukset ovat kuin nappia painamalla ns nuupahtaneet (so tulleet väsyneemmiksi kuin ennen). Ennen suht pirteät ja toimeliaat vanhukset ovat kuin varjo entisestään rokotteen saatuaan. Onneksi suuri, ehkä jopa suurin osa vanhuksista on selvinnyt rokotteesta (ainakin toistaiseksi) hyvin.

Terveydenhuollossa työskentelevästä tutttavapiiristäni kuuluu miten useat (eivät toki kaikki eivätkä edes enemmistö) asiakkaat ovat tulleet rokotuksen saatuaan kertomaan oireista kuten ruususta, veritulpasta, kognitiivista oireista jne. Tuttavapiiri on kertonut myös heidän lähipiirissään tapahtuneista haittavaikutuksista joista jotkut ovat kuin kauhutarinoista: esim rokotteen saanut nainen meni sekavaksi, lopulta kaatui lattialle tajuttomana ja siitä vietiin sairaalaan, toipuminen on kesken, toivottavasti paranee joskus.

Lehdestä emme tällaisista kohtaloista juurikaan lue. Lehdet näyttävät sensuroivan lähes kaiken rokotteiden kannalta kriittisen viestinnän. Lehdestä luemme miten koronaviruksen jälkitauti aiheuttaa joillekin hyvinkin ikäviä oireita. Se että virus on joillekin hyvin vakava uhka, ei poista sitä tosiasiaa että myös rokote on joillekin ihan yhtä vakava uhka: Jopa hengen vaarallinen. THL:n edustaja lausui taannoin haastattelussa: ”Jokaisen pitää tehdä kohdallaan oma riskiarvio rokotteen ja taudin välillä”. Vaikeapa se on riskiarviota tehdä kun julkisuudessa puhutaan useimmiten vain koko kansan keskiarvoisesta kuolintodennäköisyydestä tai riskistä sairastua vakavasti. Ei koronatauti ole tasapuolinen koko kansan kesken. Esim jos riskiryhmään kuulumaton ja rokottamaton nuori sairastuu vakavasti, se on huonoa tuuria!? Vai eikö sittenkään? Vastikään THL:n edustaja sanoi ”Jos kaksi kertaa rokotettu sairastuu vakavaan tautimuotoon, se on huonoa tuuria”. Näköjään logiikka toimii toiseen suuntaan muttei toiseen.

Esimerkki1: Tennistähti Chardy:n kausi meni pilalle, ehkä koko ura, rokotteesta saatujen haittavaikutusten tähden: Linkki

Esimerkki-2: BBC:n radiojuontaja kuoli rokotteesta aiheutuneisiin komplikaatioihin: Linkki

Esimerkki-3 (Lisätty 23.10.2021): 29 vuotias ammattimaastopyöräilijä Kyle Warner sai rokotteesta vaikeita oireita. Sairaalassa lääkäri ei aluksi uskonut että Kyle:n oireet voisivat johtua rokotteesta ja lähetti hänet psykiatrin pakeille (4kk rokotuksen jälkeen hän on vieläkin sairas ja työkyvytön): Linkki

Englannissa tuomari antoi päätöksen jonka mukaan viranomaisen pitää todistaa että rokotteesta on nuorille enemmän hyötyä kuin haittaa. Taustalla oli tilastot joiden mukaan nuorten äkkikuolemat olivat lisääntyneet lyhyessä ajassa prosentuaalisesti merkittävästi.

https://theexpose.uk/2021/10/06/uk-judge-orders-government-to-provide-evidence-in-court-that-justifies-covid-19-vaccination-of-children/

Kuinkahan paljon on sitä ilmiötä että rokotteeseen sokeasti uskovat eivät kerta kaikkiaan halua nähdä tai edes ottaa selvää rokotteesta ilmenneistä haittavaikutuksista? Olen nähnyt useitakin kannanottoja jossa rokotteen ja haittavaikutuksen syy-seuraus yhteyttä vähätellään sanoilla ”eihän niillä ole kuin ajallinen yhteys”. Näillä sanoilla nämä ihmiset pesevät kätensä ja pistävät pään pensaaseen. Pois näkyvistä, pois mielestä.

Tässä Israelista video jossa ihmiset todistavat omasta puolestaan rokotteen aiheuttamasta kärsimyksestä, tai kertovat menehtyneiden omaistensa tarinan: Linkki

PELOTTELUA

Lehdissä on alusta lähtien pidetty näyttävästi esillä kuolin lukuja ja sairastuneiden lukumääriä.

Ulkomailla ja jossain vaiheessa Suomessakin koronaan kuolleiksi laskettiin heidätkin joiden ensisijainen kuolinsyy ei ollut korona vaan jokin muu (tietääkseni Suomessa tilastot on nyttemmin siivottu tällaisista tapauksista). Tästä on mm Britanniasta hallinnon edustaja lausunut televisiokameroilla todistuksen kuten myös USAssa Trumpin hallinnon aikana tehtiin. Näiden todistusten esimerkeissä oli mm. tapaus jossa ihmisellä on todettu korona, hän on parantunut ja sitten joutunut autokolariin ja kuollut jolloin tämä kuolema on merkitty koronakuolemaksi. Arvelen ettei näitä ns vääriä tilastokuolemia ole tolkuttoman paljon. USAssa on poliittista järjestelmää kritisoitu siitä että sen avulla esim sairaalat saavat enemmän rahaa jos ihminen tulee hengityslaitteeseen koronan takia ja mitä enemmän koronapotilaita sairaalassa sitä enemmän se sairaala saa rahaa, kuin jos potilaat tulisivat sairaalaan muusta syystä. En tiedä onko tämä totta missä määrin, mutta tätä kritiikkiä on näkynyt aika paljon eri lähteistä. Tässäkin olisi tutkivalle vapaalle journalismille paikka loistaa.

USAn poliittista järjestelmään on kritisoitu (Esim Robert Malone) myös esim sen tähden että paikallinen terveysviranomainen FDA, CDC ja lääketehtaat olisivat liian läheisesti kytköksissä toisiinsa: Valvova viranomainen on jäävi joiltakin osin valvoakseen kansan etujen mukaisesti lääkeyrityksiä. FDA:n (ja CDC:nkin) työntekijöiden intressit ovat ristiriidassa valvontavelvoitteen kanssa. Tämä selittäisi osaltaan miksi USAssa on meno äitynyt melko hurjaksi rokotusmandaattien osalta esimerkiksi. Ja miksi siellä FDA varoittaa Ivermektiinin olevan hevosten ja lehmien matolääke (Linkki): Jos ivermektiinille annettaisiin USAssa virallinen lupa koronan hoitoon, lääkeyhtiöt menettäisivät siinä samassa valtavat summat rokoterahaa. (Lisäys 25.10.2021: Lisätty tekstiin CDC:n lisäksi myös FDA. Linkki)

CNN:n tekninen johtaja tunnusti piilokameralla kuvatulla paljastusvideolla yhtiönsä pyrkivän lietsomaan pelkoa pitämällä koronaan kuolleiden lukumäärät näyttävästi esillä etusivullaan: Linkki

Vastikään Pfizerin työntekijöistä tuli paljastusvideo internettiin missä he kertovan piilokameralla kuvanneelle peitetehtävässä olevalle toimittajalle että yhtiönsä on heidän mielestään esim paha ja vain valtavien voittojen perässä tässä rokotetouhussa jne. Toimittaja ei työskentele valtamedialle vaan pienelle ilmeisesti riippumattomalle konservatiiviselle uutislähteelle. Suurin osa valtamediasta ei tällaisista näemmä halua hiiskua sanaakaan, jostain kumman syystä. Linkki

Britanniassa hallitus koki että kansa ei pelännyt tarpeeksi joten he palkkasivat psykologit ja loivat strategian jolla kansa saatiin pelkäämään. Myöhemmin he havaitsivat että strategia toimi liian hyvin, kansa oli alkanut pelkäämään liikaa. Linkki1 Linkki2

Saksassa Bild lehti pyysi anteeksi kirjoitteluaan jossa se oli mm syyllistänyt lapsia että jos nämä tapaisivat isovanhempiaan heistä tulisi näiden murhaajia jos isovanhemmat saisivat tartunnan näiltä lapsilta. Linkki

Valtava määrä asiaa ja materiaalia jäi käymättä lävitse tässä kirjoituksessa mutta onneksi en ole ainoa joka tuo näitä ikäviäkin näkökohtia rokotteista esiin.

Toivon ja rukoilen että jos sairastut koronaan, olit sitten ottanut rokotteen tai et, ettet sairastu vakavasti, ettet saa long covidia, ja ettet ainakaan kuole siihen. Jos kuitenkin tuo viimeksi mainittu kävisi, niin uskovaisena sinä tiedät että seuraava etappi on ylösnousemus.

Niistä koronan sairastaneista jotka henkilökohtaisesti tunnen (reilut 10 henkilöä), yhtä lukuun ottamatta kukaan ei joutunut sairaalaan. Se yksi oli noin 60v mies, ja hän joutui ottamaan lisähappea muttei joutunut teholle.

Kaikki muut sairastivat sen joko normi flunssana tai hyvin lievänä ”kurkun karheutena” (hän oli 60v rouva). Ikähaarukka näille ihmisille on 18-60v.

Eräs äiti kertoi ottaneensa koronaa sairastavalta parikymppiseltä tyttäreltään purkan suusta omaan suuhunsa jotta saisi itsekin sen taudin ”ja saisi sen alta pois”, muttei hän siihen sairastunut. Tämä tapahtui nyt viimekesänä. En suosittele kenellekään tällaista uhkarohkeata temppua mutta ehkä se kertoo siitä että ei se tauti välttämättä niin äärimmäisen tarttuva ole kuin väitetään tai sitten tämä äiti oli jo valmiiksi immuuni virukselle vaikkei sitä tietääksensä ole sairastanut.

Tässä eräs artikkeli joka pohtii juuri delta variantin tarttuvuutta: Linkki

Eräs 40 vuotias mies kertoi isänsä olleen pohjois Italiassa laskettelemassa tammikuussa 2020. Palattuaan kotiin isä oli sairastanut ”pahan flunssan”. Jonkun ajan kuluttua tämä mies sairasti ilmeisesti saman flunssan. Hän kertoi että heräsi yöllä siihen että tuntui kuin joku olisi pitänyt kättä suun edessä, niin vaikeaksi hän koki hengittämisen. Mies on muutoin hyväkuntoinen normaali kaveri paitsi että hänellä on diabetes. Hän arveli että isänsä toi koronan mukanaan ja että he molemmat sairastivat sen. Arvelen että korona saattoi tulla Suomeen jo kauan ennen kuin virallisesti ensimmäinen tapaus raportoitiin.

Toivon että viimeistään nyt alat nauttia purkista d3-vitamiinia (ja ehkäpä mieluummin niitä öljykapseleita). (Lisäys 8.11.2021) Se aiemmin mainitsemani parikymppinen nuori nainen kertoi että Finrexin auttoi häntä paremmin kuin Burana (toki voi olla yksilöllinen asia). Itse olen lisäksi hankkinut hyvin imeytyvää kurkumiinivalmistetta ja sinkkitabletteja. Syön sinkkiä muutoinkin päivittäin yhdessä seleenin kanssa, erään uskovan eläköityneen patologin Ari Koivuniemen suosituksesta Linkki. Tuolla videolla on jotain puhetta seleenistä ja esim d-vitamiinista (ajassa noin 1:00 ja siitä eteenpäin).

Toivon myös että Suomessa otettaisiin mallia Intian Uttar Pradesh:ista, Goa:sta ja Indonesiasta ja alettaisiin tarjota koronaan sairastuneille vastaavaa pilleripussukkaa.

Ennen kaikkea toivon että media tekisi työnsä ja nostaisi esiin Uttar Pradeshin tapauksen ja käynnistäisi todellisen keskustelun aiheesta kuin myös rokotteiden haitoista.

Lopuksi vielä muistutus siitä Jumalan viestistä: ”Älkää peljätkö”.

Jumalan siunausta ja rauhaa sinulle ja perheellesi

Antti