1MOOS3:1-24 

Mutta käärme oli kavalin kaikista kedon eläimistä, jotka Herra Jumala oli tehnyt; ja se sanoi vaimolle: ”Onko Jumala todellakin sanonut: ’Älkää syökö kaikista paratiisin puista’?” 
2 Niin vaimo vastasi käärmeelle: ”Me saamme syödä muiden puiden hedelmiä paratiisissa, 
3 mutta sen puun hedelmästä, joka on keskellä paratiisia, on Jumala sanonut: ’Älkää syökö siitä älkääkä koskeko siihen, ettette kuolisi’.” 
4 Niin käärme sanoi vaimolle: ”Ette suinkaan kuole; 
5 vaan Jumala tietää, että sinä päivänä, jona te siitä syötte, aukenevat teidän silmänne, ja te tulette niinkuin Jumala tietämään hyvän ja pahan”. 
6 Ja vaimo näki, että siitä puusta oli hyvä syödä ja että se oli ihana katsella ja suloinen puu antamaan ymmärrystä; ja hän otti sen hedelmästä ja söi ja antoi myös miehellensä, joka oli hänen kanssansa, ja hänkin söi. 
7 Silloin aukenivat heidän molempain silmät, ja he huomasivat olevansa alasti; ja he sitoivat yhteen viikunapuun lehtiä ja tekivät itselleen vyöverhot. 
8 Ja he kuulivat, kuinka Herra Jumala käyskenteli paratiisissa illan viileydessä. Ja mies vaimoineen lymysi Herran Jumalan kasvojen edestä paratiisin puiden sekaan. 
9 Mutta Herra Jumala huusi miestä ja sanoi hänelle: ”Missä olet?” 
10 Hän vastasi: ”Minä kuulin sinun askeleesi paratiisissa ja pelkäsin, sillä minä olen alasti, ja sentähden minä lymysin”. 
11 Ja hän sanoi: ”Kuka sinulle ilmoitti, että olet alasti? Etkö syönyt siitä puusta, josta minä kielsin sinua syömästä?” 
12 Mies vastasi: ”Vaimo, jonka annoit olemaan minun kanssani, antoi minulle siitä puusta, ja minä söin”. 
13 Niin Herra Jumala sanoi vaimolle: ”Mitäs olet tehnyt?” Vaimo vastasi: ”Käärme petti minut, ja minä söin”. 
14 Ja Herra Jumala sanoi käärmeelle: ”Koska tämän teit, kirottu ole sinä kaikkien karjaeläinten ja kaikkien metsän eläinten joukossa. Vatsallasi sinun pitää käymän ja tomua syömän koko elinaikasi. 
15 Ja minä panen vainon sinun ja vaimon välille ja sinun siemenesi ja hänen siemenensä välille; se on polkeva rikki sinun pääsi, ja sinä olet pistävä sitä kantapäähän.” 
16 Ja vaimolle hän sanoi: ”Minä teen suuriksi sinun raskautesi vaivat, kivulla sinun pitää synnyttämän lapsia; mutta mieheesi on sinun halusi oleva, ja hän on sinua vallitseva”. 
17 Ja Aadamille hän sanoi: ”Koska kuulit vaimoasi ja söit puusta, josta minä kielsin sinua sanoen: ’Älä syö siitä’, niin kirottu olkoon maa sinun tähtesi. Vaivaa nähden sinun pitää elättämän itseäsi siitä koko elinaikasi; 
18 orjantappuroita ja ohdakkeita se on kasvava sinulle, ja kedon ruohoja sinun on syötävä. 
19 Otsasi hiessä sinun pitää syömän leipäsi, kunnes tulet maaksi jälleen, sillä siitä sinä olet otettu. Sillä maasta sinä olet, ja maaksi pitää sinun jälleen tuleman.” 
20 Ja mies antoi vaimolleen nimen Eeva, sillä hänestä tuli kaiken elävän äiti. 
21 Ja Herra Jumala teki Aadamille ja hänen vaimollensa puvut nahasta ja puki ne heidän yllensä. 
22 Ja Herra Jumala sanoi: ”Katso, ihminen on tullut sellaiseksi kuin joku meistä, niin että hän tietää hyvän ja pahan. Kun ei hän nyt vain ojentaisi kättänsä ja ottaisi myös elämän puusta ja söisi ja eläisi iankaikkisesti!” 
23 Niin Herra Jumala ajoi hänet pois Eedenin paratiisista viljelemään maata, josta hän oli otettu. 
24 Ja hän karkoitti ihmisen ja asetti Eedenin paratiisin itäpuolelle kerubit ynnä välkkyvän, leimuavan miekan vartioitsemaan elämän puun tietä. 

LÄHES 6 TUHATTA VUOTTA SITTEN TAPAHTUI SYNTIINLANKEEMUS PARATIISISSA…IHMINEN RIKKOI JUMALAN TAHTOA VASTAAN…JA SIITÄ LÄHTIEN IHMISKUNTAA JA IHMISIÄ ON VAIVANNUT SYNNIN KIROUS…IHMINEN JOUTUI POIS PARATIISISTA…MUTTA KIITOS HERRALLE, HETI SYNTIINLANKEEMUKSESTA LÄHTIEN JUMALA ANTOI KUITENKIN TOIVON…HERRA ANTOI LUPAUKSEN JO ETUKÄTEEN JOKA VIITTASI VAHVASTI TULEVAAN GOLGATAN TAPAHTUMAAN…JA MINÄ PANEN VAINON SINUN(KÄÄRMEEN ELI SAATANAN)JA VAIMON VÄLILLE JA SINUN SIEMENESI JA HÄNEN SIEMENENSÄ VÄLILLE, SE ON POLKEVA RIKKI SINUN PÄÄSI….SIINÄ HIENO JA LOHDUTTAVA TULEVAISUUDEN PROFETIA TULEVASTA GOLGATAN VOITOSTA JONKA JEESUS SUORITTI JA TÄYTTI…MUTTA LANKEEMUKSESTA LÄHTIEN ON TULLUT SYNNIN KIROUS MAAILMAAN JA IHMISTEN KESKELLE…YHTEYS JUMALAAN MENI POIKKI…IHMINEN JOUTUI POIS PARATIISISTA…SYNTI RIKKOI YHTEYDEN JUMALAN KANSSA…JA NÄIN OLLEN JOKAINEN IHMINEN ON JOUTUNUT SYNNIN KIROUKSEN ALLE KOSKA OLEMME PERIYTYNEET AADAMISTA… 

ROOM3:23 

Sillä kaikki ovat syntiä tehneet ja ovat Jumalan kirkkautta vailla 

ROOM3:9-12 

Miten siis on? Olemmeko me parempia? Emme suinkaan. Mehän olemme edellä osoittaneet, että kaikki, niin hyvin juutalaiset kuin kreikkalaiset, ovat synnin alla, 
10 niinkuin kirjoitettu on: ”Ei ole ketään vanhurskasta, ei ainoatakaan, 
11 ei ole ketään ymmärtäväistä, ei ketään, joka etsii Jumalaa; 
12 kaikki ovat poikenneet pois, kaikki tyynni kelvottomiksi käyneet; ei ole ketään, joka tekee sitä, mikä hyvä on, ei yhden yhtäkään. 

JOKAINEN IHMINEN ON LUONNOSTAAN SYNTINEN AADAMIN LANKEEMUKSEN TÄHDEN…SYNTI RIKKOI YHTEYDEN JUMALAAN JA PARATIISI MENETETTIIN…MUTTA KIITOS HERRALLE, HÄN ON ANTANUT IHMEELLISEN RATKAISUN SYNTIKYSYMYKSEEN… 

1KOR15:21-22 

Sillä koska kuolema on tullut ihmisen kautta, niin on myöskin kuolleitten ylösnousemus tullut ihmisen kautta. 
22 Sillä niinkuin kaikki kuolevat Aadamissa, niin myös kaikki tehdään eläviksi Kristuksessa, 

ROOM5:8-21 

Mutta Jumala osoittaa rakkautensa meitä kohtaan siinä, että Kristus, kun me vielä olimme syntisiä, kuoli meidän edestämme. 
9 Paljoa ennemmin me siis nyt, kun olemme vanhurskautetut hänen veressään, pelastumme hänen kauttansa vihasta. 
10 Sillä jos me silloin, kun vielä olimme Jumalan vihollisia, tulimme sovitetuiksi hänen kanssaan hänen Poikansa kuoleman kautta, paljoa ennemmin me pelastumme hänen elämänsä kautta nyt, kun olemme sovitetut; 
11 emmekä ainoastaan sovitetut, vaan vieläpä on Jumala meidän kerskauksemme meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta, jonka kautta me nyt olemme sovituksen saaneet. 
12 Sentähden, niinkuin yhden ihmisen kautta synti tuli maailmaan, ja synnin kautta kuolema, niin kuolema on tullut kaikkien ihmisten osaksi, koska kaikki ovat syntiä tehneet- 
13 sillä jo ennen lakiakin oli synti maailmassa, mutta syntiä ei lueta, missä lakia ei ole; 
14 kuitenkin kuolema hallitsi Aadamista Moosekseen asti niitäkin, jotka eivät olleet syntiä tehneet samankaltaisella rikkomuksella kuin Aadam, joka on sen esikuva, joka oli tuleva. 
15 Mutta armolahjan laita ei ole sama kuin lankeemuksen; sillä joskin yhden lankeemuksesta monet ovat kuolleet, niin paljoa enemmän on Jumalan armo ja lahja yhden ihmisen, Jeesuksen Kristuksen, armon kautta ylenpalttisesti tullut monien osaksi. 
16 Eikä lahjan laita ole, niinkuin on sen, mikä tuli yhden synnintekijän kautta; sillä tuomio tuli yhdestä ihmisestä kadotukseksi, mutta armolahja tulee monesta rikkomuksesta vanhurskauttamiseksi. 
17 Ja jos yhden ihmisen lankeemuksen tähden kuolema on hallinnut yhden kautta, niin paljoa enemmän ne, jotka saavat armon ja vanhurskauden lahjan runsauden, tulevat elämässä hallitsemaan yhden, Jeesuksen Kristuksen, kautta. – 
18 Niinpä siis, samoin kuin yhden ihmisen lankeemus on koitunut kaikille ihmisille kadotukseksi, niin myös yhden ihmisen vanhurskauden teko koituu kaikille ihmisille elämän vanhurskauttamiseksi; 
19 sillä niinkuin yhden ihmisen tottelemattomuuden kautta monet ovat joutuneet syntisiksi, niin myös yhden kuuliaisuuden kautta monet tulevat vanhurskaiksi. 
20 Mutta laki tuli väliin, että rikkomus suureksi tulisi; mutta missä synti on suureksi tullut, siinä armo on tullut ylenpalttiseksi, 
21 että niinkuin synti on hallinnut kuolemassa, samoin armokin hallitsisi vanhurskauden kautta iankaikkiseksi elämäksi Jeesuksen Kristuksen, meidän Herramme, kautta. 

JUMALA ON NIIN IHMEELLISESTI RATKAISSUT SYNTIKYSYMYKSEN! ME OLTAISIIN KAIKKI IHAN TOIVOTTOMIA JOS JEESUS EI OLISI KUOLLUT GOLGATAN RISTILLÄ JA NOUSSUT YLÖS KUOLLEISTA MEIDÄN TÄHTEMME! SAAMME OLLA NIIN KIITOLLISET ETTÄ SAAMME OLLA USKOSSA JEESUKSEEN…KUN ME TULEMME JEESUKSEEN USKOVIKSI, ME SAAMME MENETETYN YHTEYDEN JUMALAN KANSSA TAKAISIN…JA ME PÄÄSEMME JÄLLEEN KERRAN PARATIISIIN JOSTA AADAM JA EEVA KARKOTETTIIN SYNTIINLANKEEMUKSEN TÄHDEN POIS… 

LUUK23:39-43 

Niin toinen pahantekijöistä, jotka siinä riippuivat, herjasi häntä: ”Etkö sinä ole Kristus? Auta itseäsi ja meitä.” 
40 Mutta toinen vastasi ja nuhteli häntä sanoen: ”Etkö sinä edes pelkää Jumalaa, sinä, joka olet saman rangaistuksen alainen? 
41 Me tosin kärsimme oikeuden mukaan, sillä me saamme, mitä meidän tekomme ansaitsevat; mutta tämä ei ole mitään pahaa tehnyt.” 
42 Ja hän sanoi: ”Jeesus, muista minua, kun tulet valtakuntaasi”. 
43 Niin Jeesus sanoi hänelle: ”Totisesti minä sanon sinulle: tänä päivänä pitää sinun oleman minun kanssani paratiisissa.” 

ILM2:7 

Jolla on korva, se kuulkoon, mitä Henki seurakunnille sanoo. Sen, joka voittaa, minä annan syödä elämän puusta, joka on Jumalan paratiisissa.’ 

MEIDÄN EI TARVII MENETTÄÄ TOIVOAMME EIKÄ OLLA TOIVOTTOMAT! KUN ME USKOMME JEESUKSEEN KRISTUKSEEN JA HÄNTÄ SEURAAMME, ME PÄÄSEMME KERRAN HERRAN LUOKSE PARATIISIIN, TAIVASTEN VALTAKUNTAAN JOSSA ON IANKAIKKINEN ILO JA RAUHA…EI KYYNELEITÄ, EI MURHEITA, EI VAIKEUKSIA, EI SYNTIÄ! TÄMÄ JOS MIKÄ ON IHMEELLISTÄ! JA ON TODELLA TÄRKEÄÄ YMMÄRTÄÄ JEESUKSEN UHRI MEIDÄN PUOLESTAMME…MAAILMASSA ON PALJON “HYVIÄ” IHMISIÄ TAIKKA PAATUNEITA IHMISIÄ JOTKA EIVÄT OLE OMASTA MIELESTÄÄN SYNTISIÄ EIVÄTKÄ NÄIN OLLEN TARVITSE JEESUSTA VÄLIMIEHEKSI… 

SANANL30:20 

Samoin ovat avionrikkoja-vaimon jäljet: hän syö, pyyhkii suunsa ja sanoo: ”En ole pahaa tehnyt”. 

JOH16:8-9 

Ja kun hän tulee, niin hän näyttää maailmalle todeksi synnin ja vanhurskauden ja tuomion: 
9 synnin, koska he eivät usko minuun; 

EN OLE PAHAA TEHNYT! SYNNIN, KOSKA HE EIVÄT USKO MINUA…VAIKKA IHMINEN KUINKA KUVITTELISI OLEVANSA OMASTA MIELESTÄÄN HYVÄ, ILMAN SYNTIÄ, HÄN JOUTUU KADOTUKSEEN JOS EI OMISTA USKOA JEESUKSEEN! SE ON SE KADOTTAVA SYNTI…KUKAAN EI VOI PELASTUA ILMAN JEESUSTA…. 

JA ME SAAMME OLLA ILOISIN MIELIN KUN OLEMME SAANEET HERRAN OMIKSI TULLA TÄSSÄ AJASSA VAIKKA JOUDUMME VIELÄ TÄSSÄ AJASSA KAMPPAILEMAAN VAIKEUKSIEN JA AHDISTUSTEN JA SYNNIN KANSSA… 

ROOM12:12-18 

Olkaa toivossa iloiset, ahdistuksessa kärsivälliset, rukouksessa kestävät. 
13 Pitäkää pyhien tarpeet ominanne; harrastakaa vieraanvaraisuutta. 
14 Siunatkaa vainoojianne, siunatkaa, älkääkä kirotko. 
15 Iloitkaa iloitsevien kanssa, itkekää itkevien kanssa. 
16 Olkaa keskenänne yksimieliset. Älkää korkeita mielitelkö, vaan tyytykää alhaisiin oloihin. Älkää olko itsemielestänne viisaita. 
17 Älkää kenellekään pahaa pahalla kostako. Ahkeroikaa sitä, mikä on hyvää kaikkien ihmisten edessä. 
18 Jos mahdollista on ja mikäli teistä riippuu, eläkää rauhassa kaikkien ihmisten kanssa. 

ETTÄ EI MISSÄÄN TAPAUKSESSA HEITETÄ IKINÄ HANSKOJA TISKIIN VAIKEUKSIEN TAKIA…MEILLÄ ON IHMEELLINEN TULEVAISUUS EDESSÄMME KUN HERRAN OMIA OLEMME…MUTTA SYNTIINLANKEEMUKSEN TÄHDEN SYNTI SAA VIELÄ MEITÄ KIUSATA TÄÄLLÄ MAAN PÄÄLLÄ…SIIHEN JUMALA ON ANTANUT HYVÄT LÄÄKKEET MEIDÄN PARHAAKSEMME… 

JAAK5:16 

Tunnustakaa siis toisillenne syntinne ja rukoilkaa toistenne puolesta, että te parantuisitte; vanhurskaan rukous voi paljon, kun se on harras. 

1JOH1:4-10 

Ja tämän me kirjoitamme, että meidän ilomme olisi täydellinen. 
5 Ja tämä on se sanoma, jonka olemme häneltä kuulleet ja jonka me teille julistamme: että Jumala on valkeus ja ettei hänessä ole mitään pimeyttä. 
6 Jos sanomme, että meillä on yhteys hänen kanssaan, mutta vaellamme pimeydessä, niin me valhettelemme emmekä tee totuutta. 
7 Mutta jos me valkeudessa vaellamme, niinkuin hän on valkeudessa, niin meillä on yhteys keskenämme, ja Jeesuksen Kristuksen, hänen Poikansa, veri puhdistaa meidät kaikesta synnistä. 
8 Jos sanomme, ettei meillä ole syntiä, niin me eksytämme itsemme, ja totuus ei ole meissä. 
9 Jos me tunnustamme syntimme, on hän uskollinen ja vanhurskas, niin että hän antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä. 
10 Jos sanomme, ettemme ole syntiä tehneet, niin me teemme hänet valhettelijaksi, ja hänen sanansa ei ole meissä. 

SANANL28:13-14 

Joka rikkomuksensa salaa, se ei menesty; mutta joka ne tunnustaa ja hylkää, se saa armon. 
14 Onnellinen se ihminen, joka aina on aralla tunnolla; mutta joka sydämensä paaduttaa, se onnettomuuteen lankeaa. 

HERRA ON ANTANUT PARANNUKSEN LÄÄKKEEKSI SYNTIÄ VASTAAN…JA TÄMÄN ME KIRJOITAMME, ETTÄ MEIDÄN ILOMME OLISI TÄYDELLINEN…ONNELLINEN SE IHMINEN , JOKA AINA ON ARALLA TUNNOLLA…SYNTI VIE MEILTÄ ILON JA ONNEN JA TODISTUSVOIMAN KRISTUKSESTA…MUTTA KUN ME SAAMME JUMALAN ARMOSTA TEHDÄ PARANNUSTA SYNNISTÄ, SAAMME ILOITA HERRASSA JA OLLA ONNELLISIA OIKEALLA TAVALLA… 

SANANL24:15-16 

Älä väijy, jumalaton, vanhurskaan majaa, älä hävitä hänen leposijaansa. 
16 Sillä seitsemästi vanhurskas lankeaa ja nousee jälleen, mutta jumalattomat suistuvat onnettomuuteen. 

ETTÄ ON HYVÄ MUISTAA ETTÄ JEESUS ON SYNTISTEN VAPAHTAJA…EI HÄN MEITÄ HYLKÄÄ VAIKKA MEILLE LANKEEMUKSIEN KOHTIA TULEE… 

MATT26:31-35 

Silloin Jeesus sanoi heille: ”Tänä yönä te kaikki loukkaannutte minuun; sillä kirjoitettu on: ’Minä lyön paimenta, ja lauman lampaat hajotetaan’. 
32 Mutta ylösnoustuani minä menen teidän edellänne Galileaan.” 
33 Niin Pietari vastasi ja sanoi hänelle: ”Vaikka kaikki loukkaantuisivat sinuun, niin minä en koskaan loukkaannu”. 
34 Jeesus sanoi hänelle: ”Totisesti minä sanon sinulle: tänä yönä, ennenkuin kukko laulaa, sinä kolmesti minut kiellät”. 
35 Pietari sanoi hänelle: ”Vaikka minun pitäisi kuolla sinun kanssasi, en sittenkään minä sinua kiellä”. Samoin sanoivat myös kaikki muut opetuslapset. 

MATT26:69-75 

Mutta Pietari istui ulkopuolella esipihassa. Ja hänen luoksensa tuli muuan palvelijatar ja sanoi: ”Sinäkin olit Jeesuksen, galilealaisen, seurassa”. 
70 Mutta hän kielsi kaikkien kuullen ja sanoi: ”En ymmärrä, mitä sanot”. 
71 Ja kun hän oli mennyt ulos portille, näki hänet toinen nainen ja sanoi sielläoleville: ”Tämäkin oli Jeesuksen, Nasaretilaisen, seurassa”. 
72 Ja taas hän kielsi valalla vannoen: ”En tunne sitä miestä”. 
73 Vähän sen jälkeen tulivat ne, jotka siinä seisoivat, ja sanoivat Pietarille: ”Totisesti, sinä myös olet yksi heistä, sillä kielimurteesikin ilmaisee sinut”. 
74 Silloin hän rupesi sadattelemaan ja vannomaan: ”En tunne sitä miestä”. Ja samassa lauloi kukko. 
75 Niin Pietari muisti Jeesuksen sanat, jotka hän oli sanonut: ”Ennenkuin kukko laulaa, sinä kolmesti minut kiellät”. Ja hän meni ulos ja itki katkerasti. 

PIETARI ON AIKAS VAVAHDUTTAVA ESIMERKKI…PIETARI KIROTEN KIELSI JEESUKSEN KOLMASTI! MUTTA KIITOS HERRALLE, HÄN EI HYLÄNNYT PIETARIA TÄMÄN TÄHDEN… 

JOH21:12-22 

Jeesus sanoi heille: ”Tulkaa einehtimään”. Mutta ei kukaan opetuslapsista uskaltanut kysyä häneltä: ”Kuka sinä olet?”, koska he tiesivät, että se oli Herra. 
13 Niin Jeesus meni ja otti leivän ja antoi heille, ja samoin kalan. 
14 Tämä oli jo kolmas kerta, jolloin Jeesus noustuaan kuolleista ilmestyi opetuslapsillensa. 
15 Kun he olivat einehtineet, sanoi Jeesus Simon Pietarille: ”Simon, Johanneksen poika, rakastatko sinä minua enemmän kuin nämä?” Hän vastasi hänelle: ”Rakastan, Herra; sinä tiedät, että olet minulle rakas”. Hän sanoi hänelle: ”Ruoki minun karitsoitani”. 
16 Hän sanoi hänelle taas toistamiseen: ”Simon, Johanneksen poika, rakastatko minua?” Hän vastasi hänelle: ”Rakastan, Herra; sinä tiedät, että olet minulle rakas”. Hän sanoi hänelle: ”Kaitse minun lampaitani”. 
17 Hän sanoi hänelle kolmannen kerran: ”Simon, Johanneksen poika, olenko minä sinulle rakas?” Pietari tuli murheelliseksi siitä, että hän kolmannen kerran sanoi hänelle: ”Olenko minä sinulle rakas?” ja vastasi hänelle: ”Herra, sinä tiedät kaikki; sinä tiedät, että olet minulle rakas”. Jeesus sanoi hänelle: ”Ruoki minun lampaitani. 
18 Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: kun olit nuori, niin sinä vyötit itsesi ja kuljit, minne tahdoit; mutta kun vanhenet, niin sinä ojennat kätesi, ja sinut vyöttää toinen ja vie sinut, minne et tahdo.” 
19 Mutta sen hän sanoi antaakseen tietää, minkäkaltaisella kuolemalla Pietari oli kirkastava Jumalaa. Ja tämän sanottuaan hän lausui hänelle: ”Seuraa minua”. 
20 Niin Pietari kääntyi ja näki sen opetuslapsen seuraavan, jota Jeesus rakasti ja joka myös oli aterioitaessa nojannut hänen rintaansa vasten ja sanonut: ”Herra, kuka on sinun kavaltajasi?” 
21 Kun Pietari hänet näki, sanoi hän Jeesukselle: ”Herra, kuinka sitten tämän käy?” 
22 Jeesus sanoi hänelle: ”Jos minä tahtoisin, että hän jää tänne siihen asti, kunnes minä tulen, mitä se sinuun koskee? Seuraa sinä minua.” 

ETTÄ EI MENETETÄ TOIVOAMME LANKEEMUKSIENKAAN KOHDALLA…TUNNUSTETAAN SYNTIMME HERRALLE JA LÄHDETÄÄN PUHTAIN SYDÄMIN ETEENPÄIN…HERRA MEILLE VOIMAA ANTAA TÄLLÄ RISTIN TIELLÄ…JA HÄN VIE MEIDÄT VAIKEUKSIEN JA LANKEEMUKSIENKIN KAUTTA VOITTOON…ARMOSTA, AAMEN… 

FIL3:8-16 

Niinpä minä todella luen kaikki tappioksi tuon ylen kalliin, Kristuksen Jeesuksen, minun Herrani, tuntemisen rinnalla, sillä hänen tähtensä minä olen menettänyt kaikki ja pidän sen roskana-että voittaisin omakseni Kristuksen 
9 ja minun havaittaisiin olevan hänessä ja omistavan, ei omaa vanhurskautta, sitä, joka laista tulee, vaan sen, joka tulee Kristuksen uskon kautta, sen vanhurskauden, joka tulee Jumalasta uskon perusteella; 
10 tunteakseni hänet ja hänen ylösnousemisensa voiman ja hänen kärsimyksiensä osallisuuden, tullessani hänen kaltaisekseen samankaltaisen kuoleman kautta, 
11 jos minä ehkä pääsen ylösnousemiseen kuolleista. 
12 Ei niin, että jo olisin sen saavuttanut tai että jo olisin tullut täydelliseksi, vaan minä riennän sitä kohti, että minä sen omakseni voittaisin, koskapa Kristus Jeesus on voittanut minut. 
13 Veljet, minä en vielä katso sitä voittaneeni; mutta yhden minä teen: unhottaen sen, mikä on takana, ja kurottautuen sitä kohti, mikä on edessäpäin, 
14 minä riennän kohti päämäärää, voittopalkintoa, johon Jumala on minut taivaallisella kutsumisella kutsunut Kristuksessa Jeesuksessa. 
15 Olkoon siis meillä, niin monta kuin meitä on täydellistä, tämä mieli; ja jos teillä jossakin kohden on toinen mieli, niin Jumala on siinäkin teille ilmoittava, kuinka asia on. 
16 Kunhan vain, mihin saakka olemme ehtineetkin, vaellamme samaa tietä!